placki - 22990 przepisów (strona:682/1533)

Szybka domowa pizza bez drożdży 109

Składniki na ciasto umieszczamy w misce i mieszamy. Całość odkładamy na około 5 minut, aby ciasto odpoczeło *** *** Ciasto wykładamy na obsypany mąką blat i rozwałkujemy na okrągły placek *** *** Patelnie smarujemy niewielką ilością oleju i mocno rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnie układamy ciasto i podsmażamy przez kilka minut *** *** Gdy ciasto zrumieni się z jednej strony, obracamy je na drugą stronę *** *** Składniki

Blog z Apetytem
Coś innego 127

rękę z tym, co już mamy dostępne w naszej kuchni. Jest wiele odmian potraw, o których nawet nam się nie śniło. Miła odmiana Jeżeli na przykład dawniej zajadaliśmy się plackami, to może zainteresują nas i zasmakują nam na przykład racuchy z piekarnika . Jest to całkiem interesująca odmiana potrawy, którą znaliśmy do tej pory, a przecież wiadomo nie od dzisiaj

sierotka maRysia w kuchni
Placuszki bananowe na kefirze 125

Placuszki bananowe na kefirze Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne i proste w przygotowaniu placuszki bananowe na kefirze. Przygotowałam je wraz z dziećmi. Ileż radości

Słodkie okruszki
Ciastka gęsie łapki 144

podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam na godzinę (można dłużej) do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na stolnicy na placek o grubości ok. 0,4cm. Nie należy podsypywać ciasta zbyt obficie mąką, jedynie trochę, aby się nie przykleiło do stolnicy. Z ciasta szklanką wykroiłam krążki. Cukier wysypałam na głęboki talerz

Waniliowe Improwizacje
Świderki serowo - ziołowe 130

można zamrozić i użyć do innego wypieku). Dodałam zimne masło oraz serek topiony. Wsypałam roztarte w dłoniach zioła prowansalskie. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na prostokątny placek o grubości ok. 0,5cm. Pokroiłam go na paseczki o wymiarach ok. 1,5x15cm. Każdy pasek ciasta zwinęłam w świderek. Gotowe świderki ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Waniliowe Improwizacje
Miodownik z masą z kaszy mannej i powidłami 102

wami przepisem na miodownik, który w ostatnim czasie skradł nasze podniebienia. Kiedyś często robiłam to ciasto. Lubilismy go, ale jakoś o nim zapomniałam. Miodownik który robiłam to były placki miodowe przełożone masą z kaszy mannej. Niedawno pojawiła się u mnie ogromna

Polska Zupa
Bułeczki drożdżowe z marmoladą 112

wymieszaniu zagnieść ciasto. Podczas zagniatania podsypywać delikatnie mąką, ciasto powinno być jednolite i miękkie. Ilość zużytej do podsypania mąki będzie zależała od wilgotności ziemniaków. Ciasto rozwałkować na placek o grubości około 2 cm i wykroić z niego krążki o średnicy 7 - 8 cm. Na każdy krążek położyć łyżeczkę marmolady i zlepić brzegi. Uformowane bułeczki układać w odstępach zlepieniem

Kuchcik gotuje
Desery bez wyrzutów sumienia – 25 przepisów 169

ciasto w wersji light Ciasto szpinakowe z granatem – wersja light Rolada szpinakowa na słodko Dietetyczny deser z persymoną Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową Śliwki pod zdrową kruszonką Razowe placki bananowe – dietetyczne, bez tłuszczu, wegańskie Słodkie muffiny bez cukru – super zdrowe! Sernik z konfiturą Pascha wielkanocna Lody morelowe – przepis (dietetyczne, bez maszynki) Jagodowe lody awokado Lody bananowo-truskawkowe które zrobisz

Dorota Smakuje
Proste placuszki na serku homogenizowanym 174

Proste placuszki na serku homogenizowanym. Dziś polecam Wam proste placuszki, które śmiało możecie podać na śniadanie. Placuszki są ekspresowe w przygotowaniu. Do przygotowania placuszków można użyć

Słodkie okruszki
Naleśniki z twarożkowo-ziołowym nadzieniem 114

naczyniu mieszamy jajka, mleko, piwo, mąkę oraz roztopione masło. Doprawiamy solą, oraz szczyptą pieprzu, miksujemy. Gładkie ciasto naleśnikowe odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie smażymy cienkie placki. Paprykę kroimy w małą kostkę. Zarówno białą jak i zieloną część dymki drobno siekamy. Bazylię z grubsza siekamy. Twarożek mieszamy z dymką, bazylią i papryką. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Smaki Na Talerzu
Placuszki z czekoladą 114

1 szklanka kefiru lub jogurtu naturlnego 1 szklanka mąki orkiszowej 1 łyżka ksylitolu 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka esencji waniliowej 50 g (ok

Kucharzyca
Proste kapuśniaczki 132

rozgrzewamy olej. Podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Podsmażamy z odrobiną soli aż odparują. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy resztą przypraw. Studzimy. Ciasto dzielimy na 2 części, wałkujemy placki (takie bardziej prostokątne). Nakładamy na farsz na jeden brzeg (zostawiając trochę ciasta do zlepienia). Zwijamy rulon, odcinamy ciasto i kroimy paszteciki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy

Czarnawisienka
Pulpety w sosie szpinakowym 122

moczymy w mleku. Cebulę kroimy drobno. Następnie wszystkie składniki (bułkę, jajko, cebulę i mięso) łączymy ze sobą, przyprawiamy i wyrabiamy jednolitą masę. Bierzemy garść masy, tworzymy z niej płaski placek, wielkości dłoni, w środek wkładamy łyżkę farszu i zamykamy, tworząc pulpeta. Gotowe pulpety wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. SKŁADNKI DO FARSZU: - 200g sera

Związek na patelni
babka ziemniaczana z kiełbasą 124

cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kiełbasy i chwilę razem podsmażamy. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach (tak jak na placki ziemniaczane). Odciskamy z nadmiaru soku. Sok odstawiamy na chwilę a następnie zlewamy, ostałą na dnie skrobię dodajemy do ziemniaków. Drugą cebulę również ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek

Domowy Smak Jedzenia