placki z serem - 3507 przepisów (strona:58/234)

Pizza zielona, z jarmużem i cukinią 146

ścieramy wzdłuż długie paski  6. Ciasto dzielimy na dwie części, rozciągamy dłońmi w dowolny kształt, układamy na blaszce do pizzy lub kamieniu, smarujemy każdy placek porcją pesto, układamy porwany na kawałki ser, jarmuż (ale nie cały, odkładamy kilka na koniec) i cukinio-we paski  7. Wstawiamy pizzę do piekarnika na ok 8 minut, przed podaniem dokładamy jeszcze

Słodki Kompromis
Recenzja książki "Zdrowe i proste gotowanie ze św. Hildegardą z Bingen" 213

ciecierzycy, Sos beszamelowy) * Sałatki i marynaty (np. Sałatka z selera, Marynata pelargoniowa) * Przekąski i smarowidła do chleba (np. Bruschetta z fenkułem, Pasta z owczego sera) * Dania główne : Potrawy warzywne (np. Grecki placek ze szpinakiem) Tarty (np. Tarta warzywna) Potrawy mięsne (np. Szaszłyki ze strusia) Potrawy rybne (np. Sandacz z cukinią) Potrawy z makaronem i szpecle (np. Cannelloni z farszem

Z miłości do słodkości
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 150

już kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków .  Przepisów zebrało się dwanaście.  Arek  Fusilli z boczkiem i kozim serem     Marta Kurczak w sosie kurkowym     Iwona Placki ziemniaczane z cukinią i sosem kurkowym     Diana  Kurczak curry z bananem     Justyna Marynata do kurczaka     Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora

Magiczne Życie Marty
Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta 211

Smaż szpinak dopóki nie odparuje wody. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź. Rozwiń francuskie ciasto na blasze. Rozprowadź równomiernie szpinak, następnie posyp pokruszoną fetą i utartym serem. Na końcu posyp przyprawą bruschetta. Wstaw placek do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pokryj na małe kwadraty. Podawaj przekąski na ciepło lub na zimno

codojedzenia
Pizza z serem pleśniowym , gruszką i orzechami. 208

przestanie kleić się do rąk ,będzie elastyczne i miękkie.Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 0,5 godziny. Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek na papierze i rozkładamy na nim sery pokrojone cienko .Na serach gruszkę , a na wierzchu orzechy .Posypać oregano. Pizzę pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut

Ladylaura.
Tarta z brukselką 195

gładko, schłodzić (30minut). Brukselkę gotować 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Ser zetrzeć. Resztę jajek wymieszać ze śmietaną, musztardą, serem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na placek miedzy 2 warstwami folii (średnica 30 cm), umieścić w natłuszczonej formie (średnica 26cm). Obłożyć brukselką i cebulką. Polać śmietaną. Posypać płatkami migdałów, piec 40 minut w temp

Camilla w kuchni
Kukurydziane placuszki na "Dzień Dobry" 163

chcemy się przy tym napracować. Zdarza się również taki czas kiedy np mamy paczkę naturalnych kukurydzianych chrupek i jakoś nieszczególnie wielmy jak je zagospodarować. Te placki to fajny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie/kolację. Składniki: 100g mąki kukurydzianej (lub tak jak u mnie paczka chrupek kukurydzianych 100g) pół szklanki mąki pszennej szklanka mleka duże jajko szczypta soli(...)powoli mąkę kukurydzianą lub zblendowane chrupki na przemian z mlekiem oraz mąką pszenną. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz doprawiamy do smaku. Zdarza mi sie do tych placków dodawać również ok 30g startego żółtego sera. Smazymy na rozgrzanym oleju i zajadamy np z jogurtem naturalnym. Smacznego

ChilliJemy
Pikantny indyk podawany z ravioli. 120

mąki. Tak przygotowane ciasto uformować w kulę, przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć i odstawić na 1 godzinę. Na posypanym mąką blacie rozwałkować ciasto na cienkie placki o grubości około 2 mm. Mieszankę serów doprawiamy do smaku,dodajemy do nich jajko i mielimy całość w maszynce do mielenia mięsa. Nożem odcinamy pasek ciasta, nakładamy nań mini porcje farszu, nakrywamy drugim

Wielki apetyt
Bolognese wegetariańskie z pulpetami serowo-jaglanymi / Vegetarian Bolognese with cheese - millet's balls 242

zachcianek moich dzieci. Zazwyczaj robiłam z granulatem sojowym, jednak tym razem moje starsze dziecko orzekło, że musi być takie "prawidziwe" z pulpetami.No i masz babo placek:) Jest bolognese z pulpecikami z białego sera i kaszy jaglanej. Pycha!!!SKŁADNIKIsos3 łyżki oliwy1 cebula3 ząbki czosnku2 puszki krojonych pomidorów2 łyżki koncentratu pomidorowego1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka brązowego cukru BazyliaSól i pieprz

Magiczna kuchnia Darii
Szwajcarskie rosti 153

surowych ziemniaków z dowolnymi dodatkami lub bez .. Placek zazwyczaj smażony jest na całej patelni , ale można smażyć i pojedyncze placki..Moje placki są z surowych ziemniaków z dodatkiem sera i pomidora.,,po usmażeniu polane kwaśną śmietaną. ziemniaki ser żółty pomidor sól, pieprz szczypiorek  tłuszcz do smażenia  Umyte oraz obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych

Moje domowe kucharzenie
Pierogi Ruskie 376

łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie ciasto: Przesiewamy mąkę i dodajemy resztę składników. Ciasto ugniatamy, aż będzie mięciutkie. Należy pamiętać aby przed wałkowaniem podsypywać mąką. Rozwałkowujemy placek na ok 3 mm. Przygotowanie farsz: Ser i ugotowane ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę ( całość możemy zmielić w maszynce do mielenia). Cebulę, kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle aż się

Niezły Młynek
Spanakopita 164

Spanakopita to tradycyjny grecki placek z ciasta filo, nadziewany szpinakiem i serem feta. Nie jest może zbyt fotogeniczny, ale tak pyszny, że według mnie można opisać go tylko jednym słowem: "mniam" ;).  Moja spanakopita zwinięta jest w ślimaka i krojona w trójkąty jak pizza, ale równie dobrze można ją przygotować jak lasagne, przekładając warstwy ciasta farszem. Polecam! Składniki

Obiad za dychę
Pierożki serowe z jabłkami 112

twarogowego 750 g jabłek ( najlepiej szarej renety ok. 2 jabłek) cukier puder cukier waniliowy Twaróg mielimy albo kupujemy gotowy. Mąkę siekamy z margaryną , łączymy z serem i dobrze wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na placek ok. 0,5 cm i szklanka wykrawamy krążki. Jabłka obieramy , kroimy na ósemki , pamiętamy o usunięciu gniazd nasiennych. Na każdym krążku kładziemy kawałek jabłka i zlepiamy

Słodkości i nie tylko
Przepis na idealną pizzę 168

klientów już mamy. Oczywiście są lokale, które już od początku swojego istnienia sprzedają pizzę bo wiedzą, że jest to produkt sprawdzony i zawsze znajdzie się jakiś amator tego pszennego placka. Ale przy tak dużej konkurencji na rynku jak zrobić idealną pizzę? Jaka powinna być aby z ręką na sercu móc powiedzieć - to jest najlepsze co mogliśmy zaoferować klientom? Przepis(...)moja miara, jaką najczęściej jest dłoń, dzierży adekwatną gramaturę sera? Czy po upieczeniu pizzy poczuję kruchość ciasta, będę czuć smak pomidorów? Czy ten ser nie przysłoni całkowicie sosu, co może sprawić, że cały placek będzie lejący, zbyt mokry i będę potrzebować sztućców do konsumpcji pizzy? Podsumowując krótko. Przepisem na idealną pizzę jest balans, harmonia proporcji między ciastem, sosem

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania