zastanawiacie się co począć. To idealny przepis na wykorzystanie ziemniaków nawet następnego dnia. Wystarczy ze wstawicie je do lodówki a nazajutrz dodacie kilka dodatków, ser feta i gotowe Robiłam już jakiś czas temu podobne placki z gotowanych ziemniaków , wykorzystując do nich suszone pomidory i podając ze szpinakiem. Polecam Wam serdecznie również tamten przepis. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie(...)placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami PLACKI Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW z fetą PRZYGOTOWANIE: 25 minut + czas gotowania i studzenia ziemniaków ILOŚĆ PLACKÓW: 14-17 placków SKŁADNIKI: – 500 g ugotowanych ziemniaków – 1 jajko rozmiar L – 150 g mąki pszennej + do podsypania – 100-150 g sera feta – 1 łyżeczka pieprzu – olej do smażenia
nietylkopasta.plPodrasowana wersja dobrze znanych placków z cukinii. Z dodatkiem twarożku i wędzonego łososia smakują rewelacyjnie i świetnie się sprawdzają zarówno w roli przystawki, jak i obiadu lub kolacji. Placki z cukinii z twarożkiem i łososiem 2018-07-31 14:35:32 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 cebula 200 g cukinii (1 mała sztuka(...)nieprzywierającą powłoką. Powinno wyjść ok. 8 placków. W międzyczasie wymieszaj twarożek z przyprawami, jogurtem i pokrojonym szczypiorkiem. Przełóż placuszki na talerz, każdy posmaruj serem, nałóż kawałki łososia. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Placki z cukinii z twarożkiem i łososiem pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom niedrożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę
Moje domowe kucharzeniedrożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę
Moje domowe kucharzenieszklanka letniego mleka 1 łyżeczka cukru 30 g świeżych drożdży 3 średnie ugotowane ziemniaki 400 g mąki pszennej 2 łyżki oleju sól Olej do głębokiego smażenia 1/2 szklanki startego sera 200 ml kwaśnej śmietany pieprz Drożdże pokruszyć do kubeczka, dodać cukier, 3 łyżki mleka i wszystko wymieszać. Nakryć kubeczek ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Do miski przesiać(...)włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Po usmażeniu wyłożyć langosza na ręcznik papierowy. Podawać gorący polany śmietaną i posypany startym serem. Po wierzchu posypać delikatnie pieprzem. langosz-węgierski placek
O kuchni z uczuciemUwielbiam placki z cukinii , dlatego na blogu prezentowałam już kilka wersji, ale z pewnością ujrzycie jeszcze niejedną ich propozycję. Wracając do przepisu... Placki smakują rewelacyjnie - są takie delikatne i aromatyczne. Idealnie komponują się z sosem czosnkowym, który nadaje im pysznego charakteru. Koniecznie spróbujcie! (około 7-8 sztuk) 1 mała cukinia (około 200g) 1 jajko(...)Dodatkowo: 50g żółtego sera Ponadto: masło/olej do smażenia (u mnie tym razem olej kokosowy Woj-Len ) Sos czosnkowy: 100 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku cukier puder (do smaku) sól, pieprz Przygotować sos. Jogurt połączyć z majonezem, a następnie wymieszać z czosnkiem uprzednio przeciśniętym przez praskę. Przygotować placki. Umytą cukinię zetrzeć
Di gotujeCebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
BullioCebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
BullioCebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
Bulliozłoty kolor).2. Do garnka włożyć ser, dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać i podgrzać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać mleko wymieszane z mąką (lub budyniem) i wlać do sera. Wymieszać i zagotować, aż masa trochę zgęstnieje.3. Ciepłą masą przełożyć kruche placki. Na wierzch wyłożyć polewę, udekorować.4. Najlepiej smakuje na 2-3 dzień
Kuchnia domowa Anichwilkę dusimy. Dodajemy szpinak, mieszamy i dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Dodajemy rozdrobniony ser, doprawiamy solą i pierzem, mieszamy i ściągamy z ognia aby ser za bardzo się nie roztopił. Każdy placek naleśnikowy smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy np. w rulon jak krokiety. Opcjonalnie tak przygotowane naleśniki możemy zapiec jeszcze z sosem beszamelowym. składnik na sos beszamelowy: 2 łyżki(...)masła 3 łyżki mąki 2 szkl mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa 100 g sera żółtego wykonanie: W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy mleko, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do częściowego zredukowania sosu, cały czas mieszamy aby się nie przypalił. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy trochę sosu beszamelowego
Domowy Smak JedzeniaBakłażany przez większość osób są traktowane trochę po macoszemu. Niektórzy nie wiedzą jak je przyrządzić? i z góry mówią że nie lubią. Dziś podaję zainspirowana blogiem
Moje Małe CzarowanieNo ładne one są dlatego nie zastanawiajcie się za długo tylko smażcie albo jak nie możecie to je upieczcie. A zapomniałam jeszcze dodać że one są
Moje Małe CzarowaniePlacki na śniadanie często goszczą na naszym stole. Są pożywne, smakowite i dodają nam energii na długie godziny. Dziś placki z resztek w lodówce
Moje Małe Czarowaniericotty (Gnocchi di ricotta) **** Owsiane ciasteczka z suszonymi śliwkami, bez cukru i masła (Biscotti con prugne secche e fiocchi d'avena, senza zucchero e burro) **** Placki ziemniaczane z kukurydzą, bekonem i serem cheddar (Frittelle di patate con mais, bacon e cheddar) **** Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca) **** Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką
La grande e la piccola cuoca