pizza przepis - 7229 przepisów (strona:248/482)

Noże - który, do czego ? 195

rodzaje noży uważam za absolutnie niezbędne. Oprócz nich na rynku dostępne są także wszelkiego typu tasaki i różne wersje noży santoku oraz cała gama noży specjalistycznych np. noże do pizzy, noże do steków, do sera, do ziół, do sushi itd. Jeśli jednak miałabym wybierać, to zamiast noża do sushi zainwestowałabym w dobrą ostrzałkę. Sushi bez problemu przygotuję używając noża szefa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bezglutenowe krakersy z amarantusa 154

minerały przy niewielkiej zawartości, i tak zdrowych, tłuszczy pochodzących z oleju kokosowego. Z czym podawać? Na zdjęciach widać, że zaserwowałem je z czerwonym sosem. Był to dokładnie sos do pizzy znajdujący się na blogu. Jadłem je również z takimi pysznościami jak keczup z dyni, klasyczny hummus czy hummus z suszonymi pomidorami . Następnym razem zaserwuję je z guacamole , bo, moim zdaniem

Blendman
Sos czosnkowy home made 113

Domowej roboty sos czosnkowy to  idealny dodatek do wielu dań i przekąsek. Nie tylko idealnie nadaje się  do pizzy  ale także jako dodatek do mięsnych przekąsek  czy po prostu kawałka mięcha np. takiego prosto  z grilla :) http://www.rynek-rolny.pl/kategoria/czosnek/ Przepis jest niezwykle prosty, potrzebujemy tylko: *2-3 ząbki czosnku *łyżka jogurtu naturalnego *łyżka śmietany

Wspólne smaki
Złocista sałatka śledziowa. KONKURS 255

domu zawsze muszę mieć kilka puszek zapasu bo gotowa kukurydza przydaje się do różnych potraw. Można ją wykorzystać do zup, zapiekanek, sosów, galaretek mięsno jarzynowych . Można też posypać nią pizzę, dodać do placków a nawet zrobić z niej pastę do chleba . Dzisiaj najpierw zapraszam Was na moją pyszną, złocistą sałatkę, ale zaraz po niej niespodzianka i konkurs! ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Gulasz po węgiersku 137

Dziś zapragnęłam czegoś mącznego, ale niestety wczoraj poparzyłam sobie mocno palec prawej ręki tak, że wyszły mi okropne bąble, więc stwierdziłam, że o wyrabianiu ciasta na pierogi, kluski tudzież pizzę mogę sobie pomarzyć. Nie poddałam się, choć babcia stwierdziła, że z taką ręką nic nie da się zrobić i uaktywniłam moją lewą, (o wiele) mniej sprawną stronę. Tak, jestem bardzo

Karola gotuje
Restauracja Amalfi (Podkamycze pod Krakowem) 148

makarony. Ja spaghetti bolognese, a ona penne z kurczakiem i szpinakiem. Makaron ugotowany idealnie (al dente) <3 Naprawdę palce lizać. Muszę się tam jeszcze umówić z kimś na pizzę, bo także uwielbiam, a chętnie spróbuję czy jest równie pyszna. Jak tylko mi się uda uzupełnię ten wpis. Naprawdę na dobry makaron niełatwo trafić. Obsługa profesjonalna, spokojne i urokliwe miejsce

Karola gotuje
Rogaliki z makiem 172

wyrobić. Podzielić na trzy części. Każdą z części rozwałkować w kształt okręgu o grubości ok. 2 mm i średnicy ok. 32 cm. Przeciąć nożem na 12 części (pokroić jak pizzę). Na każdy trójkąt z ciasta kłaść łyżeczkę masy makowej. Ciasto zawijać w kształt rogala, zaczynając od podstawy trójkąta. Trzeba dokładnie je sklejać, żeby mak nie wydostał się w trakcie pieczenia

Bullio
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition 1019

odporną na temperaturę rączkę , dzięki czemu można jej używać w piekarniku do 240 st. C. Na takiej patelni przygotujecie więc tradycyjną włoską frittatę , francuski deser tarta tatin , czy farinatę - pizzę z mąki z ciecierzycy. Podoba mi się, że patelnia pokryta jest nieprzywierającą powłoką Teflon® Platinum Plus, dzięki czemu możemy ograniczyć użycie tłuszczu w czasie smażenia i nie martwić się

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza chili con carne (ciasto bez wyrastania) 170

Chili con carne zna już chyba każdy:). Potrawa, którą łatwo przygotować, bo większość składników jest z puszek. W podobnie szybki i łatwy sposób przygotujecie tę pizzę. Bardzo sycąca i treściwa, pyszna! Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 200g mięsa mielonego 150g mozzarelli

Szefowa kuchni
Żur sandomierski 176

deskę podsypaną mąką, zagniatam rękoma i formuję kulkę, z kawałka ciasta formuję kulkę mała na dekielek. Odstawiam do wyrośnięcia ponownie na desce podsypanej mąką. Piekarnik z kamieniem do pizzy nagrzewam do temp 240 stopni góra dół,  i przekładam chlebek na kamień. Dekielek smaruję białkiem i przyklejam do chleba. Piekę 10 minut i po tym czasie zmniejszam na 170 stopni

wesoła kuchnia
Poduszki pszenne. 172

Zwykłe ciasto na pizze upieczone w piekarniku zamieniło się w chrupiące poduszki które można napełnić tym, co się lubi. Poduszki pszenne. około 50 dag maki pszennej białej 3 dag drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek Extra V. 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 szklanka letniej wody Wsyp  mąkę do miski, zrób dołek. Wlej w dołek połowę wody, rozkrusz

Gotuj Sam!
Bułeczki orkiszowe 106

mawiać mąż „dzień konia”, to przepis musiał być prosty i nie angażujący mnie zbytnio;) Nie wiem jak Wy, ale ja jakoś szczególnie do pieczywa czy ciasta na pizze, preferuję używać świeże drożdże. Padło na przepis ze strony http://zdrowepieczywo.blogspot.com/ . W przepisie poczyniłam dwie zmiany. Jedna to zamiana mąki pszennej na orkiszową 740. Druga, to zrobienie rozczynu z mleka

Mieszam w Garnku
30 przepisów do przygotowania w grudniu 155

ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

Moja smaczna kuchnia
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I BOCZKIEM 147

Nigdy nie próbowałam suszonych pomidorów, aż pewnego razu zjadłam je na pizzy. Tak mi posmakowały, że aż musiałam coś z nimi zrobić. Jak się okazało szpinak i boczek to idealny kompan dla pomidorków. Rolada to moja propozycja na Wielkanoc, ale może także nadać się na inne uroczystości, a nawet obiad. Dopiero co skończyły się jedne święta, a już dużymi

Kuchnia Paulettes
DOMOWA WŁOSKA PRZYPRAWA DO MIĘS I MARYNAT 138

jest smaczniej.  Zatem przygotowałam smaczną, domową przyprawę do dań włoskich i nie tylko.  Świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs lub główny składnik marynaty. Można posypać nią pizzę lub zrobić delikatny dip do sałatek.  Przyprawa jest mocno ziołowa, a co za tym idzie? Piękne zapachy, aromaty, woń rozmarynu, tymianku, bazylii czy oregano. Jeżeli nie używacie swoich suszonych

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania