Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami.
Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami.
Mirin teriyaki tenderloin with cherry trees.
Składniki.
1 szt. polędwica wieprzowa
przyprawa do dań Kucharek
sos teriyaki mirim
olej
24 wiśnie
Wykonanie.
Polędwicę wieprzową przekroić na połowę. Każdą część pokroić wzdłuż na 4 części. Otrzymane 8 kawałków rozbić przez folię na plastry. Posypać przyprawą do dań Kucharek i posmarować każdy plaster sosem teriyaki mirim. Trzymać w tej marynacie około 1 godzinę.
Wiśnie wydrylować . Polędwiczki nabić na patyczki, przekładając wiśniami. Grillować ok... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polędwiczka, polędwiczki, czereśnie, sosy, ananas, słodkie, papryka, wiśnia, kiwi, pomidor, cebula, salsa, marynaty, grill, ryż, ryż z warzywami, warzywa, dania z grilla, stir fry, sos z octu balsamicznego , polędwiczki w sosie, sos do ryżu, warzywa z grilla, drugie danie, polędwiczki wieprzowe, polędwiczki wieprzowe w sosie, ryż smażony, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz