mięty truskawki Przygotowanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Naleśniki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Ser zmiksować z żółtkiem i śmietaną, dodać puder i rodzynki. Nakladać na placki i zawijać. Podsmażyć na patelni na maśle. Posypać cukrem pudrem, udekorować truskawkami i listkami mięty...Smacznego
Gosia gotujejabłkowy placek owsiany z ricottą,płatkami migdałowymi i cukrem trzcinowym Muszę znaleźć jakiś dobry przepis na owsianego placka, bo teraz robiłam tak na
More food, love and dreamspodczas gotowania ryżu nie powinna nam pozostać żadna woda, ale gdy mamy jej za dużo musimy ryż odsączyć).Do ostudzonego ryżu dodajemy ser żółty, kurkumę i słodką paprykę. Z ryżu formujemy na dłoni mały placek na środek wkładamy startą marchewkę, nakładamy ryżu na górę i formujemy kuleczki lekko je spłaszczając. obtaczamy w otrębach. Do woku wlewamy olej, podgrzewamy
NaKońcuJęzykaPizza hawajska to danie, które przyrządzam za każdym razem, gdy gościnnie nocuje u nas 8 letni Kevin. Drożdzowy placek wysmarowany sosem pomidorowym a na wierzchu duże ilości szynki, ananasa oraz sera żółtego. Taka pizza najbardziej smakuje naszemu małemu przyjacielowi, choć zdaję sobie sprawę, iż ze względu na swój dość słodki smak nie każdemu musi przypaść do gustu
W mojej holenderskiej kuchnimnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Ciasto francuskie podzielić na dwie równe części. Plastry sera równo ułożyć na jednej części, przykryć drugą częścią i docisnąć. Dwuwarstwowy placek pokroić w jednocentymetrowe paski, które następnie skręcić wokół własnej osi. Świderki posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury
Świat Smakunadzieniem to propozycja na chwile, kiedy w lodówce zbyt wiele zapasów nie ma. Nie ma jajek, zostały jakieś resztki serów, pół paczki drożdży, na wpół uschnięta mięta na oknie... Wychodzi więc to, co na załączonym obrazku. Bieda placek albo jak kto woli "chaczapuri" :) ciasto: 300 g mąki 100 ml mleka 2% 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 20 g świeżych(...)twarogu 80 g mozzarelli 80 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku listki świeżej mięty (z 2-3 gałązek) sól, pieprz Przygotowanie: Mozzarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy, ser z pleśnią rozdrabniamy w palcach. W miseczce mieszamy twaróg, mozzarellę, ser pleśniowy i śmietanę. Dodajemy starty ząbek czosnku
bistro mamadodać mąkę i przyprawy, delikatnie wymieszać. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, spryskać oliwą. Z masy formować placki w kształcie koła. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie wierzch posypać startą mozzarellą lub serem żółtym, a na wierzchu ułożyć lekko podsmażone pieczarki. Zapiec kolejne 10 minut. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmąkę i wszystko dokładnie wyrabiamy łyżką (najlepiej drewnianą). Pozostawiamy do wyrośnięcia na 20-30 minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm i kładziemy na blasze wysmarowanej masłem. Na wierzch ciasta nakładamy przecier pomidorowy, ser żółty starty na tarce jarzynowej, wędlinę i pieczarki. Całość posypujemy przyprawami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut
Salonik smakówpodsmażyć mięso mielone również oprószone przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka, ogórki i mozzarellę w plasterki, ser żółty ścieramy na tarce. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrabiamy, formujemy kulki wielkości mandarynki i cienko rozwałkowujemy. Placki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 25 minut, aby trochę podrosły. Każdą pizzerinkę smarujemy sosem(...)pomidorowym, układamy na niej mięso mielone lub pierś z kurczaka, cebulę, kilka plasterków ogórka, mozzarellę i ser żółty. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut, aż brzegi lekko się zezłocą. [caption id="attachment_7452" align="aligncenter" width="1024"] Mini pizza z gyrosem[/caption] Artykuł Mini pizza z gyrosem – przekąska kibica pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneśrednicy 20 cm) 2 jajka (duże) 100g świeżego szpinaku 100g wędzonego łososia (użyłam paluchów wędzonych na gorąco) 1 łyżka masła 1/4 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz cytrynowy Dodatkowo: żółty ser do posypania Szpinak przełożyć na patelnię z rozpuszczonym masłem i c hwilkę poddusić, aż stanie się miękki. Dodać kawałki łososia i wymieszać. W międzyczasie białka (ze szczyptą soli(...)jest dość słony.) Zawartość patelni zalać masą jajeczną. Całość nakryć pokrywką i smażyć kilka minut, aż masa stanie się ścięta. Następnie placek delikatnie zsunąć na talerz i przełożyć (na patelnię) na drugą stronę. Frittatę obficie posypać startym serem i zapiekać (bez przykrycia) do momentu rozpuszczenia się sera. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Di gotujebieda danie". Trzeba poświęcić im trochę więcej czasu niż kopytkom, ale ciasto jest łatwiejsze do wyrobienia. Lángos to węgierski smażony na patelni placek drożdżowy z dodatkiem gotowanych ziemniaków i mąki. Podaje się go z tartym serem, masłem czosnkowym albo śmietaną kwaśną lub z cukrem. Ja zrobiłam do niego dip na bazie gęstego jogurtu, czosnku i pierwszych w tym roku(...)kilkanaście sekund. Przykryć miskę z ciastem wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz. Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej z nich formować rękoma okrągły placek, potem ułożyć go na blacie i jeszcze porozciągać, by ciasto w miarę równomiernie się rozłożyło. Placek powinien mieć grubość 1-1,5 cm i średnicę kilkunastu cm. Smażyć
Weekendy w domu i ogrodziewieloma różnymi dodatkami: z plackami ziemniaczanymi (możesz pokroić placki na paski i ułożyć je na wierzchu zupy - tak, jak ja) z serem feta z serem kozim z mozzarellą lub ze świeżym pieczywem Etap I Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie Etap II Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 30 sek Otwieranie Garnka(...)przez sitko i ponownie wlej do blendera, w razie konieczności dopraw do smaku Jeżeli chcesz, aby zupa wyszła bardziej kremowa i puszysta, dodaj kawałek zimnego masła i zmiksuj ponownie. Placki ziemniaczane wegańskie Składniki 5 ziemniaków 2 łyżki mąki ryżowej z ryżu brązowego 1 łyżka skrobi jęczmiennej sól olej rzepakowy lub inny Przygotowanie zetrzyj ziemniaki na tarce (ja używam
Szybko Szybkowarkolację dla dwóch osób): 2 tortille pszenne 2-3 plastry łososia wędzonego 1 plaster sera żółtego serek Philadelphia 2-3 pikantne korniszony 4-5 plastrów ogórka zielonego 1 plaster ulubionej wędliny 1 łyżeczka musztardy dijon Przygotowanie: Tortilla łososiowa: placek smarujemy średnio cienką warstwą serka Philadelphia, układamy plastry łososia (można je porwać na mniejsze części). Można także posypać drobno(...)minut by placek zmiękł. Zdejmujemy folię. Kroimy w plastry. Tortilla łososiowa gotowa Tortilla łososiowo - mięsna: placek smarujemy cienko serkiem Philadelphia, na to cieniutko musztardą. Następnie równomiernie rozkładamy dodatki: odrobinę łososia w kawałkach, korniszony w plastrach, ogórka zielonego pokrojonego w kostkę, ser żółty w kawałkach, rozdrobnioną wędlinę i co nam się tylko zamarzy. Możemy doprawić gęstym sosem czosnkowym. Tortillę
Kuchnia po mojemułyżki oliwy 1 ząbek czosnku 2 kulki mozzarelli 8 grubszych kawałków boczku wędzonego 1 gruszka kilka listków szałwii opcjonalnie- ser z niebieską pleśnią ( ja nie dałam ale jedząc stwierdziłam, że bardzo by pasował) Instructions Z ciasta zrobić dwa placki i odstawić do wyrośnięcia. Pokrojoną w kostkę dynię wymieszać z oliwą i posiekanym drobno czosnkiem. Mozzarellę zetrzeć, boczek pokroić(...)kosteczkę, gruszkę obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na cienkie plasterki. Na pizzy ułożyć ser a na nim pozostałe składniki, posypać szałwią. Piec w 200 stopniach przez 15 minut. 3.5.3208 The post Pizza z dynią, gruszką i boczkiem appeared first on Cooking for Emily
Cooking for Emilyłyżeczki cukru farsz 500 g pieczarek 1 duża cebula 1 pęczek pietruszki sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła 50 g sera gouda do posypania 1 roztrzepane jajko do posmarowania cista Składniki znajdziecie tutaj :) Przygotowanie: Porcja ok 36 pasztecików. W misce najlepiej z zamknięciem (przykrywką) kruszymy drożdże, mieszamy z cukrem(...)dzielimy na 4 części. Z każdej części formujemy kulkę i rozwałkowujemy na grubość ok 0,3 cm. Rozwałkowany placek przecinamy na pół jak na zdjęciu i wykładamy na niej farsz posypując startym serem. Wszystko zawijamy i tniemy w poprzek na grubość ok 2 cm. ( jeżeli lubicie większe paszteciki możecie ciąć na dowolną długość
Niezły Młynek