placki - 22990 przepisów (strona:960/1533)

Tortilla nadziana gulaszem i mozzarellą 87

placki tortilla 300 g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka pomidorowa 2 małe pomidory sól pieprz szczypta chili szczypta cynamonu oregano bazylia tłuszcz do smażenia mozzarella z bloku Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, po kilku minutach dodać mięso , następnie pokrojoną w plasterki cukinię oraz paprykę i pomidory pokrojone

Gotowanie jest łatwe
Tortilla z pieczarkami i papryką wegetariańska 135

placki tortilla 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 czerwona papryka pół puszki groszku sól pieprz 2-3 łyżki oleju szczypta bazylii szczypta oregano Pieczarki drobno posiekać, cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, lekko podsmażyć i dodać pieczarki oraz paprykę, smażyć aż odparuje większość płynu. Pod koniec dodać groszek, przyprawić do smaku. Nadziewać

Gotowanie jest łatwe
Mazurek stefankowo kajmakowy 100

cukru, dodać po jednym żółtku , ubijać aż do uzyskania puszystej masy. Białka ubić na pianę z resztą cukru, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Z ciasta upiec 3 placki w formie o rozm 33x22 Wystudzone przełożyć masą kajmakową i polać polewą, udekorować bakaliami

Gotowanie jest łatwe
Kombucha - Grzybek herbaciany 186

która należy do grupy SCOBY (Symbiotic Cultures of Bacteria and Yeasts), czyli do grupy symbiotycznych kultur drożdży i bakterii. Jak wygląda kombucha? Ma ona postać galaretowatej masy w kształcie placka. Dodana do posłodzonej herbaty inicjuje proces fermentacji, w wyniku którego powstaje napój z kombuchy. Jego właściwości zdrowotne docenili już w starożytności. Nic dziwnego - zawiera on liczne kwasy organiczne, m.in

Gotowanie jest łatwe
Cepeliny - Kartacze 286

mąkę ziemniaczaną, jajka, dodać do smaku sól i zagnieść miękkie ciasto. Mięso wymieszać z drobno posiekaną cebulką i czosnkiem dodać majeranek, sól i pieprz do smaku. Z ciasta formować placek, nadziewać mięsem i formować owalne kluchy. Gotować partiami w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Podajemy okraszone skwarkami ze słoniny i śmietaną. Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej

Gotowanie jest łatwe
Ekspresowa pizza z ziołowym sosem bolońskim i serem feta w 20 minut 2376

zagotuj.  Sos zostaw na ogniu przez kolejne  5 minut,  a potem   odstaw, by ostygł.   2.  Ciasto do pizzy rozwałkuj  na cienki placek, a następnie ułóż go   na blasze wyłożonej papierem do  pieczeni a . Surowe ciasto posmaruj pomidorowym sosem.    3.  Na sosie pomidorowym rozsyp  równomiernie startą mozzarellę

SzczyptaSmaQ
Drożdżówki (flauti) nadziewane kremem czekoladowo-orzechowym 262

ciasto odgazowyjemy, dwa razy składamy jak kopertę. Prawy brzeg do środka, lewy na prawy, dolny do środka i górny na dolny.  Na podsypanym mąką blacie, rozwałkowujemy ciasto na placek o grubości około 3 mmi i wykrawamy  z niego prostąkąty o wielkości 10x15cm. Nacinamy  paski na 1/3 długości prostokątów i nakładamy nadzienie. Zakładamy boki lekko do środka

Mia Cucina Sofieta
Halloween Babeczki Mumie 183

dzień wcześniej.   Przestudzone babeczki smarujemy serkiem mascarpone (można też użyć do tego dowolnego kremu, ale nie chciałam, żeby całość była zbyt słodka).   Masę cukrową rozwałkowujemy na cienki placek i pokrywamy nią babeczki ( jak to zrobić? ) – nie musi być równo i tak będziemy przyczepiać jeszcze paski na bandaże.     Resztę masy cukrowej tniemy na paski

Ciastkozercy
Kaszubskie ciasto drożdżowe z kruszonką i lukrem ( Młodzowy kuch z kruszonką i glancem) 225

Kaszubskie ciasto drożdżowe z kruszonką i lukrem ( Młodzowy kuch z kruszonką i glancem) "Na niedzielę z zasady musi być placek drożdżowy, niechby nawet dosyć postny, ale za to ze słodką, grubą warstwą kruszonki na wierzchu." Taką informację możemy znaleźć w "Bedekerze Kaszubskim, w którym jest opisany kaszubski jadłospis. Kaszubska drożdżówka, to wypiek z wieloletnią tradycją. Nie dziwne więć

Pełny talerz
Tarta z fenkułem i cukinią 202

przygotowanie Wszystkie składniki ciasta wrzucić do malaksera,  wyrabiać do czasu , aż ciasto utworzy kulę.   ciasto ułożyć  na papierze do pieczenia, przykryć folią spożywczą i rozwałkować na placek o średnicy większej niż średnica formy.  Zdjąć folię i  położyć na formie papierem do góry. Zdjąć papier a ciastem wyłożyć dno i boki posmarowanej masłem formy. Spód

Stare Gary
Pizza alpejsko-prowansalska 151

wilgotną ściereczką). Obgotowane grzyby posiekać dużym nożem na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka i wymieszać z rozdrobnionym roquefortem. Figi pokroić w talarki. Gdy ciasto wyrośnie, uformować z niego placek (ja rozciągałam go w prostokąt). Na cieście rozłożyć ser z cebulą. Posypać resztą ziół prowansalskich. Na nich rozłożyć grzyby, a następnie plastry fig. Całość skropić oliwą.  Piec

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki z pęczaku z serem 166

Ojjojoj jakie one były smakowite. Najpyszniejsza kasza - pęczak i do niej ser biały, zioła i placuszki jak kotlety pojawiają się na talerzu. Zachęcam do wypróbowania przepisu, na pewno zasmakują. Placki z pęczaku z serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka ziemniaczana z łososiem i sosem pistacjowym 169

ziemniaki najlepsze do gotowania, do mięs i sosów. Odmiany: Vineta, Bellarosa, Catania, Red Sonia, Jelly, Marabel, Elfe Typ C - mączysty Ziemniak po ugotowaniu łatwo się rozsypuje. Dobre na placki, puree, frytki i do pieczenia. Odmiany: Augusta, Omega, Agria, Jurata, Honorata Czas przygotowanie: 30 minut Porcje:  4 Składniki: 500 g fioletowych ziemniaków, 200 g wędzonego łososia, 100 g specka

SzczyptaSmaQ
Tarta serkowo-gruszkowa 136

formy i przełożyć na kratkę. Gdy ciasto ostygnie, posypać obficie cukrem pudrem (ciasto jest lekko tylko słodkie, serek w ogóle; jedyna praktyczna słodycz to cukier w gruszkach). ----------- Podobne: Placek śliwkowo-kokosowy Gruszki z serem pleśniowym Rustykalna tarta ze śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka dyniowa z marcepanem i pistacjami 166

obranych pistacji 1 łyżka ciemnego rumu Czekoladowa polewa 100 g czekolady 1 łyżka śmietanki 2 łyżki pokruszonych pistacji do posypania Pokrój pistacje, wymieszaj z rumem i marcepanem. Uformuj placek och grubości 2 cm. Pozostaw na desce do krojenia na godzinę (masa lekko obeschnie) po czym pokrój w kostkę. Zmiksuj jajka z cukrem i waniliowym extraktem. Dodaj olej i zmiksuj

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania