placki z serem - 3507 przepisów (strona:57/234)

Sernik miodowo-kajmakowy 327

szklanką chłodnej, przegotowanej wody. Gdy napęcznieje rozpuścić w 200 ml gorącego mleka. Schłodzić. W 200 ml zimnego mleka ubić 2 opakowania śnieżki. Połączyć z serem. Do masy dodać tężejącą żelatynę. Zmiksować. Jeden miodowy placek skropić lekko słodką, mocną herbatą, posmarować połową masy kajmakowej. Wyłożyć połowę masy serowej, przykryć drugim plackiem posmarowanym masą kajmakową. Wyłożyć drugą część masy serowej. Posypać

Praktyczna pl
Tortille-przekąska idealna na imprezę 78288

ząbek czosnku(lub jak ktoś woli łagodniejsze to czosnek w proszku wykałaczki PRZYGOTOWANIE: Pomidory kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem,wyciśniętym czosnkiem, solą ,pieprzem na placek każdej tortilli ,kładziemy listki sałaty,układamy plastry sera,szynki i pokrojone pomidorki zawijamy ciasno w rulonik,kroimy w ok 3-4 cm kawałki wbijamy wykałaczkę w każdy kawałeczek ,żeby dobrze się trzymało

Swojskie jedzonko
Pizza z kurczakiem i papryczkami jalapeno 224

Pyszna pizza z kurczakiem i pikantnymi, marynowanymi papryczkami jalapeno. Pizza z kurczakiem i papryczkami jalapeno: Składniki Składniki pizzy: Ser mozzarella Mięso z piersi kurczaka Papryczki jalapeno Czerwona cebula Marynata do kurczaka: Oliwa z oliwek Papryka ostra Tymianek Czosnek granulowany Sól i pieprz Ciasto do pizzy: Drożdże – 20 g Mąka typ 00 – 500 g 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy(...)pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni. Gotowe ciasto wykładamy na blat posypany mąką i formujemy palcami okrągły placek. Na ciasto nakładamy sos pomidorowy, posypujemy serem mozzarella i dodajemy składniki. Tak przygotowaną pizze wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Pizze posypujemy oregano i smacznego!     Sprawdź również

ale Pysznie
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 209

wyrośnie, wyrabiamy je ponownie i dzielimy je na 12 części *** *** Każdą część formujemy na okrągły placek i smarujemy niewielką ilością sosu pomidorowego. Na każdym placku układamy po łyżeczce pokrojonej szynki, papryki, szczypiorku i sera żółtego *** *** Ciasto zlepiamy na końcach tworząc kulkę *** *** Gotowe bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce – zlepieniem do dołu, przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Blog z Apetytem
Roladki z tortilli - PRZYSTAWKI/PRZEKĄSKA 4014

mini roladek z placków tortilli:)  Roladki z tortilli Składniki: placki tortilli (użyłam gotowych z suszonymi pomidorami i bazylią, przepis na samodzielne wykonanie tradycyjnych placków znajdziecie TUTAJ) chudy twaróg ( lub feta light) serek śmietankowy (np.ziołowy) plastry szynki z indyka papryka konserwowa rukola (lub inna zieleninka;)  Sery połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać, następnie rozłożyć warstwę na placku

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Węgierskie placki drożdżowe - Langosze 190

gulaszu ale najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, posypane startym żółtym serem. Pracy przy nich nie dużo a jedzenie przednie. Zanosiłam się już dawno z zamiarem ich zrobienia i zawsze schodziło na dalszy plan bo myślałam ze są pracochłonne, nic bardziej mylnego. Zabierajcie się za zrobienie tych pysznych placków. Węgierskie placki drożdżowe - Langosze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Golzeme 83

żółtka olej 60 ml letnie mleko ok. 190 ml szczypta soli, majeranek Nadzienie: chuda krucha szynka 350 g ser żółty mierzwiony 100 g ew. sól, pieprz do smaku pestki słonecznika + 1 białko do smarowania    Wychodzi ok. 10 sporych placków, lub kilkanaście mniejszych. Ciasto. Do miski przesiewamy mąkę , w środek kruszymy drożdże. Drożdże posypujemy cukrem i zalewamy(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia ( ok. 30-50 minut ). Nadzienie. W tym rozdrabniamy plasterki szynki z serem w malakserze. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 lub więcej części i formujemy kulki. Każdą rozwałkowujemy na cienkie okrągłe placki. Farsz układamy na placku i zamykamy , tak jak to pokazano na zdjęciu.   Placki przykrywamy odkładamy

Smaczne moje
Pizza capriciosa 316

placki Składniki: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 80 ml mleka 80 ml ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek EV 1 łyżeczka suszonej bazylii Wierzch pizzy: 80 g szynki konserwowej w plasterkach 100 g pieczarek kilka plasterków salami 80 g startego żółtego twardego sera 2 łyżeczki oregano(...)wyrośnie (mój program trwa godzinę i 25 minut), dzielimy je na 2 części i rozwałkowujemy na 2 cienkie placki, które przekładamy później na drewniane łopatki oprószone mąką kukurydzianą. Ciasto smarujemy koncentratem i oliwą, posypujemy żółtym serem. Szynkę kroimy w grubą kostkę, pieczarki kroimy w plasterki,  a plasterki salami na ćwiartki. Wszystko układamy na plackach. Przykrywamy

Kulinarne przygody Gatity
Placki z dyni 115

też się stało dziś, postanowiłam z niej zrobić placki. Zapewniam, są wspaniałe w smaku, delikatne, z chrupiącymi brzegami… tak cudownie pachną dynią. Placki z dyni podaję najczęściej z syropem klonowym, cukrem pudrem, serem ricotta, maślanką lub jogurtem wymieszanym z cukrem. W każdej wersji smakują obłędnie! Jeszcze do tej pory w całym domu pięknie pachnie gotowymi plackami

Zasmakuj Kuchni
Syrniki - ukraińskie placki z twarogu 139

syrników, to dosłownie chwila.  Można zrobić syrniki w wersji bezglutenowej. Wystarczy zamienić ilość mąki podanej w przepisie na odpowiednik mąki bezglutenowej. Syrniki - ukraińskie placki z twarogu - przepis: 750 g tłustego twarogu (nie sera) 2 średnie jajka  2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki soli 1/3 szklanki mąki pszennej + mąka do obtoczenia  Olej do smażenia Kwaśna śmietana

Kuchnia Łukasza
Pieczone panzerotti. 314

około 60 minut, żeby wyrosło. NADZIENIE: 1 duża cebula 2-3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 2 cienkie kiełbasy 2-3 łyżki oleju kilka garści tartego, żółtego sera      Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojony seler, paprykę oraz kiełbasę i chwilę podsmażamy, następnie przykrywamy pokrywką i dusimy, aż seler zmięknie(...)mąką stolnicę lub blat i chwilę wyrabiamy. Teraz dzielimy ciasto na około 8 porcji, każdą z nich formujemy w kulkę, a następnie wałkujemy na owalny placek. Na nim układamy porcję farszu, posypujemy żółtym serem i zlepiamy pieroga. Gotową bułeczkę układamy na blasze i odstawiamy na około 20-30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury

Rozpustne gotowanie
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 169

Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż zaliczana jest do najpopularniejszych fast foodów. W Turcji najczęściej można spotkać dwie wersje tego dania - jedna zawiera cebulę, a druga - czosnek, jako dodatek do farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę

Kuchnia MagdaLeny
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 169

Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż zaliczana jest do najpopularniejszych fast foodów. W Turcji najczęściej można spotkać dwie wersje tego dania - jedna zawiera cebulę, a druga - czosnek, jako dodatek do farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekane tortille z pulled pork 141

nudno staram się to mięso wykorzystywać do różnych dań. I tak powstały zapiekane tortille po tym jak odkryłam że mam w szafce zapomnianą paczkę tych pszennych placków. Nałożyłam do tortilli, zawinęłam, zapiekłam pod serem i gotowe. Obiad może niezbyt dietetyczny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik