zupie, a potem w licznych eksperymentach (wiele z nich znalazło się na tym blogu np. pizza na spodzie z kalafiora , chipsy z kalafiora i sera żółtego czy też placuszki z kalafiora ) ale nie mogę powiedzieć że to jest moje ulubione warzywo, czy nawet w top 10. Ale to danie jest wyjątkowe, kalafior zyskuje tu zupełnie inny wymiar smakowy. Musicie koniecznie
Cooking for EmilyDosyp 2 łyżki mąki i połącz w lepkie ciasto. 4. Podsyp blat mąką i uformuj z ciasta gruby wałek, podziel na 8 równych części. 5. Z każdej części formuj placuszka, obtocz w mące, strzep jej nadmiar i smaż na złoto z obu stron. Smacznego! Russian syrniki - cottage cheese sweet cakes Ingredients: 300g semi-fat cottage cheese 1 egg 2 tablespoons
Kuchnia w Słońcu Skąpanauczy się chodzić więc już nie poleży czy nie pobawi się sama. Kto ma dzieci ten pewnie wie o czym mówię ;) Wracając jednak do przepisu, zapraszam na cukiniowe placuszki, nicy takie zwykłe ale pazura dodaje im pewien sos, o nim przeczytacie już jutro,zapraszam! Składniki: 1 duża cukinia cukinia lub 2-3 małe, młode 1 cebula 3 - 4 łyżki
Życie zaczyna się w kuchniPlacki ziemniaczane lubią wszyscy, placki z manioku upiekłam raz i jestem zachwycona. Miałam mały maniok i jeden korzeń to byłoby za mało placuszków, więc dodałam do niego naszych polskich ziemniaków i powiem Wam że są wyszły przepyszne, polecam gorąco. Są miękkie w środku i chrupiące po brzegach, bardziej delikatne niż same z ziemniaków. Podałam z surówką z brokułów i czarnej
Moje Małe Czarowaniebogaty w błonnik i witaminę C. Jest idealny jako dodatek do śniadań i przekąsek. Można wykorzystać go do naleśników czy zapiekanego ryżu z jabłkami. Ja jednak zainspirowałam się gruzińskimi placuszkami - chaczapuri. Chaczapuri to pszenne placki z farszem serowym. Ja jednak przygotowałam chaczapuri na słodko... z musem jabłkowym. Chaczapuri wyszły pyszne, słodkie i baaardzo owocowe. Tak owocowe jak wiosna. Chlebki
Kuchnia w oparachJakiś czas temu kupiłam po raz pierwszy ugotowane już buraki, które swoją drogą bardzo lubię. Robiłam już placuszki buraczane, jednak ówcześnie dodałam do nich buraka w formie liofilizowanej (przepis TUTAJ ). Tym razem postanowiłam dodać go w wersji świeżej, a same placki przygotować na bazie płatków owsianych. Placki smakowo wyszły przepyszne! Są niezwykle mięciutkie i puszyste, burak lekko wyczuwalny, a dzięki
Zdrowie na języku :Pjednolitą masę. 5. W miseczce rozkłócić jajko. W drugiej przygotować bułkę tartą. 6. Z masy ziemniaczanej formować niewielkie kotleciki. 7. Każdy kotlecik obtoczyć w jajku i w bułce. 8. Placuszki smażyć z obu stron na rumiano na patelni z rozgrzanym olejem. 9. Podawać gorące z dowolnymi dodatkami. Smacznego
W mojej kuchnidojrzałych bananów polecam Wam gorąco inne bananowe przepisy! Proste muffinki bananowe z dodatkiem orzechów i masła orzechowego, aromatyczny chlebek bananowy czy domowy kopiec kreta . Banana możecie wykorzystać także do placuszków na śniadanie lub zdrowych ciasteczek owsianych . Możliwości jest dużo, więc mam nadzieję, że zastanowicie się dwa razy zanim wyrzucicie nakrapiane banany do kosza. Składniki na babeczki: 2 szklanki mąki
Ciastkozercy/krokiety z parówką i warzywami , czasami robię naleśniki z czekoladą, które nadają się idealnie do gorzkiej kawy czy herbaty. Innym przepisem, który mogliście znaleźć tu na stronie są placuszki jajeczne . Tym razem zapraszam Was na pyszne muffinki również z jajek. Składniki na 2 muffinki: 2 jajka 4 plastry szynki odrobina szczypiorku pieprz, sól, lubczyk, listek świeżej bazylii (można dodać
My World by Dagmara RekSzybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne placuszki na śniadanie. Składniki: 100 g serka wiejskiego granulowanego, łyżka mąki, łyżka otrąb owsianych, łyżka miodu, 1 jajko. Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu na rumiany kolor. Podajemy ze świeżymi owocami np.: truskawkami i kiwi
Lena GotujeSezon na krajową młodą kapustę niedawno się rozpoczął. Dlatego warto go wykorzystać do przygotowania smacznych, niebanalnych potraw. Ja uwielbiam ją pod każdą postacią! Dziś pod postacią placuszków z dodatkiem ziemniaków. Składniki: Kapusta młoda 1 główka Ziemniaki 5 szt. (dużych) 2 jajka Bułka tarta 2 łyżki Mąka pszenna 1 łyżka Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Szczypta sody
Tradycyjna Kuchniapozostałe składniki, w tym masło rozpuszczone na patelni. 4. Trzepaczką rózgową wymieszać ciasto na jednolitą masę. 5. Rozgrzać suchą patelnię, smażyć na niej pancakesy z obu stron. 6. Usmażone placuszki odkładać na stosik. 7. Podawać z dowolnymi dodatkami: nutellą, czekoladą. U mnie z cukrem pudrem I serkiem homogenizowanym. Smacznego
W mojej kuchnijeszcze Akacjowe myszki! Puszyste, delikatne racuszki pełne miodowych kwiatów, które usmażyłam na działce zaraz po powrocie z akacjobrania...i w których smaku utonęliśmy wszyscy! :) A myszki dlatego, że każdy placuszek ma zielony ogonek z łodyżki, za który wystarczy delikatnie pociągnąć po usmażeniu, by w racuszku zostały same kwiaty :) Koniecznie spróbujcie, bo szkoda przegapić tego sezonowego smakołyka! Pamiętajcie tylko o zbieraniu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWymyśliłam takie placuszki które pasują zarówno do dżemu, miodu czy czekolady jak i do pasty z oliwek czy innej ostrej pasty. Tak czy tak smakują wybornie i warto ich spróbować. Idealne są na śniadanie ale na drugie śniadanie do szkoły czy pracy będą znakomite. Zachęcam do spróbowania. Placki z awokado na ostro i na słodko. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie