placuszki - 9092 przepisów (strona:313/607)

Chinkali gruzińskie pierożki 124

ciągle mieszając mięso, aż wchłonie całą wodę. Farsz odstawić do lodówki na 1/2 h. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wycinać kółka ringiem o średnicy 12-14 cm. Na środek każdego placuszka z ciasta nakłada łyżkę farszu i układając falbankę stopniowo, aby powstała sakiewka. Na sam koniec ścisnąć sakiewkę pod falbanką. Pierogi układać na posypanej mąką ścierce lub stolnicy. Pierogi gotować

Krylowa Kuchnia
Drożdżówki z serkiem, rabarbarem i truskawkami 130

minut. K ruszonka: wszystkie składniki rozetrzeć w palcach. Rabarbar i truskawki umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Serek wymieszać z proszkiem budyniowym. Dnem małej szklanki robić w wyrośniętych placuszkach wgłębienia. Do środka nakładać po łyżce serka oraz kawałki rabarbaru i truskawek. Drożdżówki posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec

Smakołyki Asi
Bananowe placuszki z semoliną i samopszą 105

puszyste i delikatne a podane z sosem czekoladowym i borówkami smakują obłędnie. Czy będziecie je jeść na śniadanie czy na deser? nie ma to żadnego znaczenia, znikną szybko. Placuszki bananowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z truskawkami 83

ciasto na blachę, spód podziurkować widelcem całą powierzchnię ciasta. Wstawić do piekarnika, podpiec przez ok. 10 - 12 minut na złoty kolor. Resztę ciasta należy rozwałkować na bardzo cienki placuszek. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozłożyć truskawki, przykryć porwanymi kawałkami ciasta i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 20 minut, do momentu, kiedy góra tarty się zarumieni. Przed podaniem posypujemy cukrem

SprawdzonaKuchnia.pl
Knedle z truskawkami 75

przez praskę. Dodać mąkę, sól, cukier i jajka, zagnieść miękkie ciasto. Uformować wałek, nożem odcinać małe kawałki ciasta, na dłoni uformować małe niezbyt cienkie placki na środek każdego placuszka położyć jedną małą truskawkę lub połowę dużej, dokładnie zlepić brzegi ciasta, formując kulkę. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Knedle włożyć do wrzącej wody. Gotować około

SprawdzonaKuchnia.pl
Knedle ze śliwkami 86

mąką blat, podzielić na 2 części. Uformować z każdej części wałek o średnicy 4-5 cm, pokroić na kawałki o grubości 3 cm. Z każdego kawałka uformować okrągły placuszek i delikatnie oprószyć mąką. Na każdy placek położyć połowę śliwki. Ciasto zlepić, uformować w kulkę. Gotowe knedle układać na posypanym mąką blacie. Knedle wrzucać na wrzątek, gotować

SprawdzonaKuchnia.pl
Bliny z mąki gryczanej 80

Nakryć miskę folią spożywczą i odstawić na całą noc lub na co najmniej 8 godzin. Po czasie wyrastania, rozgrzać olej na patelni . Nakładać  2 łyżki ciasta, powstanie placuszek.  Bliny powinny mieć średnicę około 10 cm. Smażyć z dwóch stron, tak jak naleśniki. Smacznego ! Notes Dodatkowo będziemy potrzebować; wędzonego łososia, cytrynę, koperek, kwaśną śmietanę. Artykuł Bliny z mąki

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini pizza 84

jogurcie greckim, wystarczy zagnieść składniki i od razu można wstawiać do pieca! Ciasto rozwałkowałam dość cienko dlatego wyszło mi aż 14 sztuk, ale można pokusić się o grubsze placuszki, jeśli takie lubicie. Pizza na takim spodzie jest chrupiąca z pięknymi małymi bąbelki. Dla dzieci zrobiłam w wersji podstawowej z sosem pomidorowym i serem – margherita, a dla starszych z prawdziwkami

SprawdzonaKuchnia.pl
Mazurek pomarańczowy z mascarpone 93

przed podaniem, upieczony placek zawinąć w folię spożywczą i przechowywać w chłodnym i suchym miejscy:) Z cista które zostanie po odkrojeniu z boków, można jeszcze raz rozwałkować na cienki placuszek i nożem lub foremkami wyciąć listki, kwiatki lub inne ozdoby, upiec, a następnie wykorzystać do dekoracji mazurka. Artykuł Mazurek pomarańczowy z mascarpone pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Dżem z pomarańczy 68

goryczką karmelizowanej skórki z pomarańczy. To jest to! Dżem z pomarańczy jest bardzo, bardzo smaczny i fantastycznie smakuje podany z naleśnikami kokosowymi z mąki ryżowej. Warto spróbować też z placuszkami pancakes , czy świeżymi bułeczkami pszennymi . Poza walorami smakowymi dżemu z pomarańczy jest jeszcze coś, co cieszy oko, czyli piękny pomarańczowy kolor , który dżem zawdzięcza dyni Hokkaido. Dodatek dyni sprawił

SprawdzonaKuchnia.pl
Veggie burger 78

powinna być na tyle gęsta, aby udało skleić się zgrabne kotlety w razie potrzeby dodać odrobinę więcej tarte bułki. Nabierać porcję masy, uformować kulę, a następnie rozpłaszczyć ją na placuszek. Na talerz wsypać resztę tartej bułki, obtoczyć w niej kotlecik. Po przygotowaniu wszystkich kotlecików, rozgrzać olej, smażyć kotleciki z dwóch stron na złoty kolor, na średnim ogniu. Usmażone kotleciki

SprawdzonaKuchnia.pl
Placki ziemniaczane 86

następie dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, na gorący, dobrze rozgrzany nakładać porcję ciasta, wielkość dowolna, ja daję kopiastą łyżkę ciasta i dość cienko ją rozprowadzam, tworząc cienki placuszek. Placki smażymy na średnim ogniu z dwóch strom do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu wyjmujemy na papier do pieczenia, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące! Smacznego! Notes Placki, które

SprawdzonaKuchnia.pl
Pączki orkiszowe 97

lekko przestudzone pączki wypełnić dżemem, ilość nadzienia dowolna. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! Notes Pączki można również upiec w piekarniku. Po rozwałkowaniu i wycięciu, należy delikatnie rozpłaszczyć wycięte placuszki, na środek nałożyć łyżkę dżemu, skleić brzegi ciasta zawijając je pod spód, uformować okrągły kształt Każdy pączek włożyć do papilotki, takiej jak na muffiny, ułożyć na blaszce do pieczenia, przykryć

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki truskawkowe 84

podwojenia objętości. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki, dodać cukier i mąkę, wymieszać. Po tym czasie ciasto podzielić na 10 części, podsypując mąką z każdej porcji uformować placuszek wielkości dłoni, na środek nałożyć owoce, skleić brzegi bułki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia sklejeniem do dołu. Bułki odstawić w ciepłe miejsce na około 20 minut w tym czasie

SprawdzonaKuchnia.pl
Placki ziemniaczano-dyniowe 87

imbir i czosnek. Dynię umyć, drobniutko posiekać dodać do ciasta, dodać również jajko, mąkę i przyprawy, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nałożyć niewielką porcję ciasta, rozprowadzić łyżką na cienki placuszek. Placki smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego! [one-half-first] [/one-half-first] [one-half] [/one-half] Artykuł Placki ziemniaczano-dyniowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania