pizza przepis - 7229 przepisów (strona:254/482)

Sezamki 249

naturalnego miodu 2 łyżki wody dodatkowo: 2 arkusze papieru do pieczenia lub mata silikonowa odporna na temperaturę i papier wałek do ciasta ostry nóż (dobrze się sprawdza nóż do pizzy) Przygotowanie: Sezam uprażyć na gorącej patelni bez dodatków, uważać by nie przypalić bo będzie gorzki. Po uprażeniu sezam wysypać z patelni, gdyż patelnia wciąż jest rozgrzana i proces prażenia trwa

Kuchcik gotuje
Tosty francuskie 94

było warto. Nie jest on twardy, jak np. Violife, co mi osobiście bardzo odpowiada. Sam w sobie smakuje teraz bardzo fajnie, natomiast najlepiej jeść go po podgrzaniu, np. na pizzy, zapiekankach lub tak jak ja teraz, na tostach. A jeśli chodzi o wędliny to większego doświadczenia z nimi nie mam, a jak jestem w sklepie to sięgam po którąkolwiek

Blendman
Muffinki jak pizza 300

Dzisiejsza propozycja to nic innego jak pizza zamknięta w formie muffinek;). Pizzowe muffinki to świetna przekąska na ciepło lub na zimno do zabrania ze sobą na wynos. Smakują dobrze także na drugi dzień po przyrządzeniu.    Składniki suche: 2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki ziół prowansalskich

Szefowa kuchni
Dania z jajem na codzień- czyli 23 jajeczne przepisy 167

szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne z ryżem i szczypiorkiem 11. Zupa chlebowa z jajkiem w koszulce 12. Zapiekanka jajeczna 13. Jajka zapiekane w sosie chrzanowym 14. Muchomory- jajka nadziewane

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z warzywami, łososiem o nucie cytrynowej (z lekko słodko gorzkim posmakiem) 160

obiadki gotujemy, a jak mam tylko czas dla siebie, to w kuchni czuję się jak w niebie.   Włoska kuchnia to moja ulubiona, bo jest bogata i kolorowa. Makarony, pizza, risotto to co kocham gotować a potem smakami się delektować.  Oliwki, przyprawy, sery, pomidory, to podstawa z nimi smakuje każda potrawa. Makaron zaś często w mojej kuchni gości

Moniki Smakołyki
Surówka z kapusty z czosnkiem 366

łyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Zieleninę drobno posiekać. Obrany czosnek przecisnąć

Czerwień i błękit
Pasta paprykowa do słoików 211

robię sama od ładnych paru lat. W zasadzie ta pasta zastąpiła w naszym domu ketchup. Jest doskonałym dodatkiem do mięsa, kanapek, kasz (szczególnie bulgur), makaronu, ryżu i oczywiście do pizzy. Została wykonana z czerwonej papryki, czerwonych papryczek chilli, suszonej chilli oraz przypraw i dodatków typu: domowy ocet jabłkowy (można go zastąpić białym octem winnym 6%) i oliwa z chili

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym 183

bułeczek drożdżowych. A smakuje niesamowicie! Odkąd opublikowałam pierwszy przepis na wypieki z tej szalonej receptury, stale dostaję od Was pytania jak zrobić rogale z makiem, bułki pszenne, czy pizza rolls wykorzystując to uniwersalne ciasto. Teraz przyszła pora na pyszne Crazy Rolls . Jeśli masz zamiar zrobić zawijaną drożdżówkę to skorzystaj z tego przepisu, którego dużą zaletą oprócz smaku i wyglądu jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogaliki z parówką i serem 271

przepisów”, zarówno słodkich I wytrawnych! Wszystko o tym przepisie znajdziecie we wpisie na domowe pieczywo – Bułki pszenne . To ciasto sprawdza się w każdym drożdżowym wypieku. Muszę jeszcze zrobić Crazy pizza. Surowe ciasto można przechowywać w lodówce do 3 dni, oraz mrozić, ja przeważnie przygotowuję ciasto z 1 kg mąki, dzielę na pół, część wykorzystuję od razu, a drugą mrożę. Rogaliki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos warzywny z czerwoną soczewicą 89

pyszny ale inny sosik. Jest w nim cukinia, papryka, marchew, cebula i przyprawy ale jest coś jeszcze. Jak nazwa przepisu wskazuje jest też czerwona soczewica. Sos będzie idealny do pizzy, lasagne czy dan z makaronem. Do sosu dodałam też miód lipowy od Srebrnej Pasieki Rodziny Sadowskich Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ketchup paprykowy. 169

muszę ugotować z niej zupę krem :). W tym roku zrobiłam dodatkowo ketchup paprykowy. Ketchup smakuje świetnie. Można nim posmarować kanapki z kiełbasą, dodać go do marynaty lub posmarować spód pizzy. Polecam!   KETCHUP PAPRYKOWY.           Składniki: 1500 g czerwonej papryki 300 g cebuli szalotki 300 g jabłek 1 papryczka chili 1/2 łyżeczki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
"Surowe" produkty Rawlicious i Vega. 149

zjedzenia całej paczki, nie powinniście się tym przejmować - w końcu dostarczycie swojemu organizmowi tylko to, co najlepsze. Dalej mamy krakersy, podobnie jak chipsy - dostępne w czterech smakach: - włoskie zioła - pizza z pomidorami - tradycyjny chleb - orzechy brazylijskie & tymianek Z całej czwórki najbardziej posmakowały mi te ostatnie, ze względu na intensywny smak i zapach tymianku, który uwielbiam. Wszystkie są bardzo chrupiące

Poranek na słodko
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 173

pastę, oprócz pomidorów znajdziemy w niej ponownie nasiona słonecznika. Całość jest dość "soczysta" w smaku, lekko kwaskowata, z nutą bazylii.  Najbardziej posmakowała mi jako sos bazowy do pizzy. * z komosą ryżową i pomidorami Podobna do wersji z łubinem, jednak tutaj mamy zamiast niego komosę. Podobnie jak poprzednia, jest dość mocno orzechowa, ze specyficznym posmakiem quinoi. Dla mnie to taki

Poranek na słodko
Test: Mieszanka do chleba z Lidla (bezglutenowa) 233

Chodząc po moim Lidlu (a mieszkam w Hamburgu) od jakiegoś czasu zaczęłam zauważać nieśmiale pojawiające się produkty bez glutenu. Najpierw była to pizza – taka gotowa w zamrażarce, chyba coś z salami. Później pojawiły... Źródło

Szybko Tanio Smacznie
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 167

Właśnie wróciłam z wakacji z Włoch. Mam wiele pięknych wspomnień i mnóstwo nowych przepisów. Uwielbiam kuchnię włoską – pizzę, ravioli, spaghetti, tortellini, tiramisu… Kilka przepisów jest już na stronie, inne zapewne niedługo się pojawią Kiedy podróżuję, zawsze staram się próbować miejscowych potraw. Często przywożę regionalne produkty ze sobą do domu, aby dłużej cieszyć się niepowtarzalnym klimatem krajów, które odwiedzam

Bullio