polędwiczki w sosie - 1551 przepisów (strona:38/104)

Pieczone polędwice z indyka 141

delikatne i bardzo smaczne. Nie wymaga od nas zbyt wiele pracy. Hop do piekarnika i gotowe:) Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Szczególnie polecam polędwiczki z indyka w sosie własnym. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 2 polędwice z indyka Marynata 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku(...)płaskie łyżki kremu balsamicznego 1  łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Polędwiczki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie włożyć je do naczynia żaroodpornego i zalać marynatą. Bardzo dokładnie obtoczyć j w niej z każdej strony. Nakryć naczynie i odstawić w chłodne miejsce

O kuchni z uczuciem
Grillowane sataye z kurczaka z sosem orzechowym 83

sporo możliwości, bez konieczności wychodzenia na taras, czy do ogrodu. W związku z tym, mam dla Was wspaniały przepis na sataye z polędwiczek kurczaka. Składniki na sataye: – 500g polędwiczek z kurczaka – 3 łyżki sosu sojowego – 1 łyżka miodu – 1 chili – 1/2 limonki – 2cm kawałek imbiru – 2 ząbki czosnku – garść liści kolendry Składniki(...)sos orzechowy: – 180 ml mleczka kokosowego – 5 łyżek masła orzechowego – 1 łyżka sosu sojowego – 1 łyżka soku z limonki – 1 łyżeczka brązowego cukru – szczypta chili SATAYE: Miód i sos sojowy łączymy ze sobą. Dodajemy drobno posiekane chili, starty na małych oczkach imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną kolendrę i mieszamy. W tak przygotowanej marynacie

Be Fit Be Strong
Środa: Błyskawiczny kurczak teriyaki 505

filety z kurczaka lub indyka. W sklepie możecie kupić gotowy sos teriyaki, ale akurat do tego dania nie jest on potrzebny. Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1/3 szklanki sosu sojowego 4 łyżki cukru brązowego 2 łyżki oleju Sezam do posypania Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej mocno patelnię lub wok. Pokrój papryki w paski, wrzuć(...)Zdejmij z patelni i odstaw. Krok 2 Przełóż patelnię z powrotem na kuchnię. Pokrój polędwiczki w cienkie paski. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju, a gdy się rozgrzeje, wyłóż na niego mięso. Smaż na ostrym ogniu aż kurczak ładnie się zrumieni. Wlej na mięso sos sojowy, zamieszaj a następnie wsyp cukier. Smaż mieszając. Cukier najpierw roztopi się, później zacznie się

Niedzielny kucharz
Ziemniaki zapiekane ze śmietaną – gratin ziemniaczane 269

Waszym menu. Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynk parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa Ziemniaki zapiekane(...)ząbek czosnku – 2 łyżki miękkiego masła Przygotowanie: Ziemniaki umyj i obierz. Pokrój w cienkie plastry ok 2-3 mm grubości. Z śmietany, mleka, gałki, soli i musztardy przygotuj sos. Dodaj go do garnka wraz z ziemniakami i gotuj całość na niewielkim ogniu przez około 10 minut. W tym czasie przygotuj żaroodporne naczynie. Najpierw przekrój czosnek na pół i wysmaruj

nietylkopasta.pl
Polędwiczka z wolnowaru z octem balsamicznym 176

Coś na obiad. Kolejny przepis na proste i wyraziste w smaku mięso z wolnowaru. Tym razem polędwiczka wieprzowa. Mięso jest bardzo miękkie, kroi się z trudem. Jeżeli zależy nam na ładnym pokrojeniu, wyjmijmy upieczone mięso z sosu, sos przelejmy na patelnię. Kiedy mięso ostygnie, zdecydowanie łatwiej będzie  pokroić(...)plastry - pokrojone podgrzewamy w sosie. Podałam z kaszą bulgur. Na podstawie przepisu z  tej  strony Składniki ok 1 kg  polędwiczek wieprzowych 1 szklanka bulionu z kurczaka i warzyw ½ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu ½ łyżeczki płatków czerwonej papryki 2 - 4  ząbki czosnku, posiekane 2 - 3 szalotki drobno pokrojone

Stare Gary
Polędwiczki wieprzowe z grzybami 216

200g grzybów leśnych 2 cebule bulion wołowy- kostka 150 ml czerwonego wina 2 łyżki stołowe śmietany 3 ząbki czosnku przyprawy:  pieprz, sól, tymianek, papryka czerwona, sos sojowy olej do smażenia Wykonanie :  Polędwiczki kroimy na plastry ok. 1cm szerokie, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i marynujemy na min. godzinę w 100ml czerwonego wina. Następnie obsmażamy(...)nastęnie podsmażamy również przez kilka minut grzyby. W garnku kostkę rosołową rozpuszczamy w 500ml wody, dodajemy zachowaną marynatę, cebulę, grzyby i polędwiczki, i przyprawiamy- czosnkiem zmiażdżonym w prasce, pieprzem, solą, tymiankiem i czerwoną papryką, dodając też łyżkę stołową sosu sojowego. Całość dusimy na małym ogniu przez 25-30 minut, w trakcie dodając jeszcze 50 ml czerwonego wina, a pod koniec

Aromatyczne Podróże
Makaron w sosie z podgrzybków, polędwiczka wieprzowa, puder z suszonych podgrzybków 113

różne sposoby. W sosie grzybowym lub maślanym kruchym cieście  w pełni rozwiną swój aromat.  Do sosu grzybowego możemy użyć zarówno świeżych jak i suszonych grzybów.  Jeśli lubisz delikatny smak, wybierz grzyby świeże, jeśli bardziej intensywny, wybierz grzyby suszone. Taki sos to doskonały dodatek do wielu dań mięsnych i makaronowych. Składniki: 500 polędwiczki wieprzowej 300 gram mrożonych grzybów(...)odpoczęła. Po tym czasie kroimy w plastry ok. 1,5 cm. Układamy na tej samej patelni na której była smażona uprzednio polędwiczka i smażymy po kilka minut z każdej strony. Polędwiczkę podajemy z ugotowanym al dente makaronem, z sosem grzybowo-śmietanowym oraz całość wykańczamy pudrem z suszonych Grybów oraz dekorujemy świeżymi ziołami

Życie zaczyna się w kuchni
Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami. 210

część pokroić wzdłuż na 4 części. Otrzymane 8 kawałków rozbić przez folię na plastry. Posypać przyprawą do dań Kucharek i posmarować każdy plaster sosem teriyaki mirim. Trzymać w tej marynacie około 1 godzinę. Wiśnie wydrylować . Polędwiczki(...)nabić na patyczki, przekładając wiśniami. Grillować około 10 minut. W trakcie grillowania przełożyć na drugą stronę. Plastry polędwicy są cienkie i 10 minut wystarczy. Polędwiczki podałem z ryżem,  warzywami  i owocami w sosie kwaśno słodkim. Salsa do dań z grilla. Składniki. 0,5 szt. papryka czerwona 0,5 szt. papryka zielona 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 ananas

Kulinarny karnet Christophera
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 328

O tym, że polędwica wieprzowa to pyszne i delikatne mięso nie trzeba nikogo przekonywać. Dziś sposób na prosty i szybki w przygotowaniu sposób na przygotowanie obiadu

MarcinChef
Risotto z kurczakiem i kurkami 154

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami 186

jabłka ok. 350 g marchewek baby (mogą być mrożone) ok. 350 g ziemniaków 3 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 1/2-1 łyżeczka cynamonu sól, pieprz Wykonanie: Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błonek i kawałków tłuszczu. Jeśli będzie je układać wzdłuż naczynia, nie musicie ich dzielić, jeśli chcecie – możecie je podzielić(...)sporą kostkę. Włożyć razem z marchewką do naczynia żaroodpornego, w którym będziemy piec polędwiczki, oprószyć solą i pieprzem i wymieszać. Na warzywa położyć kawałki polędwiczek nadzianych jabłkiem. Wymieszać miód, musztardę, ocet balsamiczny, sos sojowy ze zmiażdżonym czosnkiem i cynamonem. Przygotowaną marynatą polać mięso wzdłuż. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 4o minut

Pociąg Do Kuchni
Polędwiczka w sosie z ogórkami kiszonymi, pycha 165

Dodawałam, smakowałam, kombinowałam i wyszło pysznie. Sos bardzo dobry, mięsko miękkie. Palce lizać. Polecam Polędwiczkę oczyścić z błonek i pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, majerankiem, czosnkiem w proszku. Mięsko dokładnie wykulać w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięsko i boczek. Mięso obsmażyć z dwóch stron delikatnie tylko lekko zarumienić. Wrzucić cebulę(...)dodać ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Na koniec nie dolewajcie już zbyt dużo wody, żeby nie powstała zupa Mąkę rozmieszać z małą ilością wody i wlać do gotującego się sosu. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i gotowe. Podawać z ziemniakami i dodatkowo ogórkiem kiszonym. Danie bardzo smaczne, polecam. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczka w boczku z sosem grzybowym, marynowana w Martini cukinia i puree z musztardą francuską 149

świece działają cuda. I zdecydowanie wystarczą.  Zatem poniżej przepis na kolację nie tylko dobrą, ale doskonałą. Marynowana w Martini cukinia jest świetnym pomysłem. Do tego polędwiczka w boczku z tymiankiem, grzybowy sos z ziołami i puree z musztardą francuską. Oczywiście, my kobiety, byśmy oszalały gdyby mężczyzna naszych snów zaserwowął nam kaszę jaglaną z warzywami na parze lub przynajmniej bezę(...)naszemu życiu.   Składniki na 2 porcje: Polędwiczka wieprzowa w boczku 1 duża polędwiczka wieprzowa (około 250- 300 g) 6-7 cienkich plastrów boczku  łyżka oleju rzepakowego i masła do smażenia  sól, pieprz  świeży tymianek  rozgneciony ząbek czosnku  Sos grzybowy: 1/2 szklanki suszonych borowików  1 szalotka  1 ząbek czosnku 1 lampka Martini

Mango Papaja
POLĘDWICZKI W SOSIE BALSAMICZNYM I PIECZONYMI, PIKANTNYMI JABŁKAMI 145

Polędwiczki wieprzowe można przygotować na wiele pysznych sposobów, dzisiaj przygotowałam je pieczone w szynce parmeńskiej i szałwii oraz sosem balsamicznym. Mięso podałam z cykorią, chipsami z ziemniaków i pikantnymi jabłkami. SKŁADNIKI:   300 g polędwiczek wieprzowych 10 g szynki parmeńskiej w plastrach sól, pieprz, czosnek, papryka ostra do smaku  świeża szałwia  świeży tymianek  10 g masła(...)powstaną chrupiące chipsy, odsączamy z tłuszczu i doprawiamy solą i papryką. Na talerz układamy cykorię oraz jabłko i cebulę. Do tego pokrojona polędwiczka i kilka chipsów ziemniaczanych. Danie posypujemy ugotowanym młodym bobem, polewamy odrobiną sosu balsamicznego. Podajemy ciepłe

Kulinarne Fantazje Marioli
Ziemniaki z gzikiem 91

bezmięsny obiad. Zajrzyj także do moich propozycji obiadowych: – pieczone ziemniaki – ziemniaki zapiekane ze śmietaną – ziemniaki nakrajane – ziemniaki w mundurkach – kotlet schabowy – ragu z kaczki – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – polędwiczki z kurkami – królik w winie – polędwiczki z szynką parmeńską – żeberka barbeue – pulled pork – kotlet de volailee – kurczak na butelce piwa ZIMNIAKI Z GZIKIEM Przygotowanie: 1 h Ilość porcji

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania