mąki pszennej chlebowej Można użyć innych mąk np. orkiszowej, po pół kilograma na każdą. 4-5 łyżeczek soli 6 łyżek otrąb pszennych / owsianych /żytnich 6 łyżek płatków owsianych 6 łyżek ziaren dyni 6 łyżek siemienia lnianego 6 łyżek słonecznika 6 szklanek letniej wody Ziarna dodać można wedle gustu. Mąkę przesiałam do dużej miski. Dodałam ziarna siemienia lnianego i sól
potrawyregionalneswoje zdanie o tym zdrowym liściastym warzywie. Koktajl szpinakowy z zielonym jabłkiem Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 250 g jogurtu naturalnego 2 garści szpinaku 1/2 zielonego jabłka 2 łyżki płatków owsianych górskich (nie używamy płatków błyskawicznych) opcjonalnie 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Liście szpinaku płuczemy i osuszamy, wkładamy je do blendera, dodajemy jogurt. Jabłko dokładnie myjemy, wykrawamy z niego gniazdko
Kulinarne przygody Gatityobniża jej smaku! Bo jest przepyszna! Delikatnie słodka z wyczuwalnym akcentem masła orzechowego. Do tego słodkie suszone owoce i chrupiące nasiona! Pysznie i zdrowo! Składniki: 500 g płatków owsianych (Targroch) 200 g płatków jaglanych (Targroch) 120 g płatków jęczmiennych 100 g ziaren słonecznika 100 g masła orzechowego 100% (u mnie crunchy) 100 g syropu daktylowego
Zdrowie na języku :Płyża nasion chia 5 łyżek płatków orkiszowych banan mleko sojowe (na oko) WYKONANIE: tofu, fasolę blendujemy razem z dodatkiem odrobiny mleka zblendowane składniki mieszamy z nasionami chia i karobem płatki owsiane mielimy, banana blendujemy płatki mieszamy z bananem i odrobiną mleka- przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia jako kolejną warstwę kładziemy masę karobową całość odkładamy do lodówki do stężenia
healthy dreamsKażdy przepis na granolę jest tak naprawdę do siebie podobny, ale jednak dzięki dodatkom różni się od siebie w smaku. Potrzebne składniki: 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1 szklanka płatków jaglanych 1/3 szklanki lnu 1 szklanka słonecznika 1 szklanka migdałów 1 szklanka orzechów włoskich 1/3 szklanki babki płesznik 2 szklanki upieczonej
Łycha smakówprzypływie inspiracji dyniowej pomyślałam o czymś zdrowym i jednocześnie smacznym. Długo świeże, miękkie, bez glutenu - muffinki dyniowe:) Składniki na około 8 sztuk : 125 g. mąki owsianej ( można użyć zmielonych płatków owsianych) łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego ( ja użyłam takiego z ziarenkami wanilii) szczypta cynamonu ( opcjonalnie) 1 jajko średnie 200 .g puree z dyni ( pokrojoną w kostkę
apetytnapieczeniechrupiąca, ślicznie rumiana, pachnąca i bardzo kokosowa. Wprost idealna na niedzielne śniadanie, także takie po męczącym, koncertowym wieczorze i kawałku nieprzespanej nocy. Bardzo kokosowa granola 300 g płatków owsianych 100 g innych płatków np. jęczmiennych, u mnie pół na pół orkiszowych i gryczanych 50 g siemienia lnianego 50 g migdałów 50 g płatków migdałowych 50 g orzechów nerkowca
Dzieje kuchennej Wiewiórygrupy B: tiaminy, ryboflawiny i pirydoksyny. Bogata w dobrze przyswajalne żelazo i miedź. Smaczna zarówno do dań obiadowych, jak i na słodkie śniadanie z owocami. Czas gotowania: 15 minut. - PŁATKI OWSIANE BIO: warto kupować płatki oznaczone jako BIO, gdyż tylko wtedy mamy pewność, ze kupujemy w pełni wartościowy produkt. Owies jest najbogatszy w białko ze wszystkich zbóż, ma też
Wegańska kuchnia orientalnazdrowego. Takie batoniki można upiec w niedzielę i mieć przekąskę na cały tydzień. Ja przetestowałam je na mojej mamie, ciągle żyje więc jest dobrze! ;) Składniki (około 20 batoników): 100g płatków owsianych firmy Kupiec 100g płatków żytnich 50g słonecznika 20g sezamu 2 banany (mega dojrzałe, najlepiej z brązową skórką) garść owoców goji dostępnych w sklepie Centrum Sylwetki łyżka syropu z agawy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciasteczkami mojej produkcji (wg. poniższego przepisu) Konkurs TRWA do 21.09.2014r, godz. 23;59 (wyniki ogłoszę na następny dzień) Składniki (na około 19 ciasteczek): duże jajko 0,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki płatków żytnich 0,25 szklanki słonecznika 0,25 szklanki żurawiny 0,25 szklanki rodzynek 0,25 szklanki mielonego lnu 2 łyżki waniliowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćZdarza się Wam, że kupicie banany i o nich zapomnicie, a gdy już zrobią się czarne lądują zazwyczaj w koszu? Mnie na szczęście już nie. Zamiast
Zakręcony WidelecDzisiaj postawiłam na prostotę samą w sobie i wróciłam do "korzeni". Otóż na śniadanie przygotowałam owsiankę, taką, od której zaczęłam swoją owsiankową przygodę :)~ Owsianka z babcinym
Kuchenny Skrawek Niebaświetnie! Bułeczki idealne na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, bo przygotowujemy je dzień wcześniej, a rano tylko wkładamy do piekarnika. Można je posypać czym tylko chcemy. Ja wybrałam: sezam, płatki owsiane, pestki dyni i płatki chilli.Składniki (na 12 bułeczek):3 szklanki mąki1 szklanka mleka25 g masła7 g drożdży w proszku (1 opakowanie)1 jajko1/2 łyżeczki solimleko do posmarowania bułeczekzioła
Zakręcony Widelecotrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych. Podstawowa sprawa to obecność w nich błonnik pokarmowego rozpuszczalnego. Dobroczynna rzecz, która doskonale wpływa na nasz układ trawienny , przede wszystkim na jelito grube. Otręby to doskonała miotełka, wymiatająca wszystko
W kuchennym oknie Ewychłodny dzień). Zapraszamy do „degustacji”!SKŁADNIKI:- 1 szklanka mleka,- 10 jajek,- Cukier do smaku (trzcinowy),- Cukier wanilinowy,- 2 łyżki masła,- 2 łyżki oleju,- Mąka owsiana bezglutenowa (litrowy słoik)- Płatki owsiane (dla bezglutenowców - bezglutenowe),- Ziarna słonecznika,- Skórka pomarańczowa świeżo smażona,- Cynamon,Wszystko razem miksujemy i odstawiamy – ilość mąki zależy od konsystencji jaka nam wychodzi (każda mąka bezglutenowa zachowuje się inaczej + trzeba
Wypisz Wymaluj