Wtorek: Pyzy z kaszy jęczmiennej

Wtorek: Pyzy z kaszy jęczmiennej

Wtorek: Pyzy z kaszy jęczmiennej

Zdrowsza odmiana klasycznych pyz. Pyzy z kaszy jęczmiennej są przy tym bardzo lekkie i smaczne. Czas: 50 minut Poziom trudności : Wymagające Liczba porcji : 8-9 pyz Pyzy z kaszy jęczmiennej czyli z pęczaku robi się w dość podobny sposób jak klasyczne pyzy. My zrobiliśmy je zresztą w taki sposób jak pyzy tradycyjne czyli z gotowanych i surowych składników. Gotowana jest kasza, którą potem zmiksowaliśmy na gładko w mikserze (ręczny robot też da radę). Surowe są ziemniaki, starte na tarce o małych oczkach ̵... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, placki, ziemniaki, mięso, placki ziemniaczane, mięso mielone, ciasto, tarta, placuszki, indyk

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.