placek z serem - 3325 przepisów (strona:67/222)

Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem 385

500g mąki pszennej - u mnie tortowa typ 450 80g cukru szczypta soli  2 łyżeczki czosnku granulowanego + do posypania przy nadziewaniu 1 żółtko 9 parówek - długich kilka plastrów żółtego sera - wąskie, grub o krojone prażona cebulka - sklepowa :) ketchup pikantny KOTLIN 1 białko - roztrzepane, do posmarowania bułeczek przed pieczeniem czarnuszka - do posypania bułeczek przed pieczeniem    Masło roztopić w garnuszku(...)równych części. Uformować z nich w ręku kule i odłożyć na obsypaną mąka stolnicę. Każdą kulę rozwałkować na cienki, owalny placek - posypując stolnicę w trakcie wałkowania niewielką ilością mąki .   Po kolei nakładać farsz, czyli: plastry żółtego sera, 1-2 łyżeczki cebulki prażonej, tr ochę czosnku granulowanego do smaku, 2-3 łyżeczki ketchupu, parówka - ilość poszczególnych składników dostosowana

Grunt to przepis!
Pieczone naleśniki z serem 142

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z serem w wersji pieczonej z sosem śmietanowym!! Jak dla mnie smakują o wiele lepiej od 

Marta Gotuje
Placki z twarogu i kaszy manny 120

Upały już chyba każdemu dały się we znaki. Ratujemy się jak możemy, choć na smażenie placków dałam się skusić i nie żałuję, bo wyszły bardzo smaczne

MamaOskarka
Pizza z kurczakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 174

tarce o drobnych oczkach. Pieczarki oraz zielone oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory w kosteczkę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na placek o średnicy 26-32 cm. Na cieście rozsmarowujemy passatę pomidorowa i obsypujemy natka pietruszki. Następnie rozkładamy połowę sera, pieczarki, suszone pomidory, kurczaka i oliwki. Na wierzchu rozsypujemy resztę sera oraz suszone oregano. Pizze pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Roladki z tortilli pełnoziarnistej 527

koncentrat pomidorowy,  - zioła, pieprz, sól  Sposób przygotowania: Wierzch tortilli smarujemy koncentratem pomidorowym, wymieszanym z ziołami oraz pieprze. Na placku układamy uprzednio przyprawioną, grillowaną pierś z kurczaka, gotowane jajko, plastry pomidorów oraz paprykę. Całość posypujemy pokruszonym serem Feta oraz posiekaną zieloną pietruszką. Tortillę zwijamy w roladkę, a następnie kroimy na mniejsze część i przekłuwamy wykałaczkami.  Smacznego

Fit-amina
Mini pizze z mini mozzarellą 188

pizze. Szybko się je robi a smakują nieziemsko. Pizza wcale nie potrzebuje wielu dodatków aby była pyszna. Podstawą jest ciasto (ja zrobiłam je na mące orkiszowej) oraz dobrej jakości ser. Użyłam  mozzarelli mini od Galbani -super smakuje i dobrze się rozpuszcza w trakcie pieczenia. Polecam Składniki: ciasto: 7 g drożdży suszonych 1 szkl ciepłej wody 3,5 szkl mąki(...)pomidorki kroimy na połówki. Wędlinę kroimy w małe kawałki. Odsączamy mozzarellę i przekrajamy na pół. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy. Każdy placek smarujemy odrobiną oliwy oraz ketchupem. Układamy pomidorki, wędlinę, rukolę i ser. Posypujemy przyprawami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Placki z kaszy jaglanej 324

Składniki: 100 g kaszy jaglanej (1 woreczek) 6 łyżek mąki 100 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 50 g sera żółtego 1/2 puszki groszku 1 dymka sól, … Czytaj dalej Placki z kaszy jaglanej

czarrna od kuchni
Najpopularniejsze przepisy w 2017 141

bananem 5. Warzywna zupa z kurczakiem i kluseczkami 6. Bezgutenowe ciastka owsiane z czekoladą 7. Gryczany placek z cukinią i szpinakiem 8. Placki z kalafiora 9. Zapiekanka z cukinią, szpinakiem i białym serem I jeszcze moje subiektywne podsumowanie, chociaż przyznam wybieranie ulubionych wśród swoich przepisów to jak wybieranie, które dziecko się lubi najbardziej:) Ale proszę, oto one, wybrane

Cooking for Emily
Kotlety mielone z pieczarkami 141

tartej. Mięso podczas wyrabiania staje się bardziej zwarte, więc bułki na początku nie dodawać. Do wystudzonych pieczarek z cebulką dodać pokrojony w drobną kostkę ser i wymieszać. Z mięsa robić 0,5 cm grubości placki wielkości dłoni, na środek każdego kłaść po łyżce farszu z pieczarek i formować kotlety. Kotlety delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanej

Kuchcik gotuje
Pizza tonno e cipolla - z tuńczykiem i cebulą 199

kawałki (w zależności od ilości pieczonych pizz), każdy rozciągnąć na wielkość blaszki, zostawiając grubość ciasta wg własnego gustu. Podczas formowania placka lepiej nie używać wałka, pozwoli to zachować puszystość ciasta. Na ciasto wyłożyć składniki: sos, ser oraz inne dodatki, wstawić do nagrzanego do 250-280stC piekarnika, piec ok 7-10 minut (w zależności od grubości ciasta). Po upieczeniu

Obiad gotowy
ZAPIEKANE JAJECZNE GNIAZDKA Z SALAMI, SEREM I ZIOŁAMI 171

sól, pieprz i zioła prowansalskie. Ubić na sztywną pianę.  Salami pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać. Dodać do białek razem z serem i wymieszać szpatułką. 3.  Blachę wyłożyć pergaminem. Nałożyć dwa placki z białek, tworząc gniazdka z lekkim wgłębieniem na środku.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i wstawić blachę z jajkami na 5 min., aż się

Kuchnia Paulettes
“Kuchnia Pałucka” – recenzja 173

powszechnie jedzonych na pałuckiej wsi dań spokojnie mogłyby trafić na współczesny hipsterski stół np. polewka z konopii, jarmuż, kasza jaglana i ser przypominający ser gliwiony. Niektóre nigdy nie znikły z naszych garnków jak placki ziemniaczane, żur na zakwasie, ogórkowa czy szczawiowa. Niektórych raczej byśmy dziś nie zjedli. Kiedy oszczędzało się każdy kęs chleba i garstkę mąki, kiedy na przednówku

Ugotowane pozamiatane
Calzone 178

koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać „pierogi” (używam do tego miski o średnicy 12 cm). Z podanej porcji ciasta powinno wyjść około 10 małych

Bullio
Kluski szare, kluski żelazne 168

pasują zarówno do podrumienionej cebulki, ale sprawdzą się również z wszelkiego rodzaju mięsami w sosie. Podobno są i tacy, którzy jadają je z białym serem. Ja w każdym razie zawsze jak trę ziemniaki na placki, mam dylemat…. placki czy te kluski. Brzuszek by chciał oba, ale te kalorie… Kluski może nie wyszły mi tak szare

Mieszam w Garnku
Tortillowe zawijaski 346

Przekąska na mecz   Składniki: 2 placki tortilli 1 awokado 4 ząbki czosnku po kilka plasterków sera i szynki sól, pieprz 1 łyżka oliwy   Sposób przygotowania: Plasterki wędliny podsmażamy. … Czytaj dalej Tortillowe zawijaski

czarrna od kuchni
Tortille z sałatką z awokado, kukurydzy i fasoli z dressingiem pomarańczowym 184

Tradycyjne kanapki w ostatnią sobotę zamieniliśmy na pełną witamin, kolorową sałatkę w plackach tortilli. Można do tego zestawu dodać również szynkę lub/i ser żółty, a dressing pomarańczowy zastąpić sosem czosnkowym lub ziołowym na bazie jogurtu. Mnie taka orzeźwiająca mieszanka smaków bardziej odpowiadała. Składniki: 6-8 tortilli 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli ok. 10 pomidorków śliwkowych lub koktajlowych

Czerwień i błękit
Calzone 6149

koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać „pierogi” (używam do tego miski o średnicy 12 cm). Z podanej porcji ciasta powinno wyjść około 10 małych

Bullio
89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz 164

soli olej do smażenia Na farsz 400g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 4 ząbki czosnku sól, pieprz 15 dag sera żółtego.   Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie placki na patelni (24 cm). Masło roztapiamy, dodajemy czosnek, a potem szpinak. Dusimy aż woda odparuje, wkruszamy fetę, doprawiamy. Farszem smarujemy naleśniki(...)zwijamy jak krokiety, kładziemy w naczyniu żaroodopornym posypujemy serem i zapiekamy 20 minut

Jadło i czytadło
Leniwe jaglane z suszonymi pomidorami i bazylią 242

Leniwe jaglane z kozim (lub krowim) twarogiem i aromatycznym sosem z suszonych pomidorów i świeżej bazylii. Najlepsze prosto z wody, można je podać też następnego dnia

SzczyptaSmaQ