granola, ksylitol, migdały, mini deser, miód, śmietanka kokosowa Prep Time 10 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 30 minutes Servings 4 Ingredients Kokosowo-migdałowa granola: 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki płatków migdałów 1 łyżka (30 g) miodu 1 łyżka (30 g) nierafinowanego oleju kokosowego Krem kokosowy: 1 puszka mleczka kokosowego tylko stała część (wcześniej
Fitsweet.meCześć! Dziś serwuję Wam przepis na ciastka owsiane z bananem. Przepis na ciastka z płatków owsianych jest bardzo prosty, a samo ich przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut (i to z pieczeniem!). Continue reading Ciastka owsiane at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plzamiast gorzkiej czkolady jest pyszne masło orzechowe. Nie dałam dodatku żadnego tłuszczu, ale mleko migdałowe, a do ciasta użyłam mąki pełnoziarnistej i owsianej (sprawdzą się też zmiksowane na mąkę płatki owsiane). Muffinki są mięciutkie i puszyste, a dzięki dodatkowi banana słodkie i wilgotne. Zamiast malin można użyć innych owoców, ale maliny pasują tu chyba najlepiej (polecam je napierw oprószyć
Healthy food explorerkotletów): 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 buraki 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 łyżki prażonego słonecznika 2 łyżki mąki owsianej (zmieliłam w tym celu moje bezglutenowe płatki owsiane) bułka tarta (bezglutenowa) sól, pieprz, oregano, majeranek przyprawa do kotletów mielonych (ewentualnie) oliwa do smażenia Wykonanie: 1. Gotujemy kaszę jaglaną. Na pół szklanki kaszy potrzebujemy jedną szklankę wody. Kaszę najpierw płuczemy
Kawa z mlekiemCiebie pyszną granolę migdałowo – kokosową. Musisz ją zrobić! Zrobienie własnej granoli zajmuje dosłownie chwilę. Składniki, które dodasz – możesz dowolnie modyfikować. Składniki (słoik 1 litrowy): 350 g płatków owsianych 50 g blanszowanych migdałów 50 g płatków migdałowych 50 g płatków kokosowych 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka cynamonu 100 g masła 100 g cukru brązowego Wykonanie: Migdały blanszowane posiekaj
Moja pasja smakustopniach. Porady: osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć proszku do pieczenia i mąki bezglutenowej (np. ryżowej) jeżeli zdecydujecie się na mąkę owsianą możecie ją łatwo uzyskać poprzez zmielenie płatków owsianych osoby z nietolerancją laktozy powinny użyć mleka bez laktozy lub roślinnego kakao można zastąpić również karobem Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmało, przygotowanie wypieku jest banalnie proste – to jedynie zmieszanie „mokrego” z „suchym”. Składniki na formę 22 x 22 cm: 250 g mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku bezglutenowego) /użyłam płatków owsianych zmielonych na mąkę 50 g kakao 100 g cukru kokosowego 350 ml wody 4 łyżki oleju (użyłam ryżowego) 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii
Even Better FoodPłatki jaglane to moje odkrycie tej wiosny :) Są znakomitą alternatywą dla płatków owsianych, które mogą się po prostu znudzić. Płatki można kupić za niecałe 3 złote w wielu sklepach spożywczych, niekoniecznie z bio żywnością. Gotujemy je dokładnie 3 minuty i cieszymy się pysznym śniadaniem. Jako dodatek podałam mus malinowy i roztopiona gorzka czekoladę słodzona stevią. Smacznego! Składniki: 3 łyżki
Chocolate Muffin Blogpewno Wam zasmakuje! Do przygotowania 1 (sporej) porcji zapiekanej owsianki potrzebujemy: – 1 małą marchewkę – 1/2 jabłka – 50 g ulubionych owoców (najlepiej sezonowych) – 50 g płatków owsianych (można zastąpić bezglutenowymi lub mieszanką różnych płatków) – 50 ml mleka (użyłam roślinnego) – 1 łyżeczkę syropu z agawy Podgrzejcie mleko w garnku i umieśćcie w nim płatki i miód
Szybko Tanio Smaczniepojemniku także są idealne na "czarną godzinę". Dla kogo: dla fanów Nigelli dla lubiących zdrowe przekąski dla szukających alternatywy dla ciasteczek owsianych Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "Górskich" (nie błyskawicznych) 75g wiórków kokosowych 100g suszonej żurawiny 35g sezamu 35g pestek dyni 35g pestek słonecznika 125g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: Wyłóż papierem do pieczenia prostokątną blachę (o wymiarach
Mania Wypiekaniaradości bliskim i znajomym ;-) Najlepiej smakują z mlekiem lub gorącym kakao ;-) Smacznego! SKŁADNIKI: - 200 g masła (nie używaj margaryny!) - 200 g mąki owsianej - 100 g siemienia lnianego - 50 g płatków owsianych - 50 g ziaren słonecznika - 150 g mąki pełnoziarnistej pszennej - łyżka lub dwie miodu - 4 łyżki brązowego cukru - 3 żółtka - 2 białka Ciasto zagnieć bardzo szybko i schłodź w zamrażalniku
SMYKWKUCHNIzimno, zaraz znowu cieplej - najważniejsze, że już mamy wiosnę! :) Dziś powracam do Was z przepisem na pyszną, chrupiącą i oczywiście domową granolę! Inspiracja - Cynamonowy Pył Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. otrębów pszennych 1/2 szkl. płatków migdałów 3 łyżki nasion chia 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szkl. miodu Jak przygotować? Wkładamy wszystkie produkty
Chocolate Stop Temptingcoś słodkiego, ale dozwolonego powstały ciasteczka, na które przepis umieściłam poniżej ;) Składniki: 125 g otrąb (najlepiej mieszanka różnych rodzajów - pszennych, żytnich, owsianych itd. ponadto część otrąb można zastąpić płatkami owsianymi) Mała garstka orzeszków ziemnych Mała garstka suszonej żurawiny 2 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 szkl. wody Przygotowanie: Banalnie proste. Wszystkie skladniki mieszamy :) pieczemy w 180 stopniach przez
Czarnawisienkastartowych na rozpoczęcie wiosny:) DEKADENCKIE MUFFINY Z MARCEPANEM, MALINAMI I RÓŻANĄ KRUSZONKĄ Na kruszonkę 50g masła 100g cukru 1/4 szklanki grubo posiekanych i podprażonych orzechów nerkowca 1/2 szklanki płatków owsianych szczypta soli 1 łyżka konfitury z płatków róż Na muffiny 40g masła 100g masy marcepanowej 300g maki 150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody
les mirabellessumie 7 osób :) Oba przepisy zaczerpnęłam z książki "Słodkie" Elizy Mórawskiej. Proste w przygotowaniu, domowe i pyszne. Ciastka owsiane z rodzynkami i skórka pomarańczy230 g masła100 g cukru150 g cukru trzcinowego2 jajka200 g mąki owsianej230 g mąki pszennej100 g płatków owsianych1
Dzieje kuchennej Wiewióry