pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:108/314)

Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 269

drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Polecam :) Składniki - płat gotowego ciasta francuskiego - szynka w plastrach - ser żółty w plastrach - keczup ( polecam marki Folwark ) - przyprawa do pizzy - 2-3 łyżki mleka Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam, smaruję na całej powierzchni keczupem, na keczup układam plastry szynki, na nie plasterki sera. Całość zawijam jak roladę od dłuższego brzegu. Następnie roladkę kroję

Kuchnia z widokiem na ogród
domowa pizza z mięsem kebab 149

Domowa pizza jest tańsza, możemy położyć na nią dowolną ilość ulubionych składników i zrobić jej dowolną ilość. A jaka to satysfakcja zjeść własnoręcznie zrobioną pizzę, która smakuje sto razy lepiej niż ta z pizzerii! Składniki: Ciasto: - szklanka mąki - 2 dkg drożdży - łyżka oleju - 1/3 szklanki letniej wody - 1/2 łyżeczki soli - łyżeczka cukru Farsz: - dwa udka z kurczaka - 200 g sera(...)gyros -olej do smażenia  Sos pomidorowy: - karton przecieru pomidorowego - ząbek czosnku - oregano, bazylia, sól i pieprz do smaku Przygotowania zaczynamy od ciasta, ponieważ musi mieć czas aby wyrosnąć. w Tym czasie będziemy przygotowywać kolejne składniki pizzy. w malej ilości ciepłej wody rozpuścić drożdże. Do oddzielnej, sporej miski wsypać mąkę, sól, cukier, wlewamy olej i resztę wody oraz rozpuszczone wcześniej

Cook&Love
Koszyczki z chleba tostowego z szynką i serem 196

Szynka i ser to takie podstawowe połączenie, które zawsze fajnie smakuje. Szynka i ser na kanapce? Ok. Jako dodatek do mięsa? Pewnie. Razem z ciastem francuskim? Pycha! Na pizzy? Obowiązkowo. Nie inaczej jest też w przypadku tych koszyczków. Co lepsze jest to bardzo szybka i prosta przekąska, którą można przygotować nawet na ostatnią chwilę. U nas spisała się celująco:) około

Smaki Na Talerzu
Grissini – włoskie paluszki 159

drugiej prędkości 5 minut, aby rozwinąć siatkę glutenową w średnim stopniu. Wymagana temperatura ciasta to 24,5 stopnia C. Fermentacja wstępna: 1 godzina Dzielenie i formowanie- Rozwałkowałam ciasto i radełkiem do pizzy wycinałam paski...a pomagala mi córeczka. Zanim przeniesiemy każdy paluszek na blachę trzeba posmarować go oliwą i posypać np.sezamem, solą itd. Pieczenie: Paluszki pieczemy w temperaturze 195 stopni

Z Kuchni Do Kuchni
Carbonara z cukinią 223

Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti carbonara z pieczarkami 847

Carbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna carbonara 218

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini pizza z suszonymi pomidorami, bazylią i mozzarellą 147

Kolejna w naszej kolekcji mini pizza na spodzie z ciasta francuskiego. To doskonałe danie, które można szybko przygotować na przekąskę. Tym razem robimy ją z sera mozzarella z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii. Klasyczne, sprawdzone i bardzo smaczne połączenie

Milion Smaków
Pizza z Mięsem Mielonym 193

Pizza z mięsem mielonym Ciasto 3/4 kubka ciepłej wody 1 łyżka oleju Sól  i pieprz do smaku 1 łyżeczka  papryki  czerwonej 1 łyżka  czosnku  granulowanego 1 łyżeczka majeranku Szczypta cukru 2 szklanki  mąki Farsz 300 g mięsa mielonego dowolnego 2 łyżki koncentratu 1  por 6 pomidorków suszonych 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka

Gotowanie Patki
Domowy ketchup – szybko, smacznie, zdrowo 167

Wiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe sposoby na ketchup 214

Ketchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza orkiszowa z brokułem i serami 204

Naszła nas ochota na pizzę bo dawno już jej nie było. Miałam akurat brokuła więc wylądował na pizzy w towarzystwie serów. Ciasto zrobiłam wyjątkowo z mąki orkiszowej. Robiłam ze swoich sprawdzonych proporcji, nieco się lepiło więc musiałam dorzucić jeszcze mąki ale po upieczeniu wyszło super, chrupiące na wierzchu a w środku puszyste. składniki: ciasto ok 3,5 szklanki mąki orkiszowej

Monia miesza i gotuje
🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 139

oliwki, samodzielnie przygotowane pesto, sos balsamico, rukola oraz bagietka. To była prawdziwa uczta! Taką deskę przekąsek polecam każdemu kto odwiedzi to miejsce. Na danie główne oczywiście wybrałam pizzę – pyszną, na cienkim cieście, idealnie wypieczoną. Polana oliwą smakowała obłędnie – jak zawsze! Drugim daniem głównym był stek z polędwicy wołowej, średnio wysmażony z sosem Jack Daniel’s, podawany

Kuchnia Bazylii
krucho-drożdżowe pizzerinki z truskawkami... 146

Składniki: mąka tortowa 620 gram, masło lub margaryna 260 gram, drożdże świeże 5 dag, mleko 3,2% 1/2 szklanki/zimne, cukier 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki "L

W Mojej Kuchni Lubię
Razowa pizza z ricottą, pomidorkami i kwiatami cukinii (Pizza integrale con ricotta, pomodorini e fiori di zucca) 203

lievitare per circa 2 ore in luogo tiepido. Blachę do pieczenia smarujemy olejem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy.  Sp ó d ciasta smarujemy passat ą  pomidorow ą. Pizze odstawiamy do ponownego wyrastania na ok. 30 minut. **** Oleate una teglia su cui stenderete l'impasto. Condite la pizza con la passata di pomodoro. Lasciatela riposare

La grande e la piccola cuoca