placuszki - 9050 przepisów (strona:339/604)

Bułeczki preclowe 111

preclowe smakują wspaniale z dodatkami, zarówno z mięsem, nabiałem jak i warzywami.  Wskazówka: Bułeczek nie należy przechowywać w wilgotnym miejscu, bo stracą swój urok. Śniadanie przepisy: Rogaliki drożdżowe Placuszki z serka homogenizowanego Śniadaniowe bułki zapiekane z jajkami Omlet z kiełbasą i pieczarkami Naleśniki Co zjeść na śniadanie? Śniadanie z takimi bułeczkami nie będzie nudne. Z pewnością bułki zwrócą uwagę

MamaOskarka
PRZEPIS: DOMOWE PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I CEBULKĄ 177

tarku sera twarogowego. Krok 2. Zagnieść ciasto na pierogi (tu przepis) . Krok 3. Na stolnicy rozwałkować porcję ciasta (jak najcieniej) i wykrawać szklanką kółka. Następnie na środku każdego placuszka nakładać porcję farszu, zlepić dokładnie Brzegi. Gotowe pierożki z ziemniakami wrzucać partiami do gotującej się, lekko osolonej wody z dodatkiem oleju lub masła. Pierożki w garnku delikatnie przemieszać drewnianą łyżką

Moja Książka Kucharska
Placki marchwiowo-owsiane z chia 86

placki przełożyłam skyrem naturalnym wymieszanym z musztardą miodową i przełożyłam pomidorem malinowym, szynką z indyka i plasterkiem sera tylżyckiego. Wyszedł wytrawny mini torcik, a Wy czym byście przełożyli swoje placuszki? Składniki: – 1 marchewka (u mnie 125g po obraniu) – 1 jajko – 100ml kefiru – 1 łyżka nasion chia (10g) – 80g mąki owsianej – 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Smaki Armine
PARÓWKI W CIEŚCIE ZIEMNIACZANYM 182

dokładnie mieszamy. .Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami sera topionego tostowego i kroimy  na 2 centymetrowe kawałki.  Nabieramy po łyżce masy ziemniaczanej i formujemy w rękach niewielkie placuszki. Na środku układmy kawałki parówki z serem, zlepiamy brzegi i formujemy niewielkie kulki.  Wrzucamy kuleczki na rozgrzany głęboki olej i smażymy około 10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Podajemy

Mała w garnku miesza
CHACZAPURUI ZE SZPINAKIEM 168

Mięciutkie placuszki drożdżowe ze szpinakiem i fetą (lub zwykłym twarogiem). Smażone beztłuszczowo na zwykłej patelni. Są leciutkie i puszyste, z pełnym smaku nadzieniem w środku.  Świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięs i ryb z grilla. Pysznie smakują z sałatką lub jako samodzielne danie.  SKŁADNIKI / 6 sztuk 450 g mąki 20 g świeżych drożdży lub 7 g suchych

cool and minty
Biszkoptowe pancakes w wersji xxl 111

sodą. Białka ubijamy na sztywno z solą i drobnym cukrem. Sztywną pianę stopniowo dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Natłuszczoną patelnię rozgrzewamy i zmniejszamy ogień. Nakładamy trzy duże placuszki, dodajemy łyżkę wody i przykrywamy przykrywką. Na najmniejszym ogniu, powoli smażymy około 10 minut. Gdy będzie już widać sporo bąbelków na powierzchni ciasta, przewracamy je na drugą stronę. Jeszcze chwilę smażymy

Mienta blog
KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR 118

mleka jest lepiej trawiony i rzadziej uczula. Kefir to świetna baza dla koktajli owocowych, deserów, owsianek oraz sosów do sałatek. Doskonale sprawdzi się także podczas przygotowania różnego rodzaju placuszków, ciast oraz chleba. Ten niepozorny i niedoceniany przez wiele osób kefir ma właściwości zdrowotne, i zawiera cenne witaminy oraz minerały. Ale przede wszystkim to naturalny probiotyk, który korzystnie wpływa na naszą

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR 118

mleka jest lepiej trawiony i rzadziej uczula. Kefir to świetna baza dla koktajli owocowych, deserów, owsianek oraz sosów do sałatek. Doskonale sprawdzi się także podczas przygotowania różnego rodzaju placuszków, ciast oraz chleba. Ten niepozorny i niedoceniany przez wiele osób kefir ma właściwości zdrowotne, i zawiera cenne witaminy oraz minerały. Ale przede wszystkim to naturalny probiotyk, który korzystnie wpływa na naszą

Kuchnia MagdaLeny
SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 332

mięso kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy ostudzone pieczarki, jajko, mąki, przyprawy, majonez oraz ser starty na tarce o grubych oczkach. Mieszamy dokładnie. Na rozgrzaną patelnie posmarowaną olejem nakładamy łyżką placuszki, smażymy na złoto z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami

słodki bratek
Shish barak 155

minut. Ciasto wałkujemy cieniutko i wykrawamy kółka. Wałkujemy partiami, pozostałe ciasto trzymamy pod przykryciem, Jeśli skończy wam się farsz, a zostanie ciasto, to możecie rozwałkować go na cieniutkie placuszki i upiec je na suchej i rozgrzanej patelni. Farsz: 400 g mielonej jagnięciny ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ¼ łyżeczki mielonego pieprzu czarnego ¼ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonej kozieradki łyżeczka soli

ladykitchen
Masło kokosowe z nerkowcami i kakao 92

jednak mięknie. Można wyjadać łyżeczką ze słoika bo jest pyszne. Emilka zajada chrupki chlebek nim posmarowany. Ja dodaję też do porannej owsianki. Będzie też super do smarowania naleśników i placuszków. Masło trzymane w temperaturze pokojowej Masło z lodówki Print Masło kokosowe z nerkowcami i kakao Masło z prażonych wiórków kokosowych i nerkowców z dodatkiem kakao i cukru kokosowego. Do smarowania

Cooking for Emily
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z NUTKĄ POMARAŃCZY 115

Moją ulubioną formą śniadań są śniadania na słodko. Drożdżówki, placuszki, pankejki, czy kaszka manna. Tym razem proponuję drożdżówki z serem i pomarańczową skórką, która nadaje drożdżówkom orzeźwiającego aromatu. Drożdżówki plus sok pomarańczowy Hortex to idealna propozycja na leniwe niedzielne śniadanie, z pewnością ucieszy naszą drugą połówkę.        SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl

słodki bratek
Pancakes 130

oglądania tv czasami są ;) W domu pancakes znikają dosłownie w oka mgnieniu, chyba że mam skrzaty podjadki pod dachem, o których nic nie wiem :) Postanowiłam więc napisać o tych placuszkach, polecić. Są pyszne i podobne w wykonaniu do naszych naleśników.  Moje pancakes robiłam bez foremki, zwyczajnie jeszcze jej  nie kupiłam. S kładniki: * 1,5 szklanki mąki * 3 łyżeczki

Pieprzyć z Fantazją
Mini drożdżówki z twarogiem 75

cukier. Dodajemy margarynę, jajka oraz zaczyn z drożdży. Wszystko razem mieszamy. 3. Cisto odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. 4. Gdy ciasto będzie wyrośnięte, raz jeszcze mieszamy je. Formujemy małe placuszki, na które nakładamy odrobinę twarogu (twaróg mieszam z cukrem oraz cukrem waniliowym). 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do czasu aż się zarumienią

My World by Dagmara Rek
Kruche ciasteczka 172

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Formowanie ciasteczek – dużą łyżką nabieramy porcję ciasta, kręcimy kulkę, kulkę układamy na cukrze i dociskamy dłonią tak, żeby uformować placuszek. Ciastka układamy na blasze cukrem do góry. Bierzemy korek od wody mineralnej, owijamy go kawałkiem folii spożywczej i jego płaską stroną robimy wgłębienie. Do wgłębienia wkładamy niewielką porcję konfitury

ladykitchen