oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek) dodatki do ciasta oczywiście wedle indywidualnego podniebienia: 150 g sera koziego 3 świeże figi ok 200 g świeżego szpinaku (ewentualnie mrożony w liściach) 200 g kurek 2 ząbki czosnku 1 mały kartonik pasty pomidorowej suszone oregano świeża bazylia sól, pieprz(...)rozcieńczonego z wodą mleka.Wyrabiać ciasto dodając stopniowo resztę wody z mlekiem Odstawić w ciepłe miejsce na około 1h. Rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm zagniatając brzegi. Później ciasto smarujemy sosem, kładziemy szpinak, plastry koziego sera, kurki oraz figi. Pieczemy z dodatkami około 20 min w 220 stopniach C. Gotową pizzę dekorujemy świeżą bazylią . smażymy szpinak
Bon Appetit Małgorzatymleka, 60 ml wody, dwie szczypty cukru, szczypta soli. dodatki: 1/2 puszki pomidorów, kilka kostek sera feta, 5 brykietów mrożonego szpinaku, kilka czarnych oliwek, 8 plasterków żółtego sera, 4 plasterki szynki, oregano. Przygotowanie: Ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko, tak by było letnie. Dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Mieszamy, aż drożdże i cukier się rozpuści. Do miski wsypujemy 2 szklanki(...)odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i lekko rozwałkowujemy na placek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim ciasto. Dookoła każdej pizzy układamy kawałki sera i zawijamy ciasto do środka. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi pizzę w środku. Posypujemy startym lub kawałkami żółtego sera. Układamy
Aga w kuchniszybka przekąska a’la fastfood Szybkim daniem, coś a’la fastfood jest Langosz . Jest to placek drożdżowy smażony na głębokim tłuszczu podawany z rozmaitymi dodatkami… Langosz jest bardzo sycący i jedna porcja z dodatkiem szynki, pomidorów, sera i sosów zaspokoi głód nawet dwóch osób. Cena langosza jest bardzo przystępna i za jego bogatą wersję zapłacimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wodą i oliwą, wyrabiam ciasto. Ciasto powinno być jednolite i elastyczne. Wałkuję mniej więcej na placek wielkości patelni. Kładę go na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i podpiekam ok minuty, obracam i smaruję koncentratem dodaję ulubione składniki, posypuję oregano i serem mozzarella. Smażę aż ser fajnie się rozpuści a dół ciasta zarumieni. I margerita dla mojego młodego pomocnika
Mechanik w kuchnimieszamy z koncentratem - doprawiamy do smaku solą , pieprzem i bazylią. Rozgrzewamy patelnię, dajemy parę kropel oliwy. Kładziemy placek pizzy na średnim ogniu. "Pieczemy" około 1 min i odwracamy. Rozsmarowujemy 1/3 pasatty na ciasto- układamy ulubione składniki. Posypujemy serem. Przykrywamy patelnię pokrywką- trzymamy na gazie do rozpuszczenia sera- około 2-3 min. Gotowe. Smacznego
Smaki Edytygrillu elektrycznym, nie dodając tłuszczu. Sałatę posiekać, pomidorki i cebulę pokroić w palsterki Gdy kurczak będzie już gotowy, placki Wrapów podgrzać w grillu Ciepłe wrapy polać ketchupem lub sosem czosnkowym, nałożyć sałatę, kurczaka, pomidorki, papryczkę, cebule i ser... Wszystko dobrze zawinąć i GOTOWE :D Smacznego
MarciochaKucharzyostra papryczka 3 łyżki bułki tartej 4 marynowane czerwone buraki 150 g wielkopolskiego sera smażonego Składniki na sos ze świeżego ogórka: 1 świeży ogórek 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 1 limonka 1 pęczek świeżej bazylii Składniki na bułeczki – placki gryczane do hamburgerów: 1 łyżeczka suchych drożdży instant 200 g maki pszennej 100 g mąki gryczanej(...)mąką, kroimy na porcje, formujemy placki, oprószamy je mąką, po czym pieczemy na rozgrzanej blasze lub suchej patelni o grubym dnie z obu stron, tak by z wierzchu były chrupiące, a wewnątrz pozostały lekko wilgotne. Upieczone bułeczki przekrajamy na pół, nakładamy na jedną kromkę warstwę sosu ze świeżego ogórka, układamy wegetariańskie hamburgery z serem wielkopolskim
WojnaNaSmaki.plDziś zapraszam na chrupiące naleśniki z serem zrobione na słodko. Wystarczy kilka chwil w kuchni, by stworzyć pyszne śniadanie, takie jakie lubimy. A ja naleśniki mogłabym
Zasmakuj Kuchni200 g tartego sera żółtego 4 piersi z kurczaka przyprawa Gyros kukurydza w puszczce olej do smażenia Ciasto
Świat Domowej Kuchniwolnym ogniu 10-15 min, aż sos się zredukuje i smaki wzajmenie przenikną. 3. Ciasto podzielić na trzy części. Z każej uformować placek i rozciągnąć go na delikatnie natłuszczonej oliwą blaszcze. Rozsmarować warstwę sosu. Ułożyć cienko ser, następnie dodatki i znowu ser. Piec ok. 15 minut w temperaturze minimum 220 stopni. 4. Po upieczeniu dodać prosciutto i listki bazylii
DefinicjaSmakupizzy * 1/2 szklanki ciepłej wody * 2 łyżki oleju * 4 g drożdży suchych * 1/2 łyżeczki soli * 1/2 łyżeczki cukru Dodatkowo: * 5-6 łyżek salsy paprykowej * 200 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach * połowa z całej kulki mozzarelli Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, drożdże wymieszać. Następnie dodać olej, cukier, sól i ponownie wymieszać wszystkie składniki. Kolejny(...)mąkę albo wodę). Ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. Ciasto rozwałkować na dowolnej wielkości placek (ewentualnie rozprowadzić palcami ciasto na całą formę do pizzy). Na ciasto rozsmarować salsę paprykową, posypać żółtym serem i na wierzch ułożyć plasterki sera mozzarella. Piekarnik nagrzać do 200'C, piec pizzę około 15- 20 minut
Zrób to smacznieŚniadanie to jeden z podstawowych i najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Oprócz tego, że ma być zdrowe, sycące to przede wszystkim ma być smaczne. Takie są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pojawi się tutaj. Dziś jednak wersja zdecydowanie nie szwajcarska - z dodatkiem buraków, a zamiast sera na wierzchu - łatwy sos chrzanowy. Gino proponuje do tych rosti wędzonego łososia. Ja z niego zrezygnowałam, bo zależało mi na daniu wegetariańskim i bezglutenowym. Składniki (na 5-6 placków): Placki ok. 500 g dużych ziemniaków ok. 250 g buraków 2 ząbki czosnku sól
Weekendy w domu i ogrodzieliściasty Nagrzewamy piekarnik do 200-210 stopni. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 i wałkujemy cieniutkie placki. Smarujemy 2 łyżkami sosu i nakładamy ulubione składniki. Pieczemy ok 15 minut pojedynczo. Ja rukolę wykładałam na upieczoną pizze, natomiast szpinak dorzucałam w połowie pieczenia. 3 sery, kurczak grillowany, szpinak - u góry przed dopieczeniem, u dołu pizza gotowa do podania. 3 sery, szynka
Z butelką mleczka w tle