piersi - 15384 przepisów (strona:5/1026)

Faworki z piersi kurczaka 211

Dziś trochę inne wydanie kotleta z piersi kurczaka na niedzielny obiad. Zrobimy sobie faworki. Zawsze to jakieś urozmaicenie na talerzu. Składniki, to: -oczywiście pierś z kurczaka -2 jajka -płatki kukurydziane -przyprawa do kurczaka -przyprawa barbecue -olej    Pierś dzielimy na plastry, układamy na folii, przykrywamy folią i lekko rozbijamy.    Obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka

Maminek kulinarny
Pierś z warzywami 196

Jakiś czas temu robiłam taką pierś z warzywami dla córki..i córka poprosiła o jeszcze..i trza było znów zrobić...tym razem zrobiłam ciut inaczej...ale też smacznie..Ja zawekowałam .. potem wystarczy tylko podgrzać i gotowe.. 1-2 piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka Knorr 1 paczka mieszanki warzyw po chińsku  listek, ziele sól do smaku  bulionetka(...)drobiowa Knorr pomidory suszone Piątnica przyprawa chińska 5 smaków Piątnica olej do duszenia  Piersi umyć, pokroić w kawałki małe, wymieszać z przyprawą i odstawić do lodówki.Następnie wyłożyć na rozgrzany olej i kilka minut smażyć.Dodać suszone pomidory -igiełki oraz mieszankę warzywną i przyprawy oraz bulionetkę. Dolać troszkę wody i dusić do miękkości

Moje domowe kucharzenie
Piersi z kurczaka po królewsku 1004

także zachęcam żebyście spróbowali przygotować to danie a  szczególnie tym osobom, które są fanami sera pleśniowego typu lazur. Życzę smacznego!! Składniki:  torebka szpinaku świeżego  2 duże piersi z kurczaka  100 g  sera pleśniowego lazur 1 łyżka masła  1 pomidor  2 ząbki czosnku  sól, pieprz  oliwa  Sposób wykonania :  Piersi natrzeć(...)solą, pieprzem zostawić na całą noc. Szpinak (bez ogonków ) zblanszować na maśle. Dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora ( bez skórki) oraz pokrojony ser w plastry. Chwilę dusić pod przykryciem. Każdą pierś przeciąć wzdłuż  na pół żeby powstały 4 płaty, które należy rozbić przez folię na cieniutkie plasterki. Na nich rozsmarowujemy  wcześniej przygotowaną masę szpinakową. Zawijamy, jeden dłuższy

pieprzny smaczek
GRILOWANA PIERŚ KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWEJ CYTRYNOWO TYMIANKOWEJ 244

idzie zaczniemy wrzucać na ruszt najróżniejsze smakołyki..nie tylko kiełbaski ale też mięsa które wymagaja marynat, dzis proponuję świeżą aromatyczną marynatę do drobiu Składniki:  70 dag piersi z kurczaka soł morska, pieprz mielony Kamis marynata: duzy kubek jogurtu greckiego ok.10 gałązek tymianku sok z połowy cytryny skórka otarta z jednej cytryny sól morska ziołowa Kamis ok. 2 łyżeczek pieprz(...)mielony Kamis ok. 2 łyżeczek Wykonanie: Pierś kurczaka przecinamy wzdłuż na pół na kotlety. Do miseczki wlewamy jogurt, kruszymy tymianek, dodajemy sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny, dodajemy tez sól ziołową i pieprz. Każdą porcję piersi posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do marynaty. Musi pobyć w niej ok. 2godzin- ja wkładam na całą noc do lodówki. Grilujemy

Z Majeczką w kuchni
MIODOWA PIERŚ KURCZAKA Z GRILLA 162

wspominałam nieraz drób często gości na moim stole. Dzisiaj pogoda dopisuje na tyle by móc wrzucić cos na ruszt, więc polecam te niezwykle smaczne piersi z kurczaka. Rewelacyjne w smaku, nawet moim synom bardzo posmakowały. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki miodu- ja użyłam miodu z mniszka lekarskiego 3 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka mielonej ostrej(...)słodkiej papryki-wg upodobań sól,pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż na pół, każdą oprószamy solą i pieprzem. Miód mieszamy z olejem, dodajemy tymianek, mieloną paprykę. Taką marynatą obtaczamy mięso. Zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Grilujemy an rumiano z obu stron. Mięsko wychodzi niezwykle soczyste

Z Majeczką w kuchni
PIERŚ KURCZAKA W FASOLCE Z SEZAMEM 330

Taka mała pyszna improwizacja na napotkany sezam :) Co musiałam z nim zrobić,a że mam świeżą fasolkę i pierś kurczaka w lodówce wyszło to :)   Składniki: 300 g piesi z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego sól 3 gaście fasolki szparagowej 3 łyżki sezamu olej do smażenia Wykonanie: Piesi z kurczaka koimy w paseczki, oprószamy delikatnie solą, wkładamy do sosu sojowego(...)godz, co jaki czas mieszamy,zeby dobrze przeszły smakiem. Na rozgrzaną patelnie  z niewielką ilością oleju wrzucamy piersi , przesmażamy. Wykładamy na talerz.Fasolkę szparagową obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie, odcedzamy, wykładamy na talerz, wykładamy na nią piersi z kurczaka. Na suchej patelni oprażamy sezam, posypujemy nim fasolkę i kurczaka

Z Majeczką w kuchni
PAPRYKOWE PIERSI Z KURCZAKA 334

Lubisz paprykę i drób? To koniecznie wypróbuj to danie, mozno paprykowe, mocno pomidorowe, mocno pyszne !   Składniki: pól kg piersi z kurczaka sól,pieprz słoiczek koncentratu pomidorowego 200 g szklanka wody pól papryki czerwonej pól papryki żóltej zioła prowansalskie tymianek rozmaryn papryka słodka papryczka chili- odrobinkę ząbek czosnku olej do smażenia Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy na kotlety, oprószamy solą(...)dolewamy wodę, dodajemy zioła, paprykę, czosnek przecisnięty przez praskę i drobno posiekany kawałek papryczki chili. Wszystko mieszamy. Papryki kroimy w kosteczkę, dodajemy do sosu. Do sosu wkładamy kotlety z piersi. Przykrywamy, wstawiamy do piekarnika na ok 25 minut

Z Majeczką w kuchni
Pierś z kurczaka z warzywami chińskimi (duża porcja ok. 425 kcal) 237

ryżem, jak podałam poniżej, albo z makaronem ryżowym (ilość makaronu podobna do ilości ryżu). Obie wersje bardzo lubię i polecam :) Składniki (porcja dla jednej osoby): 125 g piersi z kurczaka 200 g mrożonych warzyw chińskich 50 g ryżu trzy kolorowego 3 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka oleju sól (ew. w międzyczasie można dodać szczyptę - mniej niż pół łyżeczki - cukru) Przygotowanie(...)wrzucamy na niego zamrożone warzywa, trzymamy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż warzywa będą rozmrożone i ciepłe. 2. Do warzyw dokładamy pokrojoną w drobną kosteczkę pierś z kurczaka, solimy. Dodajemy sos sojowy, trzymamy pod przykryciem aż pierś będzie dobra do jedzenia. 3. W międzyczasie przygotowujemy ryż, według przepisu na opakowaniu albo jak ja w parowarze

Malowane smakiem
Pierś z kurczaka pieczona w śmietanie i zupie cebulowej 368

błahymi sprawami :) Za rogiem czyha wiosna, słońce i godziny spędzone na świeżym powietrzu. Tymczasem nadal w duchu świąt przedstawiam moją propozycję na obiad w gronie rodziny. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka lub jedna duża pierś z indyka 2 zupy cebulowe duże opakowanie śmietany Wykonanie: Pierś myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błon, przekładamy do naczynia żaroodpornego. I obsypujemy zupami cebulowymi

Taste Of My Day
szpinak z piersią i makaronem na szybki obiad... 273

Składniki: makaron świderki 2 szklanki, pierś z kurczaka 1 mała, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek - do smaku, szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg, jajko 2 sztuki, śmietana 1/2 szklanki pierś kurczaka podsmażyć na maśle, do smaku dodać pieprz, kucharka użyłam świeży szpinak - szpinak listki dobrze wypłukać i odcisnąć z wody jeśli listki są nieduże(...)całości dodać do piersi i mieszając podsmażać do odparowania nadmiaru wody całe jajka dobrze rózgą lub blenderem ubić z 12% słodką śmietaną wlać do szpinaku i mieszając zagęścić podać z ugotowanym makaronem w osolonej wodzie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczona pierś z indyka w śmietanie. 371

indyk to suchy kawał mięcha lecz ja jestem odwrotnego zdania, bo jeżeli umieć go poprawnie zamarynować i upiec, to będzie niesamowicie soczysty i smaczny. Dziś właśnie prezentuję przepis na pierś z indyka zapiekaną w śmietanie, czosnku i rozmarynie, która może służyć jako pieczeń na kanapki lub jako danie główne. Zapraszam! Składniki: Pierś z indyka (1,5 kg) 400 g śmietany(...)ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu gałązka rozmaryny lub łyżeczka suszonego 1/4 łyżeczki oregano 100 g masła Przygotowanie:  Pierś myjemy i osuszamy, nakłuwamy igłą lub nożem.  Do śmietany dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i powstałą marynatą nacieramy indyka. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki.  Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Kuchnia Łukasza
Zapiekanka z ziemniaków i piersi z kurczaka 195

Składniki -ziemniaki gotowane na parze -szynka -pierś z kurczaka -oliwa z oliwek MINIMONINI -siekany seler naciowy i pietruszka -ser żółty w plastrach Uparuj ziemniaki i pokrój w cząstki, dodaj szynkę, pierś z kurczaka i ser żółty, polej oliwą, posyp siekanymi ziołami, i...do piekarnika! Zapiekaj dotąd aż pierś z kurczaka „będzie gotowa” a ser zacznie spływać. SMACZNEGO

Z Kuchni Do Kuchni
Krem z ciecierzycy z grillowaną piersią kurczaka 179

Składniki: 1 puszka ciecierzycy (około 240 gram po odsączeniu) 1 pomidor malinowy sól pieprz pół papryczki chili 250 gram piersi kurczaka szczypta słodkiej papryki w proszku jogurt naturalny nać pietruszki Do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy ciecierzycę, pokrojoną chili oraz pomidora pozbawionego skórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy 10-12 minut. W tym czasie przyprawiamy pierś kurczaka solą(...)Zupę blenderujemy na gładki krem. Ponownie gotujemy przez kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem jeśli to konieczne. Podajemy z jogurtem naturalnym, natką pietruszki oraz pokrojoną w plastry piersią kurczaka. Gotowe

Mango Papaja
Potrawka z kurczaka i szpinaku 166

jest wyjątkowe w smaku. Do potrawki z kurczaka możemy użyć zarówno mrożonego szpinaku, jak i tego świeżego, który jest ogólnie dostępny w sklepach. Składniki (na 3 porcje) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250g szpinaku np. świeżego cebula olej do smażenia sól pieprz gałka muszkatołowa 150 ml bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku Potrawka z kurczaka i szpinaku – przepis Cebulę kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku! 122

Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym   Pierś faszerowana kremowym szpinakiem. Składniki:   70 g świeżego umytego szpinaku 20 g startego sera typu parmezan 70 g kremowego serka 2 łyżki majonezu kieleckiego 3 łyżki oleju roślinnego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 piersi z kurczaka, waga łączna około 500 g 6 plastrów wędzonego boczku sól(...)lodówki.     W osobnej naczyniu wymieszaj składniki marynaty: olej roślinny, słodką paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku.   Piersi delikatnie natnij wzdłuż tworząc kieszonkę. Najlepiej użyć do tego bardzo ostrego noża. Do środka nałóż schłodzony farsz.   Na desce do krojenia rozłóż koło siebie, po trzy, cztery

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania