placki bez pieczenia - 3418 przepisów (strona:132/228)

Amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem. Zdrowe bezglutenowe śniadanie. 182

Dziś mam dla Was troszkę niecodzienny przepis na placuszki z ziaren amarantusa. Takie amarantusowe placuszki z mąką ryżową i jabłkiem, to idealny początek dnia dla dużych

Słodkie okruszki
Placuszki z serkiem homogenizowanym i tartym jabłkiem 1298

Gdy tylko zobaczyłam przepis na te placuszki od razu wiedziałam, że je przygotuję. Wyszły bardzo puszyste i delikatne, a zapach podczas smażenia był po prostu cudny

Smaki Na Talerzu
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 110

Pyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas

Niedzielny kucharz
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 132

Pyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas

Niedzielny kucharz
Przepis na pierniczki 86

świąt bez domowych pierniczków, u Was także? Poniżej znajdziecie podstawowy przepis na najpyszniejsze domowe pierniczki. Te pierniczki trzeba zrobić jakiś czas przed świętami, prawdziwy miód powoduje że pierniczki po upieczeniu będą dość twarde. Najlepiej przechowywać je w metalowych puszkach. Upieczone ciasteczka możecie dowolnie ozdobić lukrem, gotowymi ozdobami czy przygotować do powieszenia na choince. Smacznego! Lubicie ciasteczka? Zajrzyjcie do podobnych(...)wstaw na około 10 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C. Blachę przykryj papierem do pieczenia. Stolnicę lub blat posyp odrobiną mąki, weź porcję ciasta i rozwałkuj je na placek. To z jakiej grubości ciasta będziesz wykrawać pierniczki zależy głównie od wielkości foremek jakie posiadasz. Ja zwykle do mniejszych form bardziej

nietylkopasta.pl
Keftedes. Aromatyczne greckie klopsiki 85

przełomie września i października i następnie marynuje w wodzie z solą. Ze względu na swój duży rozmiar, są idealne do faszerowania. Oliwa z oliwek . Nie wracam z Grecji bez solidnego zapasu wyśmienitej oliwy z oliwek. Sałatki i sosy z jej dodatkiem nie mają sobie równych. W każdym greckim sklepie czy na targu znajdziecie multum butelek z oliwą. Większość(...)wieprzowego i wołowego bądź z jagnięciny. W mojej lekko „odchudzonej” wersji pojawia się jednak mielone mięso z indyka. Potrawa traci tylko kalorie, ale nie smak. Ten pozostaje bez zmian dzięki wyjątkowej mieszance przypraw i ziół. W przepisie na keftedes nie ma żadnych trudno dostępnych składników. Wspomniane zioła i przyprawy to czosnek, oregano, tymianek, pietruszka, słodka papryka, sól

Na-talerzu.pl
Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano-waniliowe 108

przyjemniejsza, cieplejsza, wypełniona aromatami po brzegi. Na każdą okazję Kruche ciasteczka maślano-waniliowe to słodkość na każda okazję. Na eleganckie przyjecie i na dziecięcy bal. Można je zresztą upiec bez żadnej okazji. Po prostu na zwykły-niezwykły weekend spędzony w gronie rodziny, która na pewno doceni ten słodki gest. A nic przecież nie cieszy tak jak częstowanie innych(...)godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 lub 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką na placek o grubości około 0,5 cm, foremką wykrawamy ciastka, które umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy nasze ciasteczka w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez około 7 minut lub nagrzanym do temp. 180 stopni

KulinarneImpresje.pl
Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano-waniliowe 120

przyjemniejsza, cieplejsza, wypełniona aromatami po brzegi. Na każdą okazję Kruche ciasteczka maślano-waniliowe to słodkość na każda okazję. Na eleganckie przyjecie i na dziecięcy bal. Można je zresztą upiec bez żadnej okazji. Po prostu na zwykły-niezwykły weekend spędzony w gronie rodziny, która na pewno doceni ten słodki gest. A nic przecież nie cieszy tak jak częstowanie innych(...)godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 lub 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką na placek o grubości około 0,5 cm, foremką wykrawamy ciastka, które umieszczamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy nasze ciasteczka w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez około 7 minut lub nagrzanym do temp. 180 stopni

KulinarneImpresje.pl
DYNIOWE PLACUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM 124

Dyniowe szaleństwo czas zacząć! Dynia to super warzywo, które można użyć do przyrządzenia zarówno dań słodkich, jak i wytrawnych. Dzisiaj u mnie dynia w wersji na

Kuchnia MagdaLeny
Oczy carycy 118

łyżek cukru  4 łyżki mąki pszennej  1 łyżka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  1/3 szklanki oleju Krem : 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 i 3/4 szkanki mleka 4 czubate łyżki cukru 1 kostka masła (250 g) Poza tym : okrągłe biszkopty (180 g) 2 galaretki czerwone około pół szklanki zaparzonej(...)Ciasto ciemne. Żółtka, jajka i cukier ubić na jasną, puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej. Wymieszać. Na blachę (23 x 33 cm), wyścieloną pergaminem, wykładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 st.C. Proszek budyniowy wymieszać z 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem

cucinare
Flatbread z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi 152

także, tak jak w moim przypadku, podany z dodatkami jako danie główne. Taka wariacja na temat pizzy ;) bez drożdży i wyrastania. Cienko rozwałkowany chlebek wychodzi chrupiący i delikatny. Jeśli chcecie uzyskać bardziej miękki spód, wystarczy rozwałkować ciasto na nieco grubszy placek. Dodatki to już pole do popisu Waszej wyobraźni. Ja wykorzystałam jedno z moich ulubionych połączeń smakowych - słodka(...)Wyrabiamy i dodajemy wrzątek w takiej ilości, aby uzyskać elastyczne i miękkie ciasto, może delikatnie lepić się do rąk Z ciasta formujemy kulę, kładziemy ją na arkuszu papieru do pieczenia, przykrywamy drugim arkuszem i wałkujemy na cienki placek około 0,5 cm. W ten sposób ciasto nie będzie kleiło nam się do wałka Ciasto smarujemy pastą paprykową, układamy

HealthyCreations
Tarta z jabłkami 123

poniżej. Tarta z jabłkami doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i podana na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. Jeśli pozostaną wam niewykorzystane białka z jajek, możecie przygotować bezę i wyłożyć ją na warstwę jabłek, tarta będzie się prezentować bardziej okazale. Przepis został przygotowany także dla użytkowników robotów Kohersen Mycook Tarta z jabłkami - składniki proporcje na formę o średnicy(...)opcjonalnie pół łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania formy Nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek (np. szara reneta,antonówka) 3-4 łyżki brązowego cukru opcjonalnie cynamon do oprószenia jabłek Jak przygotować ciasto do tarty z jabłkami Mąkę przesiać przez sito,  dodać cukier, sól, proszek do pieczenia, pokrojone na małe kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
DYNIOWE PLACUSZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM 141

Dyniowe szaleństwo czas zacząć! Dynia to super warzywo, które można użyć do przyrządzenia zarówno dań słodkich, jak i wytrawnych. Dzisiaj u mnie dynia w wersji na

Kuchnia MagdaLeny
Prosta szarlotka z dodatkiem smalcu 145

lodu i bitą śmietaną Składniki: (blaszka ok. 22 x 24) 300 g pszennej mąki 200 g masła 50 g smalcu bez skwarek 60 g cukru 1 cukier waniliowy (16 g) 1 jajko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek najlepiej kwaśnych cynamon 1- 1,5 łyżeczki cukier puder 1/3 soku z cytryny opcjonalnie rodzynki bądź(...)wody ważne aby podczas podgrzewania jej ilość odparowała, wtedy nie przykrywamy jabłek. Dodajemy pod koniec cynamon, ewentualnie rodzynki odstawiamy do wystygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wałkujemy na placek i wykładamy nim dno blaszki. Na tak przygotowane ciasto wykładamy ostudzone jabłka, a na samą górę wykładamy kolejny placek ciasta. Pieczemy w temp

W Moim Magicznym Domu
Kukurydziane placuszki 252

Dziś zapraszam Was na pyszne kukurydziane placuszki. Doskonałe na śniadanie, jak również do obiadu. Ja najczęściej podaje je z ulubionym dżem. Moje dzieci często jedzą je

Słodkie okruszki