placki bez pieczenia - 3418 przepisów (strona:132/228)

Biała pizza z patelni 93

smaku, lekko słodka, dość mocno czosnkowa, aromatyczna. Nam smakowała. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5szkl. mąki pszennej tortowej szczypta soli szczypta cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4szkl. wody 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżka oliwy z oliwek ok.150g wędzonej piersi z kurczaka 0,5 cebuli 2-3 plastry ananasa z puszki ok. 100g sera(...)Mąkę pszenną wsypałam do miski. Dodałam szczyptę soli i cukru oraz roztarte zioła prowansalskie. Dosypałam proszek do pieczenia. Dolałam oliwę i ciepłą wodę. Wszystko wymieszałam i zagniotłam na zwarte i elastyczne ciasto. Ciasto uformowałam z kulkę i rozwałkowałam na okrągły placek wielkości patelni. U mnie ok. 25cm.  Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i przesmażyłam na oleju. Ananasa

Waniliowe Improwizacje
Kruche ciasto z budyniową pianką i malinami (borówkami,brzoskwiniami) 164

pokrojonego w kostkę masła -5 żółtek -łyżka zimnej wody -3 łyżki cukru pudru -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki kardamonu Składniki na piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego -2 budynie śmietankowe bez cukru -120 ml oleju -500 g malin, borówek lub brzoskwiń Wykonanie Ze wszystkich składników na ciasto, wyrobić(...)wykładamy na podpieczony spód i wyrównujemy łopatką. Wsypujemy maliny i ścieramy na wierzchu drugą, mniejszą część zamrożonego ciasta. Pieczemy w piekarniku w 190 stopniach, około 40 minut. Kroimy kiedy zupełnie przestygnie. Będzie to niemożliwe. U mnie pierwszy pasek poszedł zanim placek wystygł, nawet zamknęłam kuchnię, żeby mnie nie kusił. Na nic się to zdało! Już wiem, że można

Z Kuchni Do Kuchni
L’ARC Varsovie – prezentacja menu 101

smaków. Przegrzebek po prostu taki jaki powinien być i wspaniały boczek. Danie to wywołało dyskusję na temat doprawienia go. Dla niektórych było za mało słone, za delikatne, dla mnie bez zastrzeżeń. Cały urok tego dania polegał, według mnie, na tej delikatności. 2. Sorbet cytrusowy z miodem gryczanym i ginem; po prostu dobry sorbet, i ta otoczka, która towarzyszyła jego(...)lekko różowa w środku, do tego rosti ( rösti - szwajcarskie placki ziemniaczane) odpowiednio wysmażony.  Tu wywiązała się dyskusja na temat polędwiczki – niektórym brakowało przypieczenia mięsa - mocnego przysmażenia. Ja lubię tak delikatne mięso i uważam, że mocne przysmażenie zepsułoby jego smak. Dla mnie super :) 6. Dorsz glazurowany w juos z pieczonego kurczaka/mule z grzybami/ piana z topinamburu/szparagi morskie; Pięknie podane

królestwo garów
Amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem. Zdrowe bezglutenowe śniadanie. 176

Dziś mam dla Was troszkę niecodzienny przepis na placuszki z ziaren amarantusa. Takie amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem, to idealny początek dnia dla dużych

Słodkie okruszki
Placuszki z serkiem homogenizowanym i tartym jabłkiem 1294

Gdy tylko zobaczyłam przepis na te placuszki od razu wiedziałam, że je przygotuję. Wyszły bardzo puszyste i delikatne, a zapach podczas smażenia był po prostu cudny

Smaki Na Talerzu
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 104

Pyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas

Niedzielny kucharz
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 126

Pyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas

Niedzielny kucharz
Przepis na pierniczki 82

świąt bez domowych pierniczków, u Was także? Poniżej znajdziecie podstawowy przepis na najpyszniejsze domowe pierniczki. Te pierniczki trzeba zrobić jakiś czas przed świętami, prawdziwy miód powoduje że pierniczki po upieczeniu będą dość twarde. Najlepiej przechowywać je w metalowych puszkach. Upieczone ciasteczka możecie dowolnie ozdobić lukrem, gotowymi ozdobami czy przygotować do powieszenia na choince. Smacznego! Lubicie ciasteczka? Zajrzyjcie do podobnych(...)wstaw na około 10 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C. Blachę przykryj papierem do pieczenia. Stolnicę lub blat posyp odrobiną mąki, weź porcję ciasta i rozwałkuj je na placek. To z jakiej grubości ciasta będziesz wykrawać pierniczki zależy głównie od wielkości foremek jakie posiadasz. Ja zwykle do mniejszych form bardziej

nietylkopasta.pl
Keftedes. Aromatyczne greckie klopsiki 83

przełomie września i października i następnie marynuje w wodzie z solą. Ze względu na swój duży rozmiar, są idealne do faszerowania. Oliwa z oliwek . Nie wracam z Grecji bez solidnego zapasu wyśmienitej oliwy z oliwek. Sałatki i sosy z jej dodatkiem nie mają sobie równych. W każdym greckim sklepie czy na targu znajdziecie multum butelek z oliwą. Większość(...)wieprzowego i wołowego bądź z jagnięciny. W mojej lekko „odchudzonej” wersji pojawia się jednak mielone mięso z indyka. Potrawa traci tylko kalorie, ale nie smak. Ten pozostaje bez zmian dzięki wyjątkowej mieszance przypraw i ziół. W przepisie na keftedes nie ma żadnych trudno dostępnych składników. Wspomniane zioła i przyprawy to czosnek, oregano, tymianek, pietruszka, słodka papryka, sól

Na-talerzu.pl
Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano-waniliowe 100

przyjemniejsza, cieplejsza, wypełniona aromatami po brzegi. Na każdą okazję Kruche ciasteczka maślano-waniliowe to słodkość na każda okazję. Na eleganckie przyjecie i na dziecięcy bal. Można je zresztą upiec bez żadnej okazji. Po prostu na zwykły-niezwykły weekend spędzony w gronie rodziny, która na pewno doceni ten słodki gest. A nic przecież nie cieszy tak jak częstowanie innych(...)godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 lub 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką na placek o grubości około 0,5 cm, foremką wykrawamy ciastka, które umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy nasze ciasteczka w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez około 7 minut lub nagrzanym do temp. 180 stopni

KulinarneImpresje.pl
Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano-waniliowe 111

przyjemniejsza, cieplejsza, wypełniona aromatami po brzegi. Na każdą okazję Kruche ciasteczka maślano-waniliowe to słodkość na każda okazję. Na eleganckie przyjecie i na dziecięcy bal. Można je zresztą upiec bez żadnej okazji. Po prostu na zwykły-niezwykły weekend spędzony w gronie rodziny, która na pewno doceni ten słodki gest. A nic przecież nie cieszy tak jak częstowanie innych(...)godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 lub 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką na placek o grubości około 0,5 cm, foremką wykrawamy ciastka, które umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy nasze ciasteczka w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez około 7 minut lub nagrzanym do temp. 180 stopni

KulinarneImpresje.pl
DYNIOWE PLACUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM 116

Dyniowe szaleństwo czas zacząć! Dynia to super warzywo, które można użyć do przyrządzenia zarówno dań słodkich, jak i wytrawnych. Dzisiaj u mnie dynia w wersji na

Kuchnia MagdaLeny
Oczy carycy 112

łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate łyżki cukru 1 kostka masła (250 g) Poza tym : okrągłe biszkopty (180 g) 2 galaretki czerwone około pół szklanki zaparzonej(...)Ciasto ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem

cucinare
Flatbread z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi 142

także, tak jak w moim przypadku, podany z dodatkami jako danie główne. Taka wariacja na temat pizzy ;) bez drożdży i wyrastania. Cienko rozwałkowany chlebek wychodzi chrupiący i delikatny. Jeśli chcecie uzyskać bardziej miękki spód, wystarczy rozwałkować ciasto na nieco grubszy placek. Dodatki to już pole do popisu Waszej wyobraźni. Ja wykorzystałam jedno z moich ulubionych połączeń smakowych - słodka(...)Wyrabiamy i dodajemy wrzątek w takiej ilości, aby uzyskać elastyczne i miękkie ciasto, może delikatnie lepić się do rąk Z ciasta formujemy kulę, kładziemy ją na arkuszu papieru do pieczenia, przykrywamy drugim arkuszem i wałkujemy na cienki placek około 0,5 cm. W ten sposób ciasto nie będzie kleiło nam się do wałka Ciasto smarujemy pastą paprykową, układamy

HealthyCreations
Tarta z jabłkami 120

poniżej. Tarta z jabłkami doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i podana na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. Jeśli pozostaną wam niewykorzystane białka z jajek, możecie przygotować bezę i wyłożyć ją na warstwę jabłek, tarta będzie się prezentować bardziej okazale. Przepis został przygotowany także dla użytkowników robotów Kohersen Mycook Tarta z jabłkami - składniki proporcje na formę o średnicy(...)opcjonalnie pół łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania formy Nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek (np. szara reneta,antonówka) 3-4 łyżki brązowego cukru opcjonalnie cynamon do oprószenia jabłek Jak przygotować ciasto do tarty z jabłkami Mąkę przesiać przez sito,  dodać cukier, sól, proszek do pieczenia, pokrojone na małe kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata