Racuchy drożdżowe z makiem - makowce z patelni 135Mogą być na święta, mogą być na każdy inny dzień roku, bo: są pyszne, są zdecydowanie pyszne, są przepyszne. No to powiedziałam a teraz do kuchni
Moje Małe Czarowanie
Dżem z jabłek na zimę 130przykryć ręcznikiem, aby jak najdłużej stygły. Dżem przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Polecamy także jabłka prażone do słoików na zimę , a także pyszne placki z kaszy jaglanej z jabłkiem . Natomiast racuchy drożdżowe z jabłkami i jabłka w cieście , to idealne propozycje na słodką przekąskę z patelni. Życzymy smacznego! Redakcja kuchnianawypasie.pl Artykuł Dżem z jabłek na zimę pochodzi
Kuchnia Na Wypasie
Racuszki jagodowe z patelni 134Wszystko co drożdżowe uwielbiam a do tego dodatek jagód to bajka. Czyli zapraszam na jagodzianki z patelni. Są puszyste, pachnące, idealne na śniadanie. Korzystajcie z przepisu
Moje Małe Czarowanie
Pizza grecka 175Nadzienie: Fetę pokroić w kostkę, mozzarellę i oliwki odsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pomidor umyć, pokroić w plasterki. Wykonanie Blat oprószyć mąką, wyłożyć drożdżowe ciasto, rozpłaszczyć je dłonią lub rozwałkować na placek o średnicy ok. 30 cm. Rozprowadzić przestudzony sos pomidorowy, porozkładać wszystkie składniki nadzienia. Wstawić do nagrzanego do 200 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec
niecodziennikpary
Placki z serem 1736Dzieci uwielbiają je jeść a dorośli robić, ponieważ są super proste! Lubię smażyć placki i racuchy, więc znajdziesz u mnie bardzo dużo sprawdzonych przepisów. Placki z serków waniliowych oraz naleśniki , czy racuchy drożdżowe z jabłkiem to tylko kilka popularniejszych pyszności. Zapraszam do buszowania po stronie.. na pewno znajdziesz coś dla siebie
AniaGotuje.pl
Drożdżowe racuchy gryczane z porzeczkami, miodem na maślance 212Gryczane racuchy to pomysł chwili. Myślałam co na śniadanie dnia następnego, zaglądałam do lodówki, wyhaczając co w niej jeszcze jest. Tak oto z maślanki, miodu i
Moje Małe Czarowanie
Racuchy drożdżowe z jabłkami 294A tak przy niedzieli warto było usmażyć te pyszne, drożdżowe racuchy. Mięciutkie, pulchniutkie, idealne na deser. Warto zarobić ciasto, poczekać trochę aby podrosło a potem smażyć
Moje Małe Czarowanie
Kulebiaki 252Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem (u mnie margaryna). Jajo (całe) wbić do miseczki. Roztrzepać widelcem. Dodać mleko (1 łyżka). Wymieszać. Po upływie godziny wyrośnięte ciasto drożdżowe przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozwałkować na placek o grubości około 1 cm i wycinać szklanką/okrągłą wycinarką do ciastek krążki ciasta. Na środek każdego krążka ciasta nakładać czubatą łyżkę nadzienia
Gospodyni Miejska
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.02.2017r. 195Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 10 przepisów. Marzena Gulasz drobiowy z plackami ziemniaczanymi Kasia Ciasto herbaciane indyjskie Joanna Gofry drożdżowe z jajkiem sadzonym, boczkiem i pieczarkami Anna Kiszone cytrusy Diana Owsianka nocna toffi z krówkami Magdalena Indyk w pięciu smakach
Magiczne Życie Marty
Niemiecki placek drozdzowy ze sliwkami (Pflaumenkuchen) 255Kolejne czyszczenie zamrażarki, tym razem ze śliwek :) Pyszne, szybkie w przygotowaniu ciasto intensywnie cynamonowe, trochę śliwkowe i puszyście drożdżowe. Znalezione na blogu Dorota Smakuje . Pflaumenkuchen – niemiecki placek drozdzowy ze sliwkami 1,5 szkl. mąki 15 g świeżych drożdży 1/2 szkl letniego ciepłego mleka 6 łyżek cukru 1 żółtko 70 g masła szczypta soli skórka starta z połowy cytryny
Dzieje kuchennej Wiewióry
Pizza z botwinką i serem kozim 231Tak mi się zamarzyła taka pizza z botwinką już kilka dni wcześniej i zaraz jak zakupiłam ser kozi pizza poszła pod nóż a dokładniej na kamień
Moje Małe Czarowanie
Kluski z makiem i bakaliami 235wlać olej. Powoli wlewać wodę mieszając ciasto dłonią, po czym zagnieść gładkie, elastyczne ciasto (ja zagniotłam ciasto przy użyciu miksera z hakiem do ciasta drożdżowego).Na oprószonej mąką stolnicy rowałkować ciasto na placek o grubości 3 mm i pokroić w paski o szerokości około 1 cm i długości około 10 cm. Pozostawić na stolnicy do podsuszenia.Tak przygotowane kluski gotować
Gospodyni Miejska
Makowiec 692lnianym ręczniczku kuchennym. Do zmielonego maku dodajemy pozostałe składniki, całość wymieszać. Na końcu delikatnie mieszamy z ubitymi na sztywno białkami, które pozostały z ciasta. Ciasto drożdżowe dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na prostokątne placki o grubości około 3 mm, nakładamy masę makową, zostawiając około 2 cm od samego brzegu. Zwijamy (jak roladę), a końce makowców podkładamy pod spód. Każdy
Pudełko rozmaitości
RUSTYKALNY PLACEK DROŻDŻOWY Z BAKALIAMI 190razem moja drożdżówka ma formę prostego, rustykalnego placka ... takiego jak u babci 😀 Dość słodkie, puszyste, wyrośniete ciasto, bakalie i dla odmiany - brak tu kruszonki 😉 Placek jest pyszny! Koleżanki w pracy zajadały się jeszcze lekko ciepłym, popijając go mlekiem, a ja (ponieważ mleka nie lubię) raczyłam się ciastem drożdżowym i małą czarną ☕ Składniki: 500 g mąki pszennej(...)miksera). Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi swoją objętość, po czym dodać bakalie. Wyrośnięte ciasto wyłożyć do tortownicy lub innej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch placka posmarować rozkłóconym żółtkiem. Piec ok.45 - 50 minut. w temp.175st (do tzw. suchego patyczka
Walijskie Pichcenie
Ciasto drożdżowe 164Witam serdecznie w Nowym Roku 2014. Dla wszystkich, którzy nie potrafią zrobić dobrego ciasta drożdżowego podaję przepis na który natrafiłam w internecie. Musiałam go nieco zmodyfikować, ponieważ pierwszy placek tak wyrósł, że wykipiał po prostu- ku mojemu wielkiemu zdziwieniu. I oto już potrafię zrobić dobre, pulchne ciasto drożdżowe. SKŁADNIKI(na dużą blachę): CIASTO: 0,75kg. mąki tortowej (albo
Kuchnia Beaty