Rustykalna pizza wiosenna

Rustykalna pizza wiosenna

Rustykalna pizza wiosenna

Pierwszy, naprawdę wiosenny dzień! Wychodzę na spacer, odziewając się w sweter zamiast płaszcza, a i tak jest zbyt ciepło...powietrze pachnie zielenią i ciepłem, jest pięknie! :D Na straganach i w osiedlowych sklepikach coraz więcej wiosennych dobroci. Botwinka, szparagi i reszta ferajny, a ci pierwsi w moim dzisiejszym menu...na niezwykle wiosennej pizzy! Swój kolor spód zawdzięcza buraczkowemu puree. Delikatnie słodkawy spód i wyraziste dodatki w postaci bazyliowego pesto, słonej fety i soczystych warzyw, tworzą n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, feta, pizza przepis, ciasto na pizze, pizza , ser feta, szparagi, ciasto, puree, placki, zielone szparagi, drożdżowe, buraczki, mięso, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, placek z serem, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.