placki z cukinii - 2007 przepisów (strona:95/134)

Wegetariański placek po węgiersku. 164

kostkę. Smażymy placki i podajemy z gulaszem. Placki smażcie jak Wam wygodnie, wcale nie musi to być jeden duży składany na połowę. Osobiście preferujemy pieczenie ich po dwa na patelni i nakładamy gulasz na wierzch. Łatwiej się robi i wygodniej konsumuje. Składniki gulasz: 1 puszka soczewicy 1 młoda cukinia 1/2 papryki czerwonej 3 gałązki selera naciowego 1 duża(...)jeszcze dusimy ok. 5 min ma małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Stopień ostrości regulujcie sami, ponieważ każdy lubi inaczej. Danie jest gotowe. Prawda, że łatwe ? Nakładacie na placki i smacznego. Polecamy zetrzeć trochę sera żółtego na wierzch lub posypać szczypiorkiem, będzie to fajny dodatek. Innym dodatkiem mogą być wszelkiego rodzaju kiełki. Pozdrawiamy

vegetanie
Pełnoziarnista pizza w wersji XS 407

Dodatki: cebula cukinia brokuł 1 duża pieczarka ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, pokruszone drożdże, sól, pieprz, bazylię, oregano. Zaczynamy wyrabiać ciasto dodając stopniowo rozcieńczone mleko z wodą. Jak ciasto nabierze odpowiednią formę odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Po upływie czasu ciasto rozwałkujemy na cienki, okrągły placek(...)upodobań, ale ja wybrałam swoje ulubione, więc nie koniecznie możecie nimi się sugerować. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty i po ostudzeniu dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę i cukinię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pieczarkę myjemy i również kroimy w cienkie plastry. Na tartce ścieramy ser (minimalna ilość).  Ciasto wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Truskawkowa Fiesta
Chlebowe placki 144

inny trzymał miske z mąką i wyrabiał ciasto , potem każdy dostawał kawałek ,rozklepywał go na cienki placek i biegł do swojej kuchni i piekl na blasze kuchenki.Z gotowym plackiem wracało się na podwórze i razem jedliśmy.  Z biegiem lat trochę zmodyfikowałam nasz przepis i piekę je do dziś . Są nie zastąpione w podróży jako przekąska, na wycieczce(...)coś innego np. por, cukinia,kabaczek Wykonanie  Umyte warzywa kroje w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju . Do miski wsypuje mąke, dodaje oliwę, warzywa ,sól i gorącą wodę. Dokładnie mieszam , ciasto musi być zwarte ale nie twarde . Formuje walek kroje talarki i każdą część rozgniatam na cieki placem . Trzeba podsypać mąką aby placek nie przywarł do stolnicy . Smarze

Eli Gotowanie
Placuszki z marchewki - pyyychota! 280

już pewnie zauważyliście, uwielbiam różne substytuty placków ziemniaczanych, moje ulubione  cukini , z  brokuła  też są świetne. Tym razem chciałabym Wam pokazać placki ze startej marchewki!  Pamiętam, że jako dzieciak objadałam si ę nimi,, gdy wróciłam do domu z pływalni. Szybki sposób na pyszny obiad.  Pyszne placki z marchewki z papryką 3 marchewki,  połowa papryki(...)osób, które wybrały opcję z szynką (kiełbasą), trzeba ją drobno pokroić, aby smażenie placków było łatwiejsze. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.  Na rozgrzany na patelni olej kładziemy placuszki, formujemy je jak placki ziemniaczane. Smażymy aż będą rumiane.  Smacznego! Ann. PS jako dzieciak jadłam je oczywiście z ketchupem

Kuchnia moimi oczami
Zapiekane kluski serowo-gryczane z cukinią 166

Takie kluski pieczone. Nie tak zwarte, jak placki, czy pulpety. Masa jest stosunkowo luźna, ale po upieczeniu rozpływa się w ustach, a nie rozwala na talerzu :) 600 g passaty/przecieru pomidorowego 100 g kaszy gryczanej niepalonej, łamanej 1 średnia cukinia, ok. 200 g 250 g serka capri, typu włoskiego 1 jajko przyprawy: sól, majeranek (duużo majeranku), papryka słodka (i/lub ostra

Kucharzyca
Farfalle z warzywami i kiełbasą czosnkową pod mozzarellą 189

będzie pysznie smakowało! Składniki orientacyjnie, na oko. To nie placek. Tutaj nie mierzymy,tutaj działa intuicja i nasze zachcianki . Składniki farfalle u mnie  Barilla jasna część pora kilka śliwek suszonych olej kokosowy do smażenia oliwa z oliwek extra virgin brokuł cukinia baby kilka ząbków czosnku sól i pieprz do smaku kiełbasa czosnkowa  Hańderek papryka czerwona papryka żółta

Z Kuchni Do Kuchni
Pizza z białymi szparagami i lazurowym sosem 153

łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli 3 łyżki oleju oraz mąka do podsypywania Dodatki: 100 chudego wędzonego boczku 250 g sera żółtego, najlepiej Mozzarelli w kawałku 1/2 cebuli 1/2 młodej cukinii 5-6 pieczarek 1/2 pęczka zblanszowanych białych szparagów 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku kawałek pora 3 ząbki czosnku, drobno posiekane zioła do pizzy majeranek rukola Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka(...)zrobił się kożuch. Dłońmi oprószonymi mąką uformować cienki placek, rozkładając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Poczekać kilkanaście minut, by ciasto na blasze nieco podrosło. Można włożyć do piekarnika nagrzanego do 40 oC. W tym czasie przygotować dodatki. Zetrzeć ser. Pieczarki, cebulę i cukinię pokroić w plastry, boczek w kostkę, pora w pół plasterki

Czerwień i błękit
Chaczapuri "3 sery" z miętą 172

wiele zapasów nie ma. Nie ma jajek, zostały jakieś resztki serów,  pół paczki drożdży, na wpół uschnięta mięta na oknie... Wychodzi więc to, co na załączonym obrazku. Bieda placek albo jak kto woli "chaczapuri" :) ciasto: 300 g mąki 100 ml mleka 2% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 20 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru  sól, pieprz Z drożdży(...)ziemniaki, cebulkę, cukinię, ząbek czosnku, dodajemy sól i pieprz. Miksujemy razem przez chwilę.  Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na cztery części, każdą rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Na środku każdego nakładamy farsz, zawijamy brzegi do środka i  zlepiamy je u góry jak tobołek. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, układamy placki i podgrzewamy

bistro mama
Klopsiki z ciecierzycy 51

innych przepisów: Boczniaki w chrupiącej panierce Zielone curry z kalafiorem i brokułem Placki z czerwonej cebuli Pieczone bataty z kozim serem Kotlety z kaszy gryczanej Pita z falafelem i hummusem Kopytka z batatów Kotleciki z wędzonego twarogu i makreli Burger z kalafiora Kotleciki z cukinii z serem feta KLOPSIKI Z CIECIERZYCY Przygotowanie : 45 minut Porcje : 2-3 Składniki klopsiki

nietylkopasta.pl
placki ziemniaczane z papryką,cukinią... 115

potrzeba w pojemniku rozdrabniacza dokładnie zmiksować na drobno pokrojone obrane ziemniaki, paprykę, cukinię,, cebulę, czosnek, pod koniec dodaję jajko do masy, masę przełożyć do miski dodać kucharka, pieprz mielony, mąkę, tartą bułkę i dokładnie wymieszać na bardzo mocno rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć porcjami rumiane placki, odkładać na ręcznik papierowy, podawać z czym się lubi - placki ziemniaczane są idealne

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z cukinią, brokułami i sezamem 203

różyczki. Na oliwie podsmażamy brokuły z czosnkiem i cebulą, gdy będą półtwarde dodajemy cukinię. Całość mieszamy, dodajemy oregano i cayenne i podsmażamy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, doprawiamy do smaku. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie na cienki, 1 cm placek, który nawijamy na wałek i przekładamy na formę, ciasto dociskamy starannie, nakłuwamy widelcem

Moja smaczna kuchnia
Kotlety mielone przepisy + z czym podawać? 203

dodatkami, np. pieczarek, papryki, cukinii, marchewki. smażę kotlety na maśle klarowanym lub oleju rzepakowym. Kotlety mielone podaję: z ziemniakami z wody, z puree ziemniaczanym z dodatkiem śmietanki i zmiksowanego zielonego groszku, z kluskami szarymi, leniwymi, z pieczonymi ziemniakami, z kluskami śląskimi lub kopytkami, z ryżem, makaronem lub kaszą, z gnocchi, z kluskami kładzionymi, z plackami ziemniaczanymi i sosem. Świetnymi(...)winegretem, pomidorkami, surówka z kiszonej kapusty , modra kapusta, surówka z rzodkiewki, szczypioru i śmietany/jogurtu, bigos wege z żurawiną , młoda kapusta , kapusta zasmażana , bigos z dyni lub bigos z cukinii , sałatka z pieczonej papryki, warzywa pieczone , z patelni lub z wody, jednego rodzaju jak np. brokuły do obiadu czy fasolka szparagowa lub mieszanka. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego

Zasmakuj Kuchni
Kurczak z warzywami i koperkiem 178

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bao buns- nadziewane bułki drożdżowe, parowane na patelni 136

Ciasto: 350g mąki 20g świeżych drożdży 160ml ciepłej, ale nie gorącej wody 3 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru Farsz: 5 średnich pieczarek 1 por 250g cukinii (ze skórką) 1 marchewka ½ czerwonej papryki 1 pierś kurczaka 3 łyżki oleju Kujawski 3 ziarna 1 łyżeczka sosu sojowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: Olej Kujawski 3 ziarna do opiekania(...)pokrojone pieczarki, następnie startą na małych oczkach marchewkę, startą na dużych oczkach cukinię, posiekanego pora i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka, sos sojowy oraz przyprawy. Odparowujemy farsz. Ciasto ponownie wyrabiamy. Dzielimy na 14-15 równych kawałków. Każdy wyrabiamy i wałkujemy na placek: grubszy na środku, cienki po bokach. Nakładamy farsz i zawijamy jak pierożki chinkali

Kuchnia w czekoladzie
Dyniowy zawrót głowy 103

wersji brodawkowatej, turbanowej, jabłkowatej czy jajowatej. Odmianą zwykłej dyni są kabaczki, czyli cukinie oraz patisony! Dyniowe dania zdają się coraz bardziej podbijać jesień w polskich kuchniach. Osobiście polecam sprawdzony przepis na pyszną zupę smażoną i gotowaną na woku ! Ale z dyni robi się też przecież placki, drożdżówki czy sosy. Smażona dynia to także świetny dodatek do ryb, takich

Fleksitarianizm.pl

Proponowane wyszukiwania