placki - 22990 przepisów (strona:955/1533)

Pierogi z białym serem i miętą na słodko + film 213

drobno siekamy. Do miski przeciskamy przez praskę biały ser, dodajemy cukier oraz cukier waniliowy, żółtko, śmietanę oraz miętę. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienki placek po czym szklanką wycinamy z niego krążki. Każdy krążek ciasta nadziewamy porcją farszu, formujemy pierogi i sklejamy ich brzegi. Pierogi gotujemy porcjami w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju, około

Smakowite Dania
Pizza czosnkowo-pieczarkowa z mozzarellą 184

praskę czosnkiem na oleju, wlać śmietankę dodać przyprawę do sosu czosnkowego doprowadzić do wrzenia gotować 3 minuty aż zacznie gęstnieć, odstawić. Ciasto dzielimy na 2 części wałkujemy na dwa placki, smarujemy białym sosem układamy pokrojoną wędlinę oraz pieczarki, oprószamy przyprawą do pizzy, posypujemy startym serem pieczemy 15-20 minut w temp 195*c, podajemy gorącą Smacznego! Zapraszam do krainy

Wanilia i Kardamon
Calzone z mięsem i warzywami 145

dodajemy kukurydze. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Ciasto, po wyrośnięciu, jeszcze raz zagniatamy, dzielimy na 10 równych części. Każdą z nich rozwałkowujemy na stolnicy posypaną mąką na okrągły placek o średnicy 18 cm. Na połowie nałożyć mięso z czosnkiem i kukurydzą i posypać wszystko z tarkowanym żółtym serem. Ciasto zginamy w połowie i formujemy pieroga. Ważne, aby dobrze

Smaczne Potrawy
Sałatka z szynką i warzywami 142

warzywa zawierają niezliczoną iloś ć niezbędnych dla naszego zdrowia witamin i minerałów. Odpowiednio przechowywane warzywa nie stracą swoich cennych właściwości przez wiele miesięcy. Polecam do spróbowania sałatki z plackami ziemniaczanymi . Wszystkie smaki świetnie się razem komponują, a smak jest naprawdę rewelacyjny. Składniki: 150 gr. szynki 5 szt. ogórki kiszone puszka kukurydzy 1 szt. cebula 1 szt. papryka czerwona

Smaczne Potrawy
Kartacze z mięsem mielonym 347

cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać mięso wieprzowe i wymieszać. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Ciasto dobrze wyrobić najlepiej rękoma, odrywać po kawałku, robić placki wielkości dłoni, nadziewać farszem i formować okrągłe kluski zwężające się przy końcach. Przy formowaniu kartaczy można ciasto podsypywać mąką pszenną, żeby nam się do rąk nie lepiły. Gotować około

Smaczne Potrawy
Pierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkami 192

robimy wgłębienie, dodajemy jako, sól, olej i stopniowo wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto przez około 8-10 minut. Na stolnicę wysypujemy mąkę. Ciasto dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy na cienki placek około 3mm. Szklanką wycinamy kółka, wkładamy farsz ok. 1 łyżka i zaklejamy. Na gotującą się osoloną wodę wrzucamy pierogi. Gotujemy aż pierogi będą miękkie ok.4-5 minut. Ostudzone pierogi możemy

Apetyt na Zielone
Szarlotka 223

wykładamy tortownicę dociskając mocno do spodu i brzegów formy (podobnie postępujemy jeśli robimy ciasto na blaszce). Na wyłożony spód nakładamy jabłka i dokładnie wyrównujemy wierzch. Resztę ciasta rozwałkowujemy na placek o grubości około 0,5 cm podsypując w razie potrzeby mąką. Przykładamy talerz o średnicy tortownicy i wycinamy kółko. Do zostawionego wcześniej białka dodajemy 1 łyżkę wody, przygotowaną mieszanką

Ciastkozercy
Knedle z morelami II 165

równe części. Z każdej formujemy grubszy wałek, który tniemy na kawałki (ok. 3-4 cm). Każdy kawałek rozpłaszczamy w dłoni na okrągły placuszek.  Na środku takiego placka kładziemy odpestkowaną morelę, zawijamy ją w ciasto, zalepiamy brzegi i toczymy w dłoniach okrągłe knedelki.  Wodę doprowadzamy do wrzenia, solimy i wrzucamy knedle, które gotujemy po 2-3 minuty

bistro mama
Torcik cappuccino 145

tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania

Camilla w kuchni
Wytrwane placuszki z ricotty i parmezanu (bezglutenowe)- czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 139

Wytrwane placki z ricotty i parmezanu to wynik mojej zawartości lodówki pewnego poranka. Nie zawsze mam ochotę na słodkie śniadania, dlatego postanowiłam wyczarować coś wytrawnego co nie będzie standardową jajecznicą lub kanapkami. Wyszły przepyszne. Dodatek świeżych warzyw podkręca ich smak dlatego uważam za koniecznie zaserwowanie ich w takim towarzystwie. Ponadto warzywa są niskokaloryczne, a ilość witamin i składników mineralnych

Mango Papaja
Drożdżowe rogaliki z budyniem 149

gotować, powoli wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy, aż stanie się gęsty. Odstawiamy do wystygnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części. Formujemy z nich kulki, następnie rozwałkowujemy na podłużne placki w formie trójkąta. Przy krawędzi szerszego boku kładziemy kopiastą łyżeczkę budyniu, następnie zwijamy zaczynając od tego boku. Rulonik formujemy w półksiężyc. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

e-PrzepisyKulinarne
Indyjskie placki 127

składniki i wymieszać, jeżeli ciasto się nie klei dodać trochę wody. Uformować z ciasta spłaszczone kuleczki (takie, jak do kotletów mielonych tylko mniejsze). I każdy z nich rozwałkować na placek. Na patelnię wlewamy olej i smażymy placuszki. Można jeść je na zimno, ale lepiej smakują ciepłe

Smaki Przyprawy i Kolory
Millet Groats Cakes - Placki z kaszy jaglanej 157

bezglutenowa, ma dużo błonnika. Odczyn zasadowy kaszy też wpływa dobrze na ogólną kondycję organizmu. Miseczka takiej kaszy na śniadanie daje energię na kilka godzin. Ale dziś chcę Wam zaprezentować placki z kaszy jaglanej. Podałam je z bitą śmietaną i łososiem. Ale byłyby również pyszne z bekonem i pomidorami! (Inspirowałam się  Make life easier  ) Na 6 placuszków

Smaki Przyprawy i Kolory
Klasyczne kruche ciasteczka 165

masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto schować na co najmniej godzinę do lodówki. Ciasto przełożyć na stolnicę, podsypując mąką zagnieść jeszcze raz. Wałkować placek o grubości około 5 mm, wycinać dowolne kształty, piec w 160'C około 10 minut. Ostudzić na kratce. Gotowe ozdabiamy według uznania i potrzeby - u mnie masą cukrową

Cakes By Kejt
Pierogi ruskie 156

białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty od wypłynięcia. Podajemy z pozostałą cebulką

Camilla w kuchni