wrap-owe. I tak oto wyszedł mezalians włosko-meksykański ale baaardzo smaczny. Składniki: 4 placki wrap pół kg mięsa mielonego z szynki mała puszka kukurydzy mała cebula szpinak cała paczka kilka czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g sera gorgonzola picante (opcjonalnie – ja dałam) 2 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżka(...)Dodajemy przecier i odstawiamy. 2. Na drugiej patelni rozmrażamy szpinak. Przyprawiamy solą ziołową, ziołami, wciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy ser gorgonzola. Mieszamy do rozpuszczenia się sera. Studzimy. 3. Podgrzewamy wrap-a na patelni grillowej, układamy na 1/3 szerokości placka szpinak, na to mięso i na to oliwki. Zawijamy wrap tak jak krokiet. Moczymy w jajku i bułce tartej
Mama z miastaKeczup Olej Natka pietruszki ******************************* 1 . Składniki na ciasto zmiksować ze sobą jak na naleśniki i usmażyć z obu stron placek. 2 .Pomidory umyć , pokroić w plasterki . 3 . Na pizzy ułożyć pomidory , kielbase ,posypać papryczkami jalapeno, posypać serem żółtym.Przykryc pokrywką.Zapiekać do rozpuszczenia się sera.Zdjać z ognia i posypać natka pietruszki oraz polać keczupem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibioflawonoidom, które zapobiegają powstawaniu zakrzepów i rozszerzają naczynia krwionośne. Jest wiele cudownych zdrowotnych właściwości owocu żurawiny. W sezonie możemy zajadać się świeżymi owocami, robiąc z nich dodatki do deserów, serów, dżemy, konfitury, soki, nalewki. Całosezonowo mamy ją w wersji suszonej sprzedawanej w torebkach lub na wagę oraz w słoikach jako konfitury do mięs i deserów. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej(...)patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy na rumiano z obu stron, odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu oscypka kroimy w plastry, nakładamy na placki razem z konfiturą z żurawiny, zapiekamy do rozpuszczenia lekko sera. Smacznego
Zasmakuj Kuchnijest w oryginalnym wykonaniu którego nie znajdziecie nigdzie indziej i chciałem nim rozpocząć mój nowy kulinarny rok. Składniki : 5 jajek 1 placek tortilli 2 słodkie papryczki 3 pieczarki 3 plasterki dobrej szynki mix sałat ser parmezan łyżka masła sól pieprz tymianek Przygotowanie: Do misy wbijamy 5 jajek, do nich dokładamy 3 plasterki szynki pokrojone w paseczki oraz(...)podsmażamy na maśle. Gdy już są podsmażone wlewamy na nie jajka wymieszane z dodatkami i smażymy. Gdy widzimy że za chwilę trzeba będzie obracać jajecznicę kładziemy na niej placek tortilli i lekko uciskając wypychamy powietrze. Na tortilli kładziemy okrągłą deskę lub talerz i zręcznie przewracamy razem z patelnią na drugą stronę. Uwaga - dobrze trzymamy talerz. Jajecznicę zsuwamy z talerza
Mechanik w kuchnisię mogło, że nie ma w tym przepisie żadnej filozofii. Ot, kroimy ziemniaki, obsmażamy, rozmącamy jajka, zalewamy i gotowe. Jak bardzo się myliłam, okazało już po próbie odwrócenia placka (po hiszpańsku to się pięknie nazywa "dar la vuelta a la tortilla") - ziemniaki przywarły go patelni, miejscami się przypaliły. Owszem, jak by zamknąć oczy, smakowało to jak tortilla, jednak zupełnie(...)patelnię. Przykryć i smażyć na małym ogniu jeszcze ok 3 minut. Pod koniec smażenia posypać z wierzchu serem i szczypiorkiem. Podawać pokrojoną na kawałki z oliwą, sosem pomidorowym. Smacznego! *Do smażenia tortilli lepiej użyć patelni niezbyt szerokiej, wtedy placek będzie wyższy. Na tę ilość składników najlepsza będzie patelnia o średnicy
Obiad gotowyłyżeczki przyprawy do pizzy Evita 1/2 łyżeczki soli 4-5 łyżek oliwy z oliwek Farsz: 1 cebula 1 papryka ok. 200 g kiełbasy 1/2 puszki kukurydzy ok. 100 g sera żółtego 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona zioła prowansalskie natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Ciasto: W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże oraz cukier. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy(...)stolnicy lekko podsypanej mąką na placek o wielkości około 40 x 40 cm. Na środku wykładamy przygotowany farsz i rozprowadzamy go po całym placku, zostawiając około 2 cm od brzegu. Na farsz wykładamy ser żółty starty na tarce o małych oczkach ( zostawiamy trochę sera do posypania na wierzchu rolady). Ciasto zwijamy, a następnie podwijamy oba końce pod spód. Roladę
Kuchnia MagdaLenyFocaccia to d rożdżowy, puszysty placek z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami, pochodzący z kuchni włoskiej. W środku ciasta zamknęłam kozi ser, który wniósł dodatkowy smak i dzięki niemu ciasto nabrało wilgoci. Polecam! SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki cukru 25g drożdży świeżych 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 100g koziego
https:KKuchniaMniamtosty to taki omlet również przypadnie Wam do gustu." Składniki: 3 białka szczypta soli 3 żółtka 3 płaskie łyżki mąki 3 łyżki mleka 50g startego sera żółtego (edamski nada się idealnie) 3 plasterki szynki wiejskiej świeże oregano ( parę listków ) 2 łyżeczki masła 3 łyżki oliwy z oliwek Białka ubijamy do białości, w trakcie ubijania dodajemy sól(...)Mąkę przesiewamy i mieszamy lekko łyżką. Patelnie rozgrzewamy, wrzucamy masło i dodajemy oliwę. Omlet smażymy około 3-ch minut na mały ogniu, następnie placek ostrożnie przekładamy na drugą stronę a na jego wierzch wrzucamy ser, szynkę i porwane zioła. Smażymy jeszcze około 2 minut. Przed zdjęciem z patelni składamy na pół, podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego
Słodkie Przyjemnościrozwałkowany chlebek wychodzi chrupiący i delikatny. Jeśli chcecie uzyskać bardziej miękki spód, wystarczy rozwałkować ciasto na nieco grubszy placek. Dodatki to już pole do popisu Waszej wyobraźni. Ja wykorzystałam jedno z moich ulubionych połączeń smakowych - słodka gruszka i wyrazisty wytrawny ser z niebieską pleśnią. Do tego odrobina pasty paprykowej na spód, aby całość nie była sucha, oraz orzechy włoskie(...)formujemy kulę, kładziemy ją na arkuszu papieru do pieczenia, przykrywamy drugim arkuszem i wałkujemy na cienki placek około 0,5 cm. W ten sposób ciasto nie będzie kleiło nam się do wałka Ciasto smarujemy pastą paprykową, układamy plasterki gruszki, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym Wkładamy do nagrzanego do 180-190 stopni piekarnika na około 15 minut, trzeba kontrolować, aby spód
HealthyCreationsszklanki mąki sól pieprz słodki czerwony pieprz 50 g białego sera (typu feta) olej do smażenia Przygotowanie Umyć, obrać i zetrzeć cukinię. Wrzucić do głębokiej miski i wymieszać wszystkie składniki. Rozgrzać olej na patelni i małą chochlą wylewać masę. Smażyć z obu stron. Artykuł MÜCVER, czyli placki z cukinii pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisypłatki mają dużą ilość błonnika !.Polecam , spróbujcie!. 10 dag.suchych płatków owsianych 2 jajka sól i pieprz szczypta oregano,bazylia,tymianek czosnek granulowany lub świeży 1 łyżka startego sera cheddar 2 duże łyżki sosu pomidorowego z kartonu 1 czerwona cebula pióra 10dag.startych na tarce pieczarek kukurydza 2 łyżki pomidorki cherry ********************************* Płatki owsiane wymieszać z jajkami, szczyptą soli i pieprzu(...)dłońmi płatki owsiane.Włączyć gaz na mały ogień i usmażyć na suchej patelni placek , najpierw z jednej strony na złoty kolor ,odwrócić placek .Łyżką rozsmarować przecier pomidorowy , posypać bazylią , czosnkiem i tymiankiem, posypać serem . Nałożyć pieczarki ,posolić i popieprzyć , ułożyć kukurydzę i cebulę oraz pokrojone pomidorki cherry.Przykryć patelnię pokrywką i smażyć z 5 minut i gotowe!.Posypać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiodstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na omączonej stolnicy na cienki placek. Posmarować sosem, ułożyć plasterki kiełbasy, pokrojone ogórki i paprykę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem
Moje domowe kucharzeniesztuki, cukier 1/2 łyżeczki, mięso mielone 30 dag, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, warzywa mrożone 1 opakowanie, sok pomidorowy 250 ml, mozzarella w kulce 1 opakowanie, ser żółty 4 plastry, sałata zielona 4 liście, keczup - ile potrzeba cebulę białą posypaną cukrem na oleju rzepakowym zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając dodać kucharka(...)przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić na placek tortilli szpinakowej nałożyć porcję mięsa, z 3 kawałeczki mozzarelli, plaster sera żółtego, poszarpaną sałatę forma z papierem do pieczenia, układać zawinięte tortille, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec z 20 minut
W Mojej Kuchni Lubięsera 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej (można użyć pszennej) szczypta soli i pieprzu 4 plastry boczku surowego 2 jajka gałązka świeżego rozmarynu olej do smażenia Cukinię ścieram na tarce o grubych oczkach i odstawiam na 15 minut, następnie odciskam nadmiar wody z cukinii. Ser ścieram na małych oczkach. Mieszam jajko, mąkę, posiekany rozmaryn, startą cukinię i ser. Doprawiam(...)solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej i smażę na nim placki po 2 minuty z każdej strony, usmażone placki przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Na suchej patelni smażę boczek po 2 minuty z każdej strony, do momentu aż stanie się chrupki. W garnku o średniej wielkości gotuję wodę. Po zagotowaniu zmniejszam ogień pod garnkiem do średniego
Mango Papaja