pizza z serem - 1000 przepisów (strona:54/67)

Słodkie pizze z dżemem i kruszonką 199

sobą wymieszać. Powinna mieć konsystencje piasku, z trochę większymi grudkami.Kiedy ciasto nam już ładnie wyrośnie dzielimy je na 4 części i z każdej ugniatamy okrągły blacik jak na pizze, takie grubszy. Układamy na blachę. Następnie nakładamy na to dżem. Potem kruszmy na nie kruszonką (obficie).Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. A nasze bułki odstawiamy, aby trochę podrosły.Wkładamy do piekarnika(...)filmem albo książką do przygotowania jakiejś potrawy (jakiej)?- Póki co jeszcze nie, ale może kiedyś.7.Czy istnieje produkt spożywczy, który w sklepie omijasz szerokim łukiem?- Oj, dużo tego np. ser żółty, ale ciężko mi się zastanowić nad jednym bo jest tego na prawdę dużo.Szybciej było by wymienić co lobię (tak przynajmniej mówi mi rodzinka :))8.Jakie jest Twoje najlepsze wspomnienie

Moje pyszne gotowanie
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 173

zasady zwisa kabel przy lampie w sypialni, ale mąka znalazła swoje lokum szybko. Aby to uczcić zaplanowaliśmy wieczór przy kominku i winie. Przy takiej kolacji najczęściej mamy kilka serów, winogrona i krakersy, tym razem te ostatnie postanowiłam zastąpić francuskimi listkami drożdżowymi fougasse. Fougassy sprawdzą się też jako dodatek do zup kremowych albo pieczywo do sałatek. Pysznie chrupiący dodatek, spróbujcie! Potrzebujemy(...)wraz z odwróconą blachą. Połowę ciasta dzielę na 6 pokaźnych trójkątów Delikatnie rozciągam je rękami nadając bardziej płaski kształt. Wycinam w listkach otwory, używam do tego kolistego noża do pizzy. Otwory delikatnie naciągam palcami. W pieczeniu mają tendencję do zasklepiania się. Gotowe od razy kładę na gorącą odwróconą blachę, jak chleby pita. Piekę 12 minut na złotobrązowo, bez nawiewu. Teraz

I tu będę miała takie te
Empanada z kurczakiem 364

pasteis nie są smażone na głębokim tłuszcze lecz pieczone w piekarniku.No dobrze wracając do naszej empanada i do czego to przyrównać. To coś pomiędzy francuskim quiche a polską pizzą, tylko oczywiście pyszniejsze. Można ją jeść na zimno można również na ciepło. Pokrojona w kawałeczki jak ciasto stanowi pyszną przystawkę i przekąskę na imprezach z szwedzkim stołem.Można przygotować empanada(...)się nam farsz, czas zabrać się za ciasto na empanada:Składniki ciasta:1) 2 jajko2) 1 szklanka mleka3) 1 szklanka oliwa4) 2 szklanki mąki najlepiej tortowej5) 3 łyżki startego sera żółtego (o ostrym smaku)6) łyżeczka drożdży w proszku7) sólSkładniki wrzucamy do miksera i miksujemy. Sprawdzamy konsystencję pod względem smaku (powinniśmy poczuć smak sera) jak i "leistości". Ciasto nie powinno

Smaki Brazylii
Pocztątek historii :) 137

przy prostym gotowaniu. Przepis jest taki: niewyszukane składniki, nieskomplikowane potrawy i 30-40 minut pracy. Aha ! i do tego fajna muzyka :) Pomyślcie, że to tyle, ile czeka się na pizzę :P Chociaż na weekendy planujemy coś dla lubiących hardcore - posiłki przygotowywane w 1h i dłużej :P Czasem w kuchni można się zatracić.... W tym blogu postaramy się wam pomóc(...)grubszą kostkę cebulę, dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić 10 minut. Dodać nie pokrojony szpinak oraz przyprawy. Dusić jeszcze 5 minut. Wymieszać z makaronem, można posypać tartym żółtym serem. Serwować z białym schłodzonym winem wytrawnym, np. Chardonnay, Sauvignon Blanc. Jutro kolejne propozycje :) Mamy nadzieję, że Was zainteresowała nasza historia i będziecie wiernymi czytelnikami naszych opowieści o dobrym i zdrowym

vegetanie
Calzone 286

Ostatnio bardzo dużo przeglądam przepisy i zdjęcia różnych dań. I natknęłam się na Calzone, które po prostu uwielbiam, na blogu  mojewypieki.com . Od razu czułam, że

W kuchni u Moniki
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 176

stanowczym ruchem przekręć całość tak, aby quesadilla znalazła się na talerzu. Teraz wystarczy zsunąć quesadillę z powrotem na patelnię i smażyć drugą stronę tak, aby spód się przyrumienił, a ser rozpuścił. Wash and dry all the ingredients. Cut the vegetables and meat, vegetables into small cubes, meat into thin slices. Grate the cheese – Gouda on big, cheddar on small(...)other side until it gets golden on the other side and the cheese will melt. Teraz wystarczy zdjąć quesadillę z patelni, pokroić jak pizzę i zjeść! Smacznego! Now all you have to do is take the quesadilla off the pan, cut it like pizza and eat! Bon appetit! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google

Martyna Cooks
Calzone, zielone rożki i gwiazdki z farszem z kaszy kuskus i serka "Pomidory z bazylią" 140

Calzone plus zielone rożki i gwiazdki to bardzo efektowny i syty obiad. Nie tylko domownicy, ale i goście będą zachwyceni wyglądem i smakiem! Na pomysł calzone

Kolorowy Przepisownik
Aromatyczny olej ze smakiem 138

wymodliłam ;) Wybrałam się kiedyś przed pracą do marketu i stojąc przy warzywach, stwierdziłam, że mam ochotę na sałatkę.Kupiłam rucolę w woreczku, pomidorki koktajlowe, i do tego mój ulubiony ser lazurowy (turkusowy) -  nic specjalnie wysublimowanego - prosta szybka sałatka do biura. Pomidorki małe wrzucę do pojemniczka, do tego pokroję w kostkę lazura i zmieszam z rucolą(...)mini saszetkach. Dlaczego nie muszą być smakowe? Bo nic nie wygląda tak ładnie i nie smakuje tak dobrze -  jak własnoręcznie przygotowana "oliwa ze smakiem" Podana do np. pizzy z rucolą, czy nawet maczanie w niej chrupiącej bagietki - uwielbiam ! :) Jak zrobić oliwę/olej ze smakiem? Nic prostszego !  Potrzebujemy oliwę/olej, do tego nasze ulubione przyprawy - w moim przypadku

dlaSmaQ
Co podać w Sylwestra? Szybkie przepisy sylwestrowe - zestawienie. 204

które przygotowałam  to najczęściej odwiedzane przepisy na blogu, które cały czas żyją, są testowane, komentowane a co najważniejsze - smakują wszystkim! Jeżeli zamierzacie świętować tylko we dwoje, to proponuję - pizze , guiche , chińszczyznę , chaczapuri  - czyli coś bardziej dla dwojga. Każdą z tych rzeczy można przygotować wcześniej i tylko odgrzać. Jeżeli natomiast wpadają do Was znajomi, to już trzeba troszkę bardziej(...)tortellini - sałatka ogórkowa ze spaghetti - sałatka z makaronem ryżowym - sałatka z zupek chińskich - sałatka z kurczakiem i ananasem Oprócz sałatek możecie postawić garść przystawek, czyli np. koreczki z żółtego sera i oliwek, talerz szynek, talerz różnorodnych serów. Dobrze sprawdzi się także tutaj pocięta w plastry pieczeń z jajkiem podana na zimno. Mi nie pozostało teraz nic innego jak życzyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Drożdżówki z jabłkami i rabarbarem 172

pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu bałam się piec cokolwiek na drożdżach. Nawet ciasto na pizzę mnie przerażało, o drożdżówkach i cieście drożdżowym nie wspominając ;) I nie piekłam do momentu zainspirowania ciastem szafranowym , a potem rogalikami krucho-drożdżowymi. Teraz drożdżowe wypieki goszczą w mieszkaniu kilkanaście razy w miesiącu :) Składniki : Ciasto 500 g mąki pszennej typu 750 (chlebowa) saszetka(...)włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec 30-40 minut na złoty kolor. Tuż po wyjęciu ponownie posmarować drożdżówki mlekiem - będą wtedy lekko błyszczeć. ----------- Podobne: Drożdżówki z serem lub dżemem Drożdżowa chałka Strucla z rabarbarem i amarantusem

Weekendy w domu i ogrodzie
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 219

life photograph - smak życie fotografia zupa krem z brokułów autorka: szybkieprostesmaczne z bloga szybkie proste smaczne Zupa z pieczonych buraków autorka: gotować! z bloga gotować! Krem dyniowo marchwiowy z pleśniowym serem autorka: edytaha z bloga Kuchenne zapiski   Tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej autorka: Wyraczynka z bloga Kuchnia z wyrakiem Krupnik z grzybami wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej(...)widelcu Zupa Barszcz Czerwony w Kremie              autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Dania obiadowe „Pizza” nordycka na orkiszowym spodzie z jarmużem i ziemniakami autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni Brukselka smażona z czerwoną cebulą i pestkami dyni autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni

Weekendy w domu i ogrodzie
Burza. I bułki z pokrzywą 159

trzeba było jechać do szkoły. Wróciłam do domu niemal nieprzytomna, i jak zaległam na kanapie, to wstałam w okolicach siedemnastej. Głodna jak wilk. Zabraliśmy się więc za robienie pizzy (ależ była dobra! Jednak kamień robi różnicę), później pooglądaliśmy coś w telewizji, i tak jakoś wieczór zleciał.Dzisiaj od rana siedzę w kuchni - robię lody (sorbet właściwie) i tort bezowy(...)solą, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto podzielić na 16 części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę, w środku umieszczając nieco sera. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Wyrośnięte bułeczki posmarować wodą, obsypać ziarnami słonecznika.Piec w 250 st. C. przez 15 minut.Ostudzi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 148

pokrój na dość spore kawalki, ja gruszek nie oberam, ale wybór należy do Ciebie. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, i pokrój na kawałki trochę mniejsze od gruszki. Ser na kawałki mniejsze niż awokado W moździerzu rozgniatamy orzechy na mniejsze kawałki, nie na pył! Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy ziarna słonecznika i prażymy ciągle mieszając, żeby ich nie spalić(...)Comments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO / QUICK SNACK WITH AVOCADO 0 Comments / 07/11/2015 FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 1 Comment / 06/11/2015 PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 0 Comments / 05/11/2015 PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS

Martyna Cooks
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 233

tego pajda świeżo wypieczonego chleba, domowy smalec i kiszone ogórki - tak powitali nas gospodarze!  A po ognisku wieczór filmowy, który zamienił się w wieczór rozmów i dyskusji, z pizzą i regionalnym piwem w tle. Morał wieczoru: uwielbiam dzieci, na pewno poczekam jeszcze z zakupem psa, a kota na sto procent mieć nie będę! :) (od lewej: Filip i Klaudyna(...)Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały mi oryginalne ruskie mojej babci, a drugie z mięsem i kozim serem, okraszone boczkiem - do dziś zapach i smak czuję gdzieś na końcu języka. Kuchnia Gospody Galin bardzo, bardzo mnie uwiodła. Z pewnością zajechałabym tam od tak, nawet specjalnie zbaczając z trasy

Sajkofanka smaku
Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 216

podania posiłku, jednak główna istota smaku, świeżości potrawy i swej struktury zawsze była zachowana, a co za tym idzie zadowalająca. Menu jest szerokie. Pizzeria Viva oferuje szeroki wybór pizz , włoskich dań , sałatek i własnych, ciekawie skomponowanych  i przemyślanych propozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne(...)odrobina sosu, zatopcie w nim kawałek tej bułki. Seks już nie będzie w tym dniu potrzebny. Przechodząc jednak do wczorajszego wieczoru, jadłem proste bułeczki drożdżowe wypieku własnego pizzerii, z serem i masełkiem czosnkowym.To jest bardzo popularna strawa, w wielu pizzeriach w Polsce i na Świecie. Jadłem to w wielu miejscach, ale najbardziej smakowało mi w rodzimej "Vivie" . Tylko to masełko

BaRepas

Proponowane wyszukiwania