Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Carbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejna w naszej kolekcji mini pizza na spodzie z ciasta francuskiego. To doskonałe danie, które można szybko przygotować na przekąskę. Tym razem robimy ją z sera mozzarella z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii. Klasyczne, sprawdzone i bardzo smaczne połączenie
Milion SmakówPizza z mięsem mielonym Ciasto 3/4 kubka ciepłej wody 1 łyżka oleju Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku Szczypta cukru 2 szklanki mąki Farsz 300 g mięsa mielonego dowolnego 2 łyżki koncentratu 1 por 6 pomidorków suszonych 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka
Gotowanie PatkiWiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ketchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naszła nas ochota na pizzę bo dawno już jej nie było. Miałam akurat brokuła więc wylądował na pizzy w towarzystwie serów. Ciasto zrobiłam wyjątkowo z mąki orkiszowej. Robiłam ze swoich sprawdzonych proporcji, nieco się lepiło więc musiałam dorzucić jeszcze mąki ale po upieczeniu wyszło super, chrupiące na wierzchu a w środku puszyste. składniki: ciasto ok 3,5 szklanki mąki orkiszowej
Monia miesza i gotujeoliwki, samodzielnie przygotowane pesto, sos balsamico, rukola oraz bagietka. To była prawdziwa uczta! Taką deskę przekąsek polecam każdemu kto odwiedzi to miejsce. Na danie główne oczywiście wybrałam pizzę – pyszną, na cienkim cieście, idealnie wypieczoną. Polana oliwą smakowała obłędnie – jak zawsze! Drugim daniem głównym był stek z polędwicy wołowej, średnio wysmażony z sosem Jack Daniel’s, podawany
Kuchnia BazyliiSkładniki: mąka tortowa 620 gram, masło lub margaryna 260 gram, drożdże świeże 5 dag, mleko 3,2% 1/2 szklanki/zimne, cukier 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki "L
W Mojej Kuchni Lubięlievitare per circa 2 ore in luogo tiepido. Blachę do pieczenia smarujemy olejem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy. Sp ó d ciasta smarujemy passat ą pomidorow ą. Pizze odstawiamy do ponownego wyrastania na ok. 30 minut. **** Oleate una teglia su cui stenderete l'impasto. Condite la pizza con la passata di pomodoro. Lasciatela riposare
La grande e la piccola cuocaUwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie
Ostra na SłodkoSkładniki: ciasto francuskie (375 g) kiełbaski sojowe wędzone (2 szt.) cebula (1 szt.) pieczarki (3 szt. duże) pomidorki koktajlowe (3 szt.) papryka (mały kawałek) płatki drożdżowe
Weganka gotujeTarte flambée (inaczej flammkuchen) to tradycyjne alzackie danie, coś na wzór pizzy, na cienkim chlebowym cieście z cebulą, kwaśną śmietaną, serkiem i boczkiem. Nazwa ta po polsku oznacza dosłownie „płonące ciasto” i coś w tym jest, gdyż flammekuchen piecze się w bardzo wysokiej temperaturze. Najlepiej smakuje oczywiście na ciepło, kilka minut po wyjęciu z piekarnika. Przepis pochodzi
Nastoletnie WypiekanieUdany eksperyment na stworzenie czegoś zbliżonego do pizzy, ale nie z ciasta drożdżowego. Ciasto jak naleśnikowe z dwóch rodzajów mąki zastąpiły je doskonale. Duża ilość natki pietruszki i akcent suszonych pomidorów z oleju dopełniły całości. Bardzo mi posmakowało i polecam na obiad lub sycącą kolację. Wołowina długo duszona będzie miękka i krucha. Nie wolno solić jej przed, ani w trakcie
Kolorowy Przepisownik