Chrupiąca pizza bezglutenowa

Chrupiąca pizza bezglutenowa

Chrupiąca pizza bezglutenowa

  Chrupiąca bezglutenowa pizza, która smakuje jak najlepsza glutenowa domowa pizza!  Zrobiłam według przepisu Nutri-Chefa Marco Scaglione (http://www.nutrichef.it).  Chrupiąca, lekka na cienkim spodzie z sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką - czyli włoska klasyka. Jedna z najlepszych bezglutenowych jakie jadłam.  Jeśli tęsknicie za prawdziwym smakiem pizzy - to przepis dla Was :-) SKŁADNIKI:  ciasto:  400 g mieszanki Nutri Free Mix per Pane  100 g mąki ryżowej  400 g wody 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.