okazję testować od ponad 2 tygodni. Prawie codziennie jej używałam do przygotowywania różnych potraw. Inne patelnie poszły na razie w odstawkę ;) Robiłam już na niej placki ziemniaczane, naleśniki, omlety, placuszki i ciasteczka z patelni (o których napiszę w następnym wpisie). Używałam jej do zapiekania kurczaka w piekarniku (przepis niebawem), odgrzewania potraw i powiem Wam, że jestem z niej baaardzo zadowolona
Smakołyki Asinajważniejszych naczyń kuchennych. Na patelni możecie przygotować niezliczoną ilość dań. Z patelnią firmy Woll jest to dodatkowo duża przyjemność. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni przygotowujemy naleśniki, sosy, placki, placuszki, różne mięsa, dania na słodko, powidła, makarony i można tak wyliczać bez końca. Patelnia, którą ja testowałam ma odpinaną rączkę dzięki, której z łatwością możecie ją przechowywać w szafce lub razem
To co lubię - gotuję i polecamweekend, gdy nie trzeba się spieszyć. Jesienią jabłka są dodatkiem oczywistym. Korzystając z nieprzywierającej powłoki patelni WOLL przygotowałam racuchy w zdrowszej wersji, całkowicie rezygnując z tłuszczu do smażenia. Placuszki wyszły idealne, puszyste, równomiernie zarumienione z każdej strony. Czas na konkret - gołąbki z patelni WOLL Kolejną próbą dla mojej nowej patelni było danie obiadowe. Postanowiłam przygotować na niej gołąbki
babka w formieWegańizm be zamieszania', kupiłam od razu, bez wielkiego namyślania się. Roz Purcell proponuje kolekcję śniadań, lunchy, obiadów, dodatków, przekąsek, chlebów i deserów przygotowywanych z w miarę podstawowych produktów. Placuszki z kukurydzy, kremowy kalafiorowy sos do maaronu, kalafior zapiekany z garam masala, chlebek bananowy, czy scones. Wszystko wymaga ewentualnie jednej modyfikacji - roślinnego napoju mlekopodobnego, zamiast wszędzie dostępnej krowizny. Mnie bardzo
Lejdi of the houseciasta i gotujemy zupy. Natomiast ja pamiętam z dzieciństwa smak i zapach aromatycznego kompotu, który gotowała moja babcia z tego warzywa. Miąższ z dyni nadaje się też do zrobienia placuszków. Robi się je podobnie, jak placki ziemniaczane, tylko zamiast ziemniaków dajemy miąższ z dyni. Konsystencja ciasta przed smażeniem powinna być taka sama. Na moim blogu jest już przepis na placki
Danka Pichcidziało się w mojej kuchni za sprawą tej patelni: pojawiały się omlety i jajecznica na śniadanie, gulasz i pilaw z pęczaku na obiad (przepis znajdziecie na końcu tego wpisu), placuszki na kolację. I ciągle chcę więcej! Patelnia bardzo pożądana W czym tkwi sekret? Oczywiście w jakości. Patelnie tytanowe są produkowane na zasadzie odlewu jednolitego, jak dzwony kościelne. W praktyce
Obiad gotowyWcinaj miód ! Jeśli śledzicie mnie na Facebooku oraz Instagramie to powinniście znać te produkty. Szczególnie miód z malinami , którego wierną wielbicielką jest moja córka. Ten miodek widzicie też na placuszkach i uwierzcie, że jest przepyszny, ale u nas najczęściej znika prosto ze słoika! Wszystkie miody są unikalne i pochodzą wprost z prawdziwych oraz niewielkich pasiek. Nie produkuje się
Di gotujedynią i kozim serem Pierogi z dynią Krem z dyni z jabłkiem Ciasto dyniowe z czekoladą Sernik dyniowy Dyniowe gnocchi Dyniowe latte Dynia marynowana w occie Szakszuka z dynią Placuszki z dyni Zupa krem z dyni Zupa dyniowa z pomidorami MAKARON Z DYNIĄ I BOCZKIEM Przygotowanie : 20 minut + 25 minut przygotowanie puree z dyni Porcje : 2 porcje Składniki
nietylkopasta.plrazu zamrażam . Co zamrażam na śniadanie / kolację: gofry, pizze, bułeczki drożdżowe, ślimaczki cynamonowe, ciasto drożdżowe pokrojone w plastry (idealne do rozmrożenia w tosterze), proziaki, muffinki, naleśniki z serem, placuszki różnego rodzaju, chlebki naan. Co zamrażam na lunch: dania makaronowe w małych pojemniczkach, tak samo kaszotta, naleśniki z farszem na ostro, tortille, tarty na ostro, pizze, pierogi, kopytka itd. Artykuł Mrożenie
Dorota SmakujePlacuszki te można smażyć i i piec też w piekarniku ale tak jeszcze nie robiłam .Ja zrobiłam tradycyjnie smażone na patelni . składniki wszystkie dajemy do miski i ścieramy na tarce ,potem odcisnąć masę tej wody .Na koncu dajemy mąkę ,jajka i przyprawy 7 ziemniaków startych na tarce 2 średnie cukinie starte na tarce 15 dag sera startego 2 małe marchewki
Moje WyrobyUrocze maleńkie placuszki naleśnikowe wielkości płatków śniadaniowych, podane na słodko z mini kiwi i złocistą polewą z syropu klonowego. Rozkoszna i niezmiernie pożądana przekąska królująca na zagranicznych blogach kulinarnych. Rumiane miniaturowe pancakes cereal to kefirowe naleśniczki w wersji mikro. Możesz zaserwować je na mnóstwo sposobów, podobnie jak w poniższym przepisie ze świeżymi owocami i syropem klonowym lub z płynnym masłem
ProstePesto.plBliny to tradycyjne drożdżowe placuszki, znane z kuchni rosyjskiej. Ich charakterystyczną cechą, odróżniającą od wszystkich innych tego typu dań, jest zawartość mąki gryczanej, która nadaje przepyszny smak i aromat. Bliny można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Ja proponuję moją ulubioną kompozycję, czyli bliny z sosem makowym. Inne bardzo znane połączenia to bliny z łososiem i bliny
Chleby Rolfadodajemy do mięsa. 2. Teraz wbijamy jajka, dodajemy majonez, curry, mąkę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia się składników. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyły nam się z tłuszczu. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego
kruche babeczkiteż zamieniając ją w wyjątkowo smaczne potrawy. Co zrobić z dyni? Dynia ma mnóstwo ciekawych zastosowań w kuchni. Poza kopytkami, można zrobić z niech chociażby gulasz lub przepyszne placuszki, podobne do tych z cukinii. Dynia może stać się również bardzo ciekawym dodatkiem do makaronu no i oczywiście będzie też świetnym materiałem na zupę. Poza miąższem, warto wykorzystywać także pestki dyni
okolicepalnika.plKrokiety to naleśniki z farszem zasmażane w chrupiącej panierce z jajka i bułki tartej. Podstawą udanych krokietów są cienkie placuszki naleśnikowe, bez których nie można się obejść. Drugą równie istotną kwestią jest farsz, w poniższym przepisie prezentuję nadzienie z podsmażonych pieczarek z cebulką, wymieszanym po przestudzeniu z tartym żółtym serem. Naleśniki zwija się zamykając farsz w ich wnętrzu, panieruje
ProstePesto.pl