kokosowym sosie z warzywami. Możemy podawać go razem z ulubioną kaszą albo ryżem i dodatkiem świeżych warzyw. Jest bardzo aromatyczny i zasmakuje także dzieciom. Polecam, bo jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej ugotować większą porcję i mieć obiad na dwa dni z głowy Indyk w kokosowym sosie z warzywami – składniki (4 porcje): polędwiczka z indyka, około 500g(...)nich także mięso i razem wszystko mieszamy i krótko smażymy. Na koniec dodajemy mleko kokosowe i całość zagotowujemy. Gotowe danie posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego! Spróbuj także: dorsz w sosie z suszonych pomidorów, kurczak curry z cukinią. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Indyk
Natka Pietruszkismaki to paprykę ostrą podmieńcie na słodką. Polecam! Ps. A jeśli przerażają Was kalorie zawarte w panierce to zerknijcie na Fit polędwiczki z kurczaka - klik . 400g polędwiczek z piersi kurczaka Marynata: 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki 1/2 łyżeczki papryki ostrej Panierka: 2 jajka mąka pszenna bułka tarta + 3/4 łyżeczki papryki ostrej
Di gotujemiarę wysoki garnek. Wtedy możemy się rozkoszować pysznymi daniami, które zachowają wszystkie swoje smaki, ponieważ będą się gotować w tak zwanym własnym sosie . Dziś zapraszam Was na pyszne polędwiczki wieprzowe. Wiadomo, że jest bardzo łatwo je przesuszyć, ponieważ to bardzo delikatne mięso. Metoda sous-vide zachowa je wilgotne i bardzo soczyste, potem wystarczy je tylko przez chwilę
Kulinarne przygody Gatitypolędwiczka słodka ok 300 g 1 serek gruszkowo jabłkowy świeży majeranek świeży hyzop sól pieprz ziołowy pieprz czarny oliwa sos 3 łyżeczki serka gruszkowo jabłkowego 2-3 łyżki mleka 1 żółtko 1 łyżeczka masła sól pieprz ziemniak olej gruszka cebula 1 łyżka masła łyżka wina 1 łyżka cukru brązowego Polędwiczkę pokroić na dość grube plastry ok 2 cm, położyć(...)grube plastry i podzielić na krążki. Mięso ułożyć w brytfance ziołami w dół. Posypać lekko pieprzem ziołowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st na 15-17 min. Przygotować sos. Serek wymieszać z mlekiem, dodać żółtko, dobrze wymieszać , dodać masło i wstawić na mały ogień, ciągle mieszając ogrzewać uważając by sos się nie zagotował a tylko zaczął gęstnieć. Masło doda
Gotowanie jest łatwepomidorki koktajlowe. Zobacz przepis . Środa: Sałatka z polędwiczek z kurczaka z kaszą jaglaną, szparagami i awokado W tym daniu niesamowity jest dresing do sałatki, zrobiony na bazie trzech ziół z dodatkiem jogurtu i minimalnej ilości majonezu. I druga rzecz godna zapamiętania: glazura do polędwiczek z kurczaka, z soku pomarańczowego i sosu hoi sin. Doskonale aromatyzuje mięso i zabezpiecza je przed(...)greckiego Zioła Mała garść liści mięty Pęczek bazylii Pęczek pietruszki Pęczek szczypiorku Pęczek kolendry Przyprawy 4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki oleju roślinnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu rybnego 2 łyżki sosu hoisin 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 ½ łyżki pasty curry Dodatki 1 łyżka majonezu 5 filetów anchois 2 małe ząbki czosnku
Niedzielny kucharzłyżeczka masła klarowanego 4 pomidorki koktajlowe garść mieszanki sałat zielona cebulka sos do sałatki 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1/4 ząbka czosnku drobno posiekanego 1 łyżeczka octu balsamicznego Na desce rozłożyłam plastry polędwiczki lekko je spłaszczyłam dłonią, posmarowałam je musztardą i posypałam pieprzem oraz chili. Na patelni rozgrzałam olej(...)sałat, całość wymieszałam. W małym słoiczku wymieszałam wszystkie składniki sosu. Sos gotowy. Słoiczek dołożę do torby z lunchboxem, więc Jacek poleje sosem sałatkę w momencie gdy będzie zabierał się do jedzenia. Z patelni zdjęłam usmażone polędwiczki i lekko je przestudziłam, przełożyłam do pojemnika z sałatką i gotowe. Czas .. 15 minut wraz ze smażeniem i przygotowaniem
Kuchnia na wzgórzuteż dodać młodą kapustę i zapiec w piekarniku z mięsem wieprzowym np. karkówką albo polędwiczką. POLĘDWICZKI ZAPIEKANE W KAPUŚCIE Składniki: 1 spora polędwiczka wieprzowa 2-3 ząbki czosnku 1 cebula majeranek pieprz i sól sos: 1 opakowanie kapuśniaku Profi ćwiartka małej główki kapusty (świeżej) 1 mała cebula 1 mała marchew 1/3 pęczka świeżego koperku Przygotowanie: sos: Cebulkę siekamy(...)majeranku i odstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowaną polędwiczkę obsmażamy na smalcu z każdej strony, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego pokrojoną w grube plastry cebulą. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po tym czasie do naczynia żaroodpornego przekładamy sos z kapustą i ponownie wstawiamy na 30 minut
Bon appetit mon amieświeżego ananasa Mały brokuł Mała papryka czerwona 2 cm imbiru 1 średniej wielkości cebulka 2 ząbki czosnku Mała papryczka chili Sos sojowy Olej sezamowy Pół łyżeczki mąki do zagęszczenia Sok z cytryny 200 g ryżu Przygotowanie: Krok 1 Polędwiczkę kroimy w plastry a następnie w paski. Świeżego, obranego ananasa kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w paski(...)czosnek w plasterki, obrany imbir w zapałkę. Na mocno rozgrzany olej wrzucamy najpierw cebulę, po chwili czosnek, imbir i kilka sekund później polędwiczkę. Mieszamy i smażymy na mocnym ogniu, aż mięso straci czerwony kolor. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego. Mieszamy. Krok 3 Dodajemy ananasa. Smażymy chwilę aż owoc puści sok. Dodajemy odcedzony brokuł i paprykę oraz posiekaną papryczkę chilli. Mieszany
Niedzielny kucharzświeżego ananasa Mały brokuł Mała papryka czerwona 2 cm imbiru 1 średniej wielkości cebulka 2 ząbki czosnku Mała papryczka chili Sos sojowy Olej sezamowy Pół łyżeczki mąki do zagęszczenia Sok z cytryny 200 g ryżu Przygotowanie: Krok 1 Polędwiczkę kroimy w plastry a następnie w paski. Świeżego, obranego ananasa kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w paski(...)czosnek w plasterki, obrany imbir w zapałkę. Na mocno rozgrzany olej wrzucamy najpierw cebulę, po chwili czosnek, imbir i kilka sekund później polędwiczkę. Mieszamy i smażymy na mocnym ogniu, aż mięso straci czerwony kolor. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego. Mieszamy. Krok 3 Dodajemy ananasa. Smażymy chwilę aż owoc puści sok. Dodajemy odcedzony brokuł i paprykę oraz posiekaną papryczkę chilli. Mieszany
Niedzielny kucharzsklepach albo na bazarkach. Uwielbiam te małe grzybki, ponieważ idealnie łączą się makaronem, mięsem, różnymi sosami czy w śniadaniowej jajecznicy. Ze świeżych, w sezonie korzystam, aż do przejedzenia, ale kilka porcji po przesmażeniu zamrażam na zimę (surowe będą po rozmrożeniu gorzkie). POLĘDWICZKI Z KURKAMI Składniki: 1,2 szt polędwicy wieprzowej 250 g świeżych kurek 1 cebula 1 szklanka wody(...)rozpuszczamy 3 - 4 łyżki masła, na którym smażymy kilka minut kurki. Kiedy będą miękkie dodajemy cebulę, a potem doprawiamy do smaku solą i pieprzem (opcjonalnie sos można zabielić śmietaną, u mnie bez) . Kiedy polędwiczki będą miękkie dodajemy do nich wcześniej przygotowane kurki, mieszamy i dusimy razem jeszcze około 10 minut
Bon appetit mon amiełyżka ) -granulowany czosnek ( 1 łyżeczka ) -olej ( 4 łyżki ) -sól, pieprz Polędwiczkę kroimy na grubsze plastry, obsypujemy obficie ziołami, polewamy olejem ( 3 łyżki ), dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa był dobrze obtoczony i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Jeżeli mamy parowar z pojemnikami do gotowania kaszy i sosów, to do dwóch pojemników wsypujemy opłukaną i sparzoną wcześniej kaszę(...)mięso podajemy z ugotowaną kaszą, sosem i surówkami, np. z porów i marchwi oraz z czerwonej kapusty Jeżeli nie posiadamy parowaru, takie polędwiczki możemy grillować na patelni, a kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Sos wystarczy tylko zagotować w rondelku
Kulinarne przemysleniadelikatną polędwiczką wieprzową. Do tego buraczki. Pycha obiadek. Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 szalotka 1 łyżka masła ghee 1 łyżka oleju 400 g polędwiczki wieprzowej 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1 łyżka suszonego tymianku 200 g mrożonych borowików 1 łyżeczka musztardy imbirowej 1 łyżeczka zielonego pieprzu 4 łyżki whisky 2/3 szklanki gorącej wody 1 łyżka sosu sojowego(...)pokrojone borowiki, smażyłem przez około 3 minuty od czasu do czasu mieszając, w międzyczasie dodałem musztardę i zielony pieprz. Wymieszałem z polędwiczkami i smażyłem razem przez około 2 minuty. Wlałem whskey i odparowałem. Następnie wlałem gorącą wodę z sosem sojowym i gotowałem na większym ogniu przez około 2 minuty, aż ilość płynu się zredukowała. W czasie gotowania raz przewróciłem polędwiczki
R'n'G Kitchenjuż gotowe (czas smażenia zależy również od tego jaki posiadacie palnik - elektryczny czy gazowy, na tym drugim mięso smaży się szybciej). Gotowe polędwiczki i schab kroimy w plastry. Na patelnię dodajemy śmietanę i redukujemy wino, czekając aż sos zgęstniej. Sos na bazie białego wina jest delikatny i kremowy. Purée z selera Składniki na 4 osoby: 2 selery (około 600g(...)wykonania: Seler i ziemniaki obieramy ze skórki, solimy i gotujemy aż warzywa zmiękną. Po ugotowaniu rozgniatamy tłuczkiem, dodajemy masło, gałkę muszkatołową i miksujemy. Polędwiczki i schab z dzika podajemy z purée z selera. Całość polewamy sosem, który doskonale łączy purée z delikatnym mięsem. Danie jest wykwintne, mięso rozpływa się w ustach i zachwyca nasze podniebienie. Obiad jest w brew pozorom
Kuchnia Pani Wiosny