Składniki: mąka tortowa 620 gram, masło lub margaryna 260 gram, drożdże świeże 5 dag, mleko 3,2% 1/2 szklanki/zimne, cukier 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki "L", aromat rumowy 3 krople, kefir 3/4 szklanki/gęsty KRUSZUNKA: mąka tortowa 2 szklanki, cukier 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos malinowy - ile potrzeba użyłam trzy zamrożone i odmrożone kule z przepisu "zobacz TUTAJ" , odmrażałam w lodówce przez noc na podsypanej mąką desce każdą kulę ręcznie rozpłaszczyć na pizzerinkę z 0,5 cm grubości, układ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...