Cebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
BullioCebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
BullioCebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
Bulliozłoty kolor).2. Do garnka włożyć ser, dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać i podgrzać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać mleko wymieszane z mąką (lub budyniem) i wlać do sera. Wymieszać i zagotować, aż masa trochę zgęstnieje.3. Ciepłą masą przełożyć kruche placki. Na wierzch wyłożyć polewę, udekorować.4. Najlepiej smakuje na 2-3 dzień
Kuchnia domowa Anichwilkę dusimy. Dodajemy szpinak, mieszamy i dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Dodajemy rozdrobniony ser, doprawiamy solą i pierzem, mieszamy i ściągamy z ognia aby ser za bardzo się nie roztopił. Każdy placek naleśnikowy smarujemy farszem szpinakowym i zwijamy np. w rulon jak krokiety. Opcjonalnie tak przygotowane naleśniki możemy zapiec jeszcze z sosem beszamelowym. składnik na sos beszamelowy: 2 łyżki(...)masła 3 łyżki mąki 2 szkl mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa 100 g sera żółtego wykonanie: W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy mleko, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do częściowego zredukowania sosu, cały czas mieszamy aby się nie przypalił. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy trochę sosu beszamelowego
Domowy Smak JedzeniaBakłażany przez większość osób są traktowane trochę po macoszemu. Niektórzy nie wiedzą jak je przyrządzić? i z góry mówią że nie lubią. Dziś podaję zainspirowana blogiem
Moje Małe CzarowanieNo ładne one są dlatego nie zastanawiajcie się za długo tylko smażcie albo jak nie możecie to je upieczcie. A zapomniałam jeszcze dodać że one są
Moje Małe CzarowaniePlacki na śniadanie często goszczą na naszym stole. Są pożywne, smakowite i dodają nam energii na długie godziny. Dziś placki z resztek w lodówce
Moje Małe Czarowaniericotty (Gnocchi di ricotta) **** Owsiane ciasteczka z suszonymi śliwkami, bez cukru i masła (Biscotti con prugne secche e fiocchi d'avena, senza zucchero e burro) **** Placki ziemniaczane z kukurydzą, bekonem i serem cheddar (Frittelle di patate con mais, bacon e cheddar) **** Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca) **** Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką
La grande e la piccola cuocadrugi smaży naleśniki, a pozostali przygotują farsz i poskładają ciasto. Team doskonały na weekend, zachęcam gorąco do wspólnej zabawy! Moje ulubione to naleśniki z dżemem i serem białym, a Wasze? Naleśniki / 10 placków Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki zimnej wody 3 łyżki oleju. może być np. rzepakowy 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Moja smaczna kuchniaKaki - sharon czy persymona to super owoc i warto go jadać na wszelakie możliwe sposoby. Najlepiej jadać go na surowo bo wtedy całe bogactwo witamin i
Moje Małe Czarowaniepatelni z odrobiną oleju lub oliwy. Dodajemy mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy do miękkości mięsa. Jeszcze ciepły farsz mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem feta. Farsz nakładamy na każdy placek, po dwie łyżki na jeden. Zwijamy w kopertę. Krokiety panierujemy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy na rumiano
VioletoweKucharzenieoleju. Natkę pietruszki drobno posiekać. Jajka z mlekiem za pomocą trzepaczki wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Doprawić papryką, pieprzem i solą. Dodać pieczarki, ser żółty i natkę. Dokładnie wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru. Z podanej porcji wychodzi około 30 placuszków. Rada: w przypadku, gdy ciasto będzie rzadkie można
Ciastka - domowe słodkościDziś takie małe wspomnienie lata, aromatyczne placuszki. Jagód użyłam mrożonych bo takich mam pod dostatkiem. Dodatkowo serek waniliowy i mąka samorosnąca to dobry pomysł. Jeśli nie
Moje Małe Czarowanieprzełożyć na kratkę. Gdy ciasto ostygnie, posypać obficie cukrem pudrem (ciasto jest lekko tylko słodkie, serek w ogóle; jedyna praktyczna słodycz to cukier w gruszkach). ----------- Podobne: Placek śliwkowo-kokosowy Gruszki z serem pleśniowym Rustykalna tarta ze śliwkami
Weekendy w domu i ogrodziemoje: placki z batatów z sosem, gruszką i camembertem/ sosem i wędzonym łososiem koleżanki: placki z cukinii smażone z łososiem z sosem/ placek z kaszy gryczanej z kozim serem i sosem malinowym (inna miała prawie te same co ja, tylko jednego z kiełbaską chorizo ;) ) Całkiem przypadkiem, szukając innej lodziarni trafiliśmy do tej serwującej między innymi
More food, love and dreamsmałym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Stopień ostrości regulujcie sami, ponieważ każdy lubi inaczej. Danie jest gotowe. Prawda, że łatwe ? Nakładacie na placki i smacznego. Polecamy zetrzeć trochę sera żółtego na wierzch lub posypać szczypiorkiem, będzie to fajny dodatek. Innym dodatkiem mogą być wszelkiego rodzaju kiełki. Pozdrawiamy
vegetaniewyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na omączonej stolnicy na cienki placek. Ketchup lub sos rozsmarować na rozwałkowanym placku. Na tym rozłożyć dodatki, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki. Każdy kawałek układać na blasze pionowo. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę
Moje domowe kucharzenie