placuszki - 9050 przepisów (strona:331/604)

20 wypieków z jabłkami (20 dolci con mele) 150

owocami leśnymi i jabłkami (Strudel ai frutti di bosco e mele) Ryżowe ciasto z jabłkami, bez mąki i masła (Torta di riso e mele, senza farina e burro) Pieczone placuszki z jabłkiem (Frittelle di mele al forno) Pieczone jabłka z ciasteczkami amaretti i rodzynkami (Mele ripiene al forno con amaretti e uvetta) Drożdżowe bułeczki z jabłkiem i cynamonem (Panini

La grande e la piccola cuoca
Moje ulubione śniadanie – Jogurt naturalny Dodaj, co lubisz! 131

osób dbających o zdrowie. 100 g jogurtu to tylko 58 kcal. W składzie znajdzie mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, białka mleka. Jogurt oczywiście możecie też wykorzystać do przygotowania jogurtowych placuszków (przepis znajdziecie na blogu), puddingu chia, najróżniejszych koktajli, sosów itd. U mnie ostatnio króluje jednak najprostsze rozwiązanie. Kubeczek jogurtu (300 g), ulubione musli, łyżka nasion chia i porcja owoców. Całość

Słodkie okruszki
Pierogi leniwe pełnoziarniste 132

Uwielbiam wszelkie mączne wyroby - placki, placuszki, pierogi, kluski itp.  Ostatnio postanowiłam przygotować obiad na bazie twarogu.  Jak sama nazwa wskazuje pierogi leniwe są bardzo szybkie do przygotowania. Wystarczy twaróg wymieszać z mąką i jajkiem, uformować wałek i pokroić go na mniejsze kawałki. Jak dla mnie pierogi leniwe najlepiej smakują polane bądź podsmażone na bułce tartej z masłem. Pycha

Ugotować
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 93

Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek dobrze będzie wstawić je na chwilę do lodówki. Rozwałkowujemy, a następnie wykrawamy placuszki pasujące wielkością do używanych foremek na babeczki. Polecam zaopatrzenie się w foremki metalowe – wtedy już nimi samymi wykroimy idealnej wielkości kawałki ciasta. Ciasto przygniatamy do ścianek foremek, a następnie

Kate's Kitchen
Racuchy z płatków owsianych 92

przepyszne i do tego bardzo zdrowe. Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny. Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania. Placuszki z płatków owsianych. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuchy ze śliwkami + film 99

Racuchy ze śliwkami to puszyste i smaczne placuszki uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Dodatek śliwek do racuchów to już prawdziwa uczta smaków, można je również przygotować z innymi owocami.     składniki na 10-12 sztuk 400 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki cukru kryształu szczypta soli 8-10 dużych śliwek

Smakowite Dania
Pełnoziarniste placki jabłkowe 143

Placuszki to zawsze dobry pomysł na śniadanie. Ich przygotowanie trwa ledwie kilkanaście minut, więc możesz je także zjeść w tygodniu lub zabrać ze sobą na wynos. Dodając do ciasta odrobinę cynamonu wyjdą w jeszcze bardziej jesiennej odsłonie. Składniki na ok. 11 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego* 1 jajko 1 jabłko 1 łyżeczka proszku

Fabryka pomysłów
Puszyste placuszki owsiane 149

Uwielbiam te słoneczne poranki, gdy mogę posiedzieć chwilę w kuchni, rozkoszując się ciepłą herbatą i pysznym śniadaniem. Dziś na śniadanie proponuję puszyste placuszki owsiane. Lubię

Vegan Taste
Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu 104

miksujemy w misce za pomocą blendera, na gładką masę. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy w plasterki, dodajemy do ciasta, mieszamy. Na suchej, rozgrzanej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika. Artykuł Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl
Placki bananowe 297

Placki bananowe – bez dodatku cukru, idealne na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, aczkolwiek dorośli też je uwielbiają :) Do zrobienia takich placuszków bananowych najlepsze będą słodkie, dojrzałe banany. Gorąco zachęcam do wypróbowania pr The post Placki bananowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wtorek: Pyzy z kaszy jęczmiennej 103

pulsacyjnymi ruchami. Krok 5 Podsyp blat mąką, wilgotnymi dłońmi na nabierz porcję masy peczakowo-ziemniaczanej, przełóż na mąkę i rozpłaszcz na okrągły placek. Oprósz delikatnie mąką. Połóż na środku placuszka łyżeczkę mielonego mięsa, zawiń rogi i uformuj kulę. Jeśli ciasto lepi się do rąk pomagaj sobie podsypując pyzy mąką. Przekładaj je na talerz. Krok 6 Zagotuj w garnku 2 litry

Niedzielny kucharz
Przepis na łatwe, szybkie a przede wszystkim miękkie ciasto na pierogi 1969

mieszam całość łyżką, następnie składniki łączę dłońmi. Z tego przepisu wychodzi ok.40 pierogów. Zajrzyj również tu: 1.  Drożdżowa babka cytrynowa 2.  Drożdżowe bułeczki z czekoladą 3.  Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

My World by Dagmara Rek
Babeczki z kremem budyniowym, czekoladą i masłem orzechowym 92

Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli wyrabiacie ciasto ręcznie, przed wyłożeniem do foremek dobrze będzie wstawić je na chwilę do lodówki. Rozwałkowujemy, a następnie wykrawamy placuszki pasujące wielkością do używanych foremek na babeczki. Polecam zaopatrzenie się w foremki metalowe – wtedy już nimi samymi wykroimy idealnej wielkości kawałki ciasta. Ciasto przygniatamy do ścianek foremek, a następnie

Kate's Kitchen
Racuchy z serkiem wiejskim i jabłkami-puszyste i pyszne 106

koniec dodajemy cukier waniliowy oraz szklankę ciepłego mleka-wszystko mieszamy. Tak przygotowane ciasto odkładamy na około 10 minut. Na patelnię dajemy nie dużo oleju, podgrzewamy go i nakładamy łyżką placuszki. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Ważne by smażyć na małym ogniu, ponieważ one rosną i gdy ogień będzie za duży mogą  z zewnątrz być usmażone

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placuszki orzechowe 89

Inspirowałam się przepisem Karoliny Polkowskiej, Placki niebanalne. To prosty przepis na udany poranek. Placuszki są lekkie, a jednocześnie sycą na długo. 4 porcje: 1,5 szklanki maślanki 1 jajko 120 g (1 szklanka) mielonych orzechów włoskich lub migdałów 70 g (1/2 szklanka) mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki ksylitolu Mąkę mieszamy z sodą i ksylitolem

Kucharzyca