internecie jest mnóstwo przepisów ponieważ podstawowy przepis jest banalnie prosty. My dodając swoje składniki jesteśmy w stanie skomponować własne energetyczne kule. Są kule z samych bakalii, kule z płatkami owsianymi i z kaszą jaglaną. Ja zrobiłam takie kule z kaszą perlową, płatkami Lubella Corn Flakes Klasyczne i... pieczoną dynią. Kule przygotowuje szybciej niż wyjście do sklepu po batona. Lubella Corn
Kuchnia w oparachprzepadam za owsianką, która jest mdłą papką. Dlatego też od dłuższego czasu mam jeden i sprawdzony sposób na nią. Do tego dziś owoce sezonowe - truskawki. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych górskich, pół szklanki mleka, szczypta soli, truskawki - około 10 sztuk. Przygotowanie: Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez
Lena Gotujecukru! Na pewno posmakują każdemu, kto lubi czekoladę z bakaliami, bo własnie taki mają smak! Przygotowanie batonów możesz zobaczyć w krótkim filmiku // Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki otrąb 1/2 szklanki żurawiny 1/2 szklanki daktyli 1/4 szklanki płatków migdałowych 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki oleju kokosowego
Via GustoDobrze wiecie, ze uwielbiam wszelkie pochrupadła, musli i granole. Zazwyczaj są to mieszanki z płatków owsianych czy orkiszowych. Wczoraj postanowiłam zaryzykować i upiec granolę z prosa. Tak! płatki jaglane tez nadają się do przygotowania granoli :) Przepis znalazłam na blogu picante-jalapeno. Oczywiście bez zmian się nie obyło. Sezam i orzeszki ziemne musiałam wymienić na inne smakołyki
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 5 łyżek płatków owsianych pełnoziarnistych szklanka mleka łyżka domowego masła orzechowego garść borówek Wykonanie: 1. Płatki zalać szklanką mleka. Gotować na małym ogniu, ok 4 min, ciągle mieszając. 2. Dodać łyżkę masła orzechowego, dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut. 3. Owsiankę podawać posypaną borówkami
Atlas Smakówkubkiem ulubionej kawy i kawałkiem pachnącego ciasta na talerzu —>KLIK :) 1 1/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0/5 szklanki mąki kasztanowej 0/5 szklanki mąki gryczanej 0/5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych bg 2 łyżki surowego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 szklanki cukru palmowego łyżeczka cynamonu cejlońskiego 2 średnie marchewki (drobno starte) 0/5 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka
Mienta blogSzybko, smacznie i do tego zdrowo :) czyli propozycja śniadaniowa dla "zabieganych" nie tylko sportowców :D Składniki (dla 1 osoby): 1 jajko 30 g odżywki białkowej 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 banan Przygotowanie: Rozgnieść obranego banana widelcem, dodać jajko, odżywkę i płatki. Dokładnie wymieszać. Całość pozostawić na ok. 5 minut, aby płatki namiękły. Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładać łyżką niewielką
Malinowo w kuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Wyjątkowe ciacho – truskawki i rabarbar pod owsianą kruszonką – smakuje obłędnie. To połączenie słodko-kwaśnych owoców, masła i płatków owsianych. … Przeczytaj cały artykuł Post Truskawki i rabarbar pod owsianą kruszonką pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerPrzepis na 3 porcje. Składniki na mus: - 100g puree z dyni - 1 banan - 1 jabłko/nektarynka - 1 pomarańcza Dodatki: - 1 łyżka syropu klonowego x3 (można pominąć) - 1 łyżka płatków owsianych lub bezglutenowych x3 - kilka orzechów włoskich - banan, jabłko lub nektarynka, rodzynki, płatki migdałów do dekoracji Obranego banana, jabłko i obraną pomarańczę (można obrać każdą jej cząstkę) wraz z puree
Be Fit Be Strongchorym na cukrzycę typu 2, ponieważ orzechy ziemne mają niski indeks glikemiczny (IG 15). Składniki (na około 5 sporych ciastek) /jedno ciastko około 120kcal/: 70g pure z dyni 60g płatków owsianych mielonych na mąkę 15g ksylitolu 20g masła orzechowego firmy Primavika 40g płatków żytnich mielonych na mąkę jajko cynamon, imbir, kurkuma Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki, odkładamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgarść orzechów 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki cukru 350 ml mleka Mleko zagotować, wsypać orzechy, płatki i cukier, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i przykryć. Pozostawić pod przykryciem ok 10 min. Zmiksować owsiankę przy pomocy blendera. posypać orzechami i czekoladą
Gotowanie jest łatwepodałam jedynie przykładowe proporcje składników, śmiało możecie je zmieniać i komponować wedle Waszych upodobań, gdyż granola nie może się nie udać :) Składniki: - ok. 200g rabarbaru - 150g płatków żytnich - 150g płatków owsianych - 50g słonecznika - 40g orzechów włoskich - 30g orzechów laskowych - 30g nerkowców - 30g płatków migdałów - 30g siemienia lnianego - 2 łyżki miodu (u mnie rzepakowego) - 2 łyżki oleju kokosowego *opcjonalnie: ksylitol
Be Fit Be Strongjest to granola czekoladowa, granola standardowa, czasem dodaję do granoli sok jabłkowy, czasem zieloną herbatę i tak w kółko coś w niej zmieniam. Zawsze bazą do mojej granoli są płatki owsiane, tym razem jednak jest inaczej. Bazą do granoli stały się bezglutenowe płatki ryżowe. Wyszło pysznie! Składniki: 2 szklanki płatków ryżowych 1 szklanka mieszanki orzechów: u mnie zazwyczaj
Mango Papajacynamonem/odrobiną miodu lub też bez dodatków. Składniki (na dwie bułki): 1 jajko 2 łyżki mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm 6 łyżek mielonych otrębów żytnich 2 łyżki przemielonych płatków owsianych (ja nie miałam ich zmielonych na idealną mąkę, widoczne były kawałki płatków) 3 spore łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1/3 łyżeczki sody sezam/mak/siemię lniane/słonecznik do posypania opcjonalnie zioła prowansalskie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość