pizza przepis - 7229 przepisów (strona:246/482)

30 przepisów do przygotowania w grudniu 160

ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

Moja smaczna kuchnia
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I BOCZKIEM 158

Nigdy nie próbowałam suszonych pomidorów, aż pewnego razu zjadłam je na pizzy. Tak mi posmakowały, że aż musiałam coś z nimi zrobić. Jak się okazało szpinak i boczek to idealny kompan dla pomidorków. Rolada to moja propozycja na Wielkanoc, ale może także nadać się na inne uroczystości, a nawet obiad. Dopiero co skończyły się jedne święta, a już dużymi

Kuchnia Paulettes
DOMOWA WŁOSKA PRZYPRAWA DO MIĘS I MARYNAT 144

jest smaczniej.  Zatem przygotowałam smaczną, domową przyprawę do dań włoskich i nie tylko.  Świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs lub główny składnik marynaty. Można posypać nią pizzę lub zrobić delikatny dip do sałatek.  Przyprawa jest mocno ziołowa, a co za tym idzie? Piękne zapachy, aromaty, woń rozmarynu, tymianku, bazylii czy oregano. Jeżeli nie używacie swoich suszonych

Kuchnia Paulettes
DROŻDŻOWE CIASTO PROFI 143

Drożdżowe placki wszyscy lubią, zwłaszcza te z owocami lub pizzę. Z ciasta drożdżowego można stworzyć wiele pyszności takich jak np. placek wytrawny z nadzieniem z paszteciku i warzyw.   Zgodnie z moja wyobraźnią powstało ciasto z logo firmy Profi. Było to trudne zadanie, bo ciasto drożdżowe jest bardzo elastyczne i trudno wycina się pewne kształty, zwłaszcza te drobne elementy, szczegóły

Kuchnia Paulettes
Ulubieńcy listopada 141

Szukając opcji jedzeniowych w Hadze natrafiłam na to miejsce. Lokal jest wegetariański, ale serwują kilka wegańskich opcji. Razem z moim chłopakiem jedliśmy tam największą porcje frytek jaką widziałam oraz pizze i tosty. Wszystko było bardzo dobre, ale najbardziej przypadły mi do gustu frytki z majonezem wegańskim ze świeżą cebulą. Jeśli kiedyś będziecie w Hadze to zdecydowanie polecam! Ostatnim ulubieńcem jest

wegujemy
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 172

crumble . Zaś najprostrzym sposobem na wykorzystanie niesolonych pistacji jest dzisiejsze pesto pistacjowe, pyszne z makaronem, ale również wspaniałe rozmarowane na toście, filecie ryby albo użyte jako oryginalny sos do pizzy . Sam makaron z pistacjowym pesto byłby smakowitym, pełnym daniem, ale postanowiłam go podkręcić dodatkiem łososia i zielonego groszku. Do pesto dodałam więc nuty smakowe, które idealnie się z nimi uzupełniają

Chilli Czosnek i Oliwa
Rogaliki 3 składniki 230

żółtkami, następnie mieszamy z danio i cukrem, tak abyśmy uzyskali jednolitą masę. Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy w kształt koła. Następnie koło z ciasta kroimy na trójkąty (jak pizze). Na każdy trójkącik układamy 1-2 łyżeczki nadzienia, następnie zwijamy.  Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 C do ładnego zrumienienia

IMPRESJA SMAKU
Kohersen MyCook – wielofunkcyjny robot kuchenny 186

już pierwszego dnia niesamowicie mnie zaskoczył mnogością funkcji – i zapewne jeszcze zaskoczy nie raz przy przygotowywaniu innych przepisów. Jak do tej pory robiłam w nim między innymi ciasto na pizzę, pasztet drobiowy czy sernik (wszystko pycha!) – na dniach podzielę się przepisami Chciałabym w dalszej części wpisu przybliżyć Wam wszystkie funkcje robota – zapewne nie uwierzycie, że jedno urządzenie posiada

Kuchnia Bazylii
7 włoskich placów, które trzeba zobaczyć 275

trzeba zobaczyć. Być może są od nich inne, piękniejsze – ale te są chyba najbardziej znane. Place w najmniejszych mieścinach potrafią urzec kameralnością, atmosferą i aromatem kawy i pizz. Place poniżej urzekają często nieprzebranym tłumem, ale to także może być ich urok. Piazza della Signoria, Florencja   2. Piazza San Marco, Wenecja   3. Piazza dei Miracoli, Piza

Bon Ton Italia
Ziołowe paluchy z serem żółtym 126

Paluchy są bardzo mięciutkie, zioła prowansalskie nadają im wspaniałego smaku i aromatu. Stanowią doskonałą przekąskę, możemy je rónież zabrać do pracy. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej na pizzę włoską Młyny Stoisław 1,5 szklanki letniej wody 4 łyżki oleju 40 gram świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 2 łyżki ziół prowansalskich Dodatkowo: 200 gram sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
MÓJ DZIEŃ Z LUBELLĄ 182

ruchu i racjonalne podejście do jedzenia. Zjadam wszystko to, co widzicie na blogu ( + to czego nie widzicie! :D ), ale nie całe ciasto – a jego kawałek. Zjadam nie całą pizzę – a jej kawałek ( no albo 3 :D ) A do tego jem bardzo regularnie i NIGDY nie opuszczam posiłków. Mój organizm tak już się przyzwyczaił do tych stałych godzin

Ostra na Słodko
Najlepsze książki o fermentacji 2016 162

occie, używać produktów ekologicznych i dziko rosnących i dodawać niechlorowanej wody mineralnej. Jakie dania można przyrządzić z kiszonek? Baron poleca leczo z kiszonych warzyw, fermentowane zupy, podpłomyki typu pizza z kiszonkami. A na deser? Kiszony rabarbar! Autor: Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal   „The Modern Preserver” Na koniec książka po angielsku, ale dość łatwo dostępna w Polsce. Napisała

Ugotowane pozamiatane
Niby pizza na cieście francuskim 122

Taką błyskawiczną pizzę można wykonać bez konieczności przygotowania ciasta drożdżowego, wystarczy tylko gotowe ciasto francuskie i dodatki. W natłoku obowiązków przedświątecznych jest to pomysł na bardzo szybką i smaczną kolację. Tak naprawdę to też pomysł na czyszczenie lodówki z zalegających resztek. Składniki: • 1 płat ciasta francuskiego • 2 łyżki keczupu • 1 kulka mozzarelli

To co kocham
Arbuzowa pizza 194

Bardzo zdrowa pizza, praktycznie bez kalorii i pieczenia. Do tego owocowa! Jest to doskonały deser letni, błyskawiczny w przygotowaniu. Oczywiście można dowolnie dobierać owoce, według uznania, smaku czy zawartości lodówki. Składniki: • plaster arbuza • banan • maliny • liście mięty Wykonanie: • Wycięty z arbuza okrągły plaster położyć na półmisku i pociąć na 6 części

To co kocham
Owocowa pizza 187

Najlepsza pizza na upały. Taką nietuczącą można jeść nawet kilka razy dziennie. Schłodzony arbuz to balsam dla ciała rozgrzanego słońcem. Dodatki można komponować dowolnie, czyli co kto lubi lub ma pod ręką. I nie trzeba liczyć kalorii, bo ich tu prawie nie ma. Składniki: • plaster arbuza • morele • borówka amerykańska • czereśnie • liście melisy Wykonanie: • Wycięty

To co kocham

Proponowane wyszukiwania