polędwiczki - 3023 przepisów (strona:105/202)

Przepis na… – Minestra maritata świąteczne danie z Neapolu 191

wszystkim w Lazio i Kampanii. Składniki: 200 gr brokułów 200 gr endywii 300 gr szpinaku cebula, 2 średnie marchewki 500 gr kapusty włoskiej dowolne mięso na bulion 300 gr polędwiczek wieprzowych 300 gr boczku 100 gr salami bazylia, ostra papryczka 100 gr tartego sera sól, pieprz Smażymy boczek pokrojony w drobną kostkę, przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy polędwiczkę

Bon Ton Italia
Polędwiczki wieprzowe nadziewane cieciorką, fetą, suszonymi pomidorami oraz kaparami 156

ząbki duże czosnku - 5-6 płatków suszonych pomidorów maryn. w oleju - 100 g fety greckiej - puszka cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 425 ml - 2 łyżki kaparów małych Polędwiczkę myjemy i nacieramy połową łyżeczki soli. Zostawiamy pod przykryciem. Farsz : Do miski wrzucamy odcedzoną cieciorkę. Do niej wkruszamy 100 g fety greckiej, kilka kaparów i pokrojone 5 lub 6 kawałków suszonych pomidorów(...)ząbki czosnku, dosalamy szczyptą soli i dodajemy do miski z resztą składników. Mieszamy całość. Dodajemy łyżeczkę czarnego mielonego pieprzu, szczyptę tymianku i rozmarynu.Mieszamy. Mięso kroimy  na pół, jeżeli polędwiczki są małe to zostawiamy w całości. Nożem z ostrym szpicem robimy kieszonkę, ostrożnie i powoli, tak aby nie zrobić dziury na środku, choć gdyby się zdarzyła też nie będzie tragedii

Pasje Jolki
Obiad z woreczka 8305

sobie radę nawet największy kulinarny antytalent. Obrać, pokroić, wymieszać, zamknąć w worku i piekarniku. Po filozofii. :) Mięso jest miękkie i aromatyczne, podobnie jak ziemniaki. Smacznego! 1kg ziemniaków 500g polędwiczek wieprzowych 500g pieczarek 3 duże cebule 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa (lub w innych proporcjach według uznania) 4 łyżki oleju 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki, podobnie pieczarki. Cebulę kroimy(...)piórka 2. Polędwiczki kroimy w dość grube plastry lub półplastry.  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przyprawę gyros, olej. Mieszamy dokładnie do połączenia składników. 4. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy przez 1h w temperaturze 180 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia nacinamy rękaw wzdłuż by woda odparowała a warzywa i mięso się przypiekły

Szefowa kuchni
Roladki drobiowe ze szparagami 193

efektowny sposób na roladki z kurczaka z tym warzywem. Nie dosyć, że ładnie się prezentują to są pyszne. W sam raz na rodzinny obiad. 2 duże filety drobiowe z polędwiczkami 12 zielonych szparag sól morska w młynku pieprz świeżo zmielony zioła prowansalskie 2 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Odciąć polędwiczki. Filety rozciąć wzdłuż na pół

Smakołyki Asi
Polędwiczka wieprzowa miodowa 116

Dzięki marynacie miodowo-keczupowo-musztardowej mięso zyskuje wspaniały smak i kruchość. Polecam Wam nie tylko na niedzielny obiad.  1 polędwiczka wieprzowa ok 600g 2 łyżki miodu łyżka musztardy łyżka keczupu 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do grilla 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz świeżo zmielony Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Oprószyć solą(...)pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i natrzeć polędwicę. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Polędwiczkę ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać całą marynatą. Piec 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 180st. i piec jeszcze ok 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut i porcjować

Smakołyki Asi
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 188

Mops w kuchni Gołąbki bez zawijania z sosem grzybowym autorka: Patrycja (mikimama) z bloga Czerwień i błękit Schab w warzywach wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej kuchni Polędwiczka cielęca w śmietanie, z leśnymi grzybami autorka: jelka z bloga Kulinarna pasja Wegetariańskie flaczki z rydzów autorka: iwa643 z bloga MojaKuchniaMalutka Krokiety gryczane w sosie grzybowym autor: kryzysowy kucharz(...)widelcu Dyniowo-batatowe rösti z jajkami w koszulkach/Pumpkin and sweet potato rösti with poached eggs autorka: Pommes à la cannelle z bloga Pommes à la cannelle    Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Szafranowa potrawka z kasztanami i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Placki wielowarzywne

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolorowe szaszłyki z grilla 113

Szaszłyki są moim ulubionym daniem z grilla, są smaczne i szybko się je przyrządza, Marynata miodowo-musztardowej sprawia że jest mięso jest kruche i delikatne. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 300 gram chudego boczku surowego 1-2 duża cebule 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka Marynata : 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka przyprawy do szaszłyków(...)łyżeczki ostrej papryki sól do smaku 1/4 szklanki oleju Dodatkowo: wykałaczki długie Sposób przygotowania: Polędwiczkę kroimy w grubsze plastry. Boczek kroimy w grubszą kostkę średnicy 4 cm. Składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, przykrywamy i na noc wstawiamy do lodówki. Paprykę i cebulę kroimy na kawałki średnicy 4 cm. Wykałaczki moczymy w wodzie, żeby się nie paliły

Bajeczna Kuchnia
POLĘDWICZKI DROBIOWE W WIÓRKACH KOKOSOWYCH 122

SKŁADNIKI: 4 polędwiczki drobiowe 1 jajko wiórki kokosowe mąka olej sól, pieprz do smaku SPOSÓB WYKONANIA: Polędwiczki drobiowe lekko rozbić. Oprószyć pieprzem i solą. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć. Można podawać z ryżem lub frytkami

Darcia w kuchni
Skrzydełka z Kurczaka Pieczone z Miodem i Sosem Sojowym 153

więcej chcieć? To taki mój sprawdzony pomysł na szybki i dobry obiad. Mój syn lubi skrzydełka. Tylko lubi, bo nie jada skóry i musi obierać wszystko :) Za to uwielbia polędwiczki z kurczaka, najchętniej kupiłby kilkanaście piersi z kurczaka i poodcinał same polędwiczki i usmażył w panierce.  Zwykle marynaty robię na tzw. oko i wrzucam do miski co wpadnie

Blondynka Gotuje
Śniadanie (nie)wakacyjncyh mistrzów 172

się dalej dzieje z nimi? Jakaś pani ma kilka jakichś pań w tym "zakładzie" i robią wspólnie między innymi jakieś sałatki rybne. Miodzio! W asortymencie znajdziemy także wędzone polędwiczki z łososia, wędzone filety z tejże ryby, wyśmienite sałatki śledziowe (np. z musztardą z gorczycą), tatara z łososia, atlantyckie mrożone ryby typu halibut i oczywiście świeże ryby jak wszędobylski łosoś oraz(...)rybnego śniadania Przepyszne, kremowe masło od kaszebskiej krowy Musztardowa sałatka śledziowa Świeże pieczywo bez którego masło jest jak Bolek bez Lolka, a Reksio bez budy Wędzona i delikatna polędwiczka z łososia - smakowy orgazm gwarantowany I czy jest na zewnątrz minus 10, czy może plus 1, wieje wiatr czy napiera deszczem po nogawkach wiem, że wspomnienie o pysznościach przetrwa wszystko

Right Behind The Kitchen
Kuchnia Improwizowana na X Lubelskim Festiwalu Nauki 148

zobaczyli także jak w prosty sposób zrobić piankę z kawy albo sosu grzybowego. Na koniec wszystkiego Panowie przygotowali poczęstunek w postaci pysznych babeczek na słono, dipów z zakąskami oraz polędwiczki wieprzowe przyrządzane przez 4 godziny w wodzie o temperaturze ok. 60 stopni metodą sous-vide.  Naprawdę jak na debiut - bardzo fajny pokaz!  Przygotowanie organizatorów, ich zaangażowanie oraz warunki(...)Resztki lodów o smaku kotleta schabowego Bazylia zamrożona w ciekłym azocie Pierwsze koty za płoty Każdy chciał spróbować mrożonej w ciekłym azocie bitej śmietany... ... nawet ja Pianka z kawy Polędwiczka wieprzowa przygotowaną metodą sous-vide

Right Behind The Kitchen
Dietetyczna pizza z patelni - szybka, prosta i smaczna :) 149

mąki pszennej pełnoziarnistej (2 łyżki) 1 jajko 30 ml mleka (3 łyżki) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku  Dodatki: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 polędwiczka z kurczaka 1 średni pomidor 1 łyżka kukurydzy konserwowej  1 plaster sera żółtego lub 2-3 mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano  Przygotowanie: W misce dokładnie i energicznie(...)mocnym ogniu do momentu pojawienia się pęcherzyków (ok. 2 minuty).  Następnie przewróć na drugą stronę i zdejmij z kuchenki Placek posmaruj koncentratem pomidorowym i ułóż dodatki - pokrojoną drobno polędwiczkę, pomidora, kukurydzę i ser. Całość oprósz przyprawami. Smaż teraz pod szczelnym przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 minut. Od czasu do czasu lekko "potrząśnij patelnią", aby placek nie przywarł

Zdrowie na języku :P
WIEPRZOWINA PO AZJATYCKU W SOSIE ŚLIWKOWYM 140

podstawą  wieprzowiny po azjatycku jest sos śliwkowy. Składniki: SOS: 12 śliwek węgierek 4 łyżeczki cukru ( ja użyłam trzcinowego) 3-4 łyżeczki sosu sojowego POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 500g wieprzowiny (polędwiczek albo szynki) 2-4 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju odrobina mąki Zacznijmy od sosu. Śliwki umyłam, rozcięłam i wyjęłam z nich(...)cukier i sos sojowy. Gotowałam sos około 15 minut aż zgęstniał . Rozgrzałam olej na patelni, na którym podsmażyłam czosnek i cebulę. Dodałam pokrojone w kostkę i obtoczone w mące polędwiczki. Smażyłam,aż się zarumienią. Wlałam sos sojowy,doprawiłam cukrem i smażyłam około 5 minut. Następnie połączyłam mięso z sosem śliwkowym i dusiłam wszystko około 10 minut. Podawałam z ryżem. Rewelacja

potrawyregionalne
Polędwiczka nadziewana serkiem Almette - fruit, karmelizowana gruszka i sos gruszkowo jabłkowy oraz chips. 97

polędwiczka słodka ok 300 g 1 serek gruszkowo jabłkowy świeży majeranek świeży hyzop sól pieprz ziołowy pieprz czarny oliwa sos 3 łyżeczki serka gruszkowo jabłkowego 2-3 łyżki mleka 1 żółtko 1 łyżeczka masła sól pieprz ziemniak olej gruszka cebula 1 łyżka masła  łyżka wina 1 łyżka cukru brązowego Polędwiczkę pokroić na dość grube plastry ok 2 cm, położyć

Gotowanie jest łatwe
Zupa jesienna z papryką, porem i serkiem topionym 144

której w smaczny sposób zagospodarujemy pozostałe w lodówce warzywa. Nauczyłam się od Mamy, że końcówki warzyw najlepiej jest wygotować w zupie - tak robię i zawsze jest smacznie :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1/2 małego selera (lub 1/4 dużego) 3 marchewki 1 papryka 1/2 pora kilka ziemniaków 1/2 bloczka (50g) serka topionego z papryką 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego(...)lubczyku suszonego 1 łyżka oregano 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 100 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Polędwiczkę dokładnie myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zimnej wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około pół godziny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania