dosypać kaszę mannę, mieszać energicznie, aby nie powstały grudki. Dodać masło, doprowadzić do rozpuszczenia, stale mieszając. Dosypać wiórki, zdjąć z ognia i wymieszać dokładnie. Gorący krem wyłożyć na jeden placek ciasta, przykryć drugim. POLEWA: W garnuszku umieścić czekoladę, masło i mleko, rozpuścić. Polać ciasto, schłodzić w lodówce
Cakes By Kejtgorąca. Zagniatamy ciasto przez kilka minut. W razie konieczności podsypujemy mąką. Ciasto odstawiamy na pół godziny. Następnie dzielimy je na trzy części, które kolejno rozwałkowujemy na cienki placek. Pamiętamy, żeby najpierw obsypać stolnicę mąką. Z ciasta szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego nakładamy farsz, następnie brzegi dokładnie zlepiamy (ja dla pewności dociskam je jeszcze widelcem – wychodzi ładny wzorek
e-PrzepisyKulinarnesuchego patyczka" . Ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch, kruszymy na mniejsze kawałki. Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder i serek mascarpone, mieszamy do połączenia składników. Wykładamy na placek, na wierzch wysypujemy pokruszone ciasto i owoce. Wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny
Gotowanie moimi oczamiszybko wyrabiamy ciasto. Wkładamy na 30 minut do lodówki. W międzyczasie smarujemy foremki odrobiną margaryny. Używamy do tego pędzelka, to najwygodniejszy sposób. Wyciągamy z lodówki ciasto i rozwałkowujemy placek na grubość 2mm. Wykrawamy szklanką koła i wykładamy każdą foremkę. Na wierzch wykładamy wystudzoną masę jabłkową. Ja dodałam jeszcze suszoną żurawinę. Mąkę, masło, olej i cukier rozcieramy na grudki
Gotowanie moimi oczamimieszamy składniki mokre i suche. Do suchych wlewamy mokre, dokładnie mieszamy. Wylewamy do formy wyłożonej papierem, pieczemy około 40 minut w temperaturze 170st. Studzimy, przekrawamy w poprzek na dwa placki. 4 szklanki wody zagotowujemy, w reszcie wody rozprowadzamy proszek budyniowy. Gotujemy budyń, zdejmujemy z ognia. Dosypujemy galaretki i cukier ( w zależności jak bardzo chcemy mieć słodkie ciasto). Studzimy
Gotowanie moimi oczamimąką, dolewamy mleko z drożdżami i wbijamy jajka. Wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, dzielimy na 20 części. Każdy kawałek rozpłaszczamy na okrągły placek. Na środek każdego kładziemy łyżeczkę dżemu lub marmolady. Boki sklejamy razem i formujemy kulkę. Pączki układamy na blaszce wyłożonej papierem, łączeniem do dołu. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy
Gotowanie moimi oczamispożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie dzielimy ciasto na 3 części. Każdą część cieniutko wałkujemy, podsypując mąką, aby się nie przykleiło do blatu. Każdy placek zwijamy w rulon i kroimy paski około 0,5-1cm . Rozkładamy makaron na blacie, dość luźno, żeby się nie posklejał. Klopsiki: Cebulę i czosnek ścieramy na tarce
Gotowanie moimi oczamijaja, 1 szt cukier puder, 1 i 1/2 szkl Przygotowanie Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Początkowo siekamy nożem, potem wyrabiamy gładkie ciasto. Podsypując delikatnie mąką rozwałkowujemy na cienki placek (0,3-0,5cm). Wykrawamy różne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy przez 8 minut w temperaturze 180st. Studzimy Białko ucieramy z cukrem na jednolitą masę, dekorujemy ciasteczka
Gotowanie moimi oczamizmiksować. Obie masy połączyć, wyłożyć na nasączony biszkopt. Masę przykryć drugą częścią biszkoptu. Wierzch posmarować dżemem. Przygotować posypkę. Masło roztopić, dodać wiórki kokosowej cukier , zrumienić. Gorącą posypką posmarować placek
Darcia w kuchniSmaczne słodkie ciasto. Poniżej podaje prawidłowy przepis. Niestety Ja nie przewróciłam pierwszego placka pianą do dołu, co skutkowało tym, że masa budyniowa nie trzymała się dolnej części ciasta. Ciasto 40 dag mąki 20 dag „Kasi” 16 dag cukru pudru 4 żółtka (białka zostawić do piany na wierzch) 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia szczypta amoniaku (rozpuścić
Darcia w kuchnikrochmal który powstał po odciśnięciu ziemniaków. Mięso doprawić do smaku według uznania. U mnie sól, pieprz, majeranek, czosnek i woda, żeby nie było zbite; dobrze wyrobić.Zwilżonymi rękoma robić placki z ciasta ziemniaczanego wielkości dłoni na to nakładając mięso zlepić i uformować podłużne pyzy. Smażyć na wolnym ogniu ( na dobrze rozgrzanym tłuszczu ) z obu stron na rumiano. Podawać
Darcia w kuchniczęści mąki należy ciasto wyrabiać rękoma. Ciasto powinno być miękkie i lekko klejące. Ciasto przekładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dłonie delikatnie moczymy w wodzie i formułujemy płaski placek ok. 30/20 cm. Kabanosy kroimy na plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Kabanosy wbijamy w ciasto tworząc linie po szerokości, dzięki temu będzie można chlebek kroić
Moniki Smakołykipołową piany z białek, skórką cytrynową, a na koniec dodajemy resztę piany i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę ostrożnie wykładamy na dżem. Resztę ciasta wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na placek wielkości blachy, ostrożnie przekładamy na masę serową, brzegi ciasta sklejamy, wierzch nakłuwamy widelcem i wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy 45-60 minut na złoto. Po upieczeniu ciasto chłodzimy
Rozpustne gotowaniegładkie ciasto. Pozostawić przykryte w temperaturze pokojowej na 1-1,5 h aż podwoi swoją objętość.Przykryć wilgotną ściereczką, odstawić do wyrastania na 30-40 minut.Wyrośnięte ciasto rozwałkować. Placek pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć nadzienie. Zwinąć, formując rogale. Ułożyć na blachach przykrytych pergaminem, odstawić na 15 minut.Zrobić kruszonkę: wszystkie składniki połączyć w miseczce do konsystencji grudek.Wyro
Moje domowe kucharzenie