pizza ciasto - 4706 przepisów (strona:102/314)

Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 280

Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Tarta z dynią i szpinakiem Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 275

pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

pieczonymi burakamiMarynowany surowy łosoś w przyprawachŚledź w sosie czosnkowymŚledź w oleju z cebuląŚledź w buraczkowej pierzynceWarzywne chiliChili con carne w wersji lightBigosKrokiety z pieczarkamiPatatas alioliPieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiemMini pizze na zaczynie poolishPissaladiereRoladki z francuskiego ciasta z łososiemDrożdżowe bułeczki z pieczarkamiDrożdżowe bułeczki z rzodkiewkąSzybka tarta z warzywamiTarta ze szpinakiem i serem pleśniowymFocaccia z oliwkamiPate z wątróbki z dzikaJajka

Kulinarne przygody Gatity
PIZZA FOCACCIA 163

Pizza Focaccia   to rodzaj włoskiej pizzy przypominającej chleb. Można go podawać samodzielnie, ale może być też wyśmienitym dodatkiem  do mięs i sałat. Składniki na ciasto: 50g świeżych drożdży szczypta cukru pół łyżeczki ziołowej soli    szklanka ciepłej wody / lub mleka Wymieszałam składniki z mąką pszenną i razową. Ilość mąki to około 3 - 4 szklanki. Zagniatałam i wyrabiałam(...)tymiankiem, granulowanym czosnkiem i solą ziołową. Pizze-chlebki wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam około 15-20 minut w temperaturze 220 stopni  aż ciasto się zarumieniło. Kochani pizze-chlebki są rewelacyjne zarówno na ciepło jak i na zimno!  Polecam! Smacznego! Polecam równie pyszny CEBULARZ LUBELSKI

potrawyregionalne
Pizza wiejska 118

Przedstawiam moją propozycję na to jak powinna wyglądać i smakować pizza wiejska;). Oczywiście na cieście bez wyrastania. Całkiem sporo na niej dodatków, jest naprawdę smaczna a przepis wart wypróbowania. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: kilka plasterków kiełbasy, u mnie Krakowska Sucha od Hańderek(...)pryki zielonej 1 ogórek kiszony 2 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej koncentra t pomidorowy pieprz, zioła do pizzy, czosnek granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.  2. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem . Wykładamy mozzarellę , kukurydzę konserwową, kiełbasę oraz

Szefowa kuchni
Orkiszowe, pełnoziarniste ciasto drożdżowe z kruszonką 165

większego problemu :) Z przepisu wychodzą 3 klasyczne blachy ciasta lub dwie, jeśli wolicie ciasta drożdżowe na grubszym spodzie (ja wolę cieńsze, czasami piekę nawet takie ekstremalne, jak pizza :D). Orkiszowe, pełnoziarniste ciasto drożdżowe z kruszonką Ciasto: 600g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 dag świeżych drożdży 50 g masła (lub pół na pół z olejem kokosowym) 300ml+3 łyżki mleka

FitKot
Pizza twist 114

wychodził. Miała pomagać, ale skończyło się na tym, że sama robiłam, a on po powrocie z podwórka zasiadł do jedzenia i tyle z tej pomocy miałam ;-). Ciasto identyczne jak na pizzę, proste w wykonaniu, dodatki wedle uznania, na imprezę, my zjedliśmy też do zupy. Ja trochę bardziej rozwałkowałam ciasto i moje ogólnie cieńsze, niż na blogu z którego zaczerpnęłam przepis

kruche babeczki
PIZZA " ZIELONA PANNA" Z PATELNI 157

Takie szybkie i łatwe przyrządzenie pizzy jest mi na rękę.Zabawa z ciastem drożdżowym to już nie dla mnie , ale taka pizzę czemu nie skoro wymaga ona tylko zmiksowania ze sobą składników i już gotowe  , ma też nie wiele kalorii. 1 puszka odsączonego groszku zielonego 1 mała cukinia starta wraz ze skórką 1 jajko 2 łyżki mąki 0.5 łyżeczki(...)soli Farsz : ********************** Pomidory Plasterki kiełbasy Papryczki jalapeno Starty ser żółty Keczup Olej Natka pietruszki ******************************* 1 .  Składniki na ciasto zmiksować ze sobą jak na naleśniki i usmażyć z obu stron placek. 2 .Pomidory umyć , pokroić w plasterki . 3 . Na pizzy ułożyć pomidory , kielbase ,posypać papryczkami jalapeno, posypać serem żółtym.Przykryc pokrywką.Zapiekać do rozpuszczenia się sera.Zdjać z ognia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tortille zapiekane z serkiem i figami 194

Pyszne połączenie - serek kozi, figi, tymianek i miód. Na spód użyłam ciasta na domowe tortille , które znakomicie sprawdza się pieczone jak pizza w piekarniku. Z całej porcji ciasta zrobimy ok 8    placków o średnicy ok 20 - 24 cm , jeżeli to za dużo  - resztę warto zamrozić. Nie warto robić mniej. Polecam, smaczna przekąska.składniki

Stare Gary
Pizza z ljutenicą i wiejską kiełbasą 136

przygotowania: Ljutenica Pizza z ljutenicą i wiejską kiełbasą okazała się prawdziwym daniem fusion i, powiem nieskromnie, smakowała znakomicie :) Pizza z ljutenicą i wiejską kiełbasą Składniki: CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej na pizzę typ 500 2 dag świeżych drożdży ok. 2/3 szklanki letniej wody łyżeczka oliwy z oliwek szczypta cukru troszkę mniej niż pół łyżeczki soli 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku masło(...)śmietany. Odstawiłam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Do mąki dodałam szczyptę soli, czosnek granulowany, oliwę i wyrośnięty zaczyn. Mieszając łyżką dolałam partiami letnią wodę. Następnie ręką wyrobiłam gładkie, sprężyste ciasto. Kiedy przestało lepić się do miski i do dłoni, przykryłam miskę ściereczką i odstawiłam w ciepłe miejsce do momentu, aż podwoiło objętość – około 20-30 minut. Po tym czasie przebiłam

Kuchenne zapiski Edyty
Przekąski z ciasta francuskiego – małe co nieco dla dużych i małych 164

pieczenia i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200 C. Świetna przekąska dla dzieci, ale i dla dorosłych.       Ślimaczki   Potrzebujemy: 1 arkusz ciasta francuskiego sos do pizzy lub ketchup starty ser 30 dkg parę plastrów cieniutko pokrojonej szynki i salami   Rozwijamy ciasto, smarujemy je sosem. Posypujemy serem i układamy wędlinę. Zwijamy i kroimy

Niunioki
Rogale marcinkowickie 134

pół godzinie lub kilku (do 4 dni) dniach. Delikatnie rozwijamy płat ciast, jeśli wcześniej nie wałkowaliśmy do pół centymetra robimy to teraz. Przy pomocy noża do pizzy lub radełka do ciasta kroimy ciasto na trójkąty równoramienne o wysokich bokach. Smarujemy dosyć grubo masą pozostawiając puste brzegi z wszystkich stron trójkątów, zwijamy od podstawy trójkątów, odkładamy na blachę przykrytą papierem

I tu będę miała takie te
Pizza hawajska. Pizza hawaii. 289

The post Pizza hawajska. Pizza hawaii. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Focaccia z papryką, pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem 115

mieszamy wodę z olejem i 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżeczką soli, lekko podgrzewamy.  Do misy robota wsypujemy oba rodzaje mąki, suche drożdże i płynne składniki, ciasto wyrabiamy za pomocą haka do pizzy 5 minut. Zawsze wstawiam stalową misę robota z ciastem do nagrzanego piekarnika do temp. 50 stopni na 20 minut do wyrośnięcia, ale tym razem ze względu(...)czasie wyciągamy misę z ciastem drożdżowym  i jeszcze chwilkę wyrabiamy. Ciasto  kroimy na 2 kawałki, dosyć cienko rozciągamy na 2 owalne placki. Każdy kawałek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia niezbyt ściśle, gdyż jeszcze urosną, doprawiamy ziołami Toskańskimi, plasterkami żółtej papryki, plasterkami pomidorów i rozmarynem. Pizze wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Focaccię kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pełnoziarnista pizza z kurczakiem i dużą ilością warzyw, bez tłuszczu :) 119

pory robiąc pizzę używałam wyłącznie mąki pszennej. Bałam się, że dodając razową ciasto nie będzie tak smaczne, nie wyrośnie i innego typu bzdurne rzeczy :D Teraz wiem, że baaardzo się myliłam :) Od dziś(...)pizza tylko i wyłącznie na mące pełnoziarnistej (okej z domieszką pszennej :D). Smak całkowicie inny od TEJ i od TEJ . Inny, ale lepszy! 100 razy lepszy! Pizza po upieczeniu odznacza się chrupiącym ciastem i niezwykłym aromatem, dzięki dużej ilości przypraw (jak to u mnie zazwyczaj bywa :D). Farsz to w głównej mierze same warzywa + trochę kurczaka, tak więc nawet

Zdrowie na języku :P