Pierś z kurczaka jest bardzo często wykorzystywana w kuchni i może stanowić podstawę wielu ciekawych dań. Jednak czasami brakuje nam już pomysłów, jak możemy wykorzystać pierś z kurczaka. W dzisiejszym wpisie przedstawię przepis na pierś z kurczaka z piekarnika. Pierś z kurczaka zapiekana z serem camembert jest bardzo pyszną propozycją na obiad dla najbliższej rodziny... Tryb czytania Artykuł Pierś
PysiaGotuje.plPyszna i ekspresowa w przygotowaniu sezonowa zupka z zielonych szparagów, młodych ziemniaczków i pokrojonej w kosteczkę piersi kurczaka. Zabielana śmietaną, podana z pokruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta. Koniecznie z solidną porcją świeżego koperku i opcjonalnie z także z odrobiną soku z cytryny. Zupkę możecie ugotować zarówno na domowym bulionie np. z poprzedniego dnia, jak i na wodzie(...)najlepiej z dodatkiem sosu sojowego). SKŁADNIKI / 4-6 porcji 1 pierś kurczaka 10 sztuk zielonych szparagów 3-4 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 20 g masła 1 łyżka oliwy ¹⁄₂ łyżeczki suszonego oregano ¹⁄₃ łyżeczki kurkumy 1 litr gorącego bulionu lub wody wymieszanej z 2-3 łyżkami sosu sojowego 120 g gęstej śmietany 18% 3 łyżki posiekanego koperku sól
cool and mintypomidorów z puszki, mleczka kokosowego i aromatycznych przypraw. Kurczak w sosie curry to danie, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej, niż 30 minut. Składniki Ilość porcji: 4 Mięso z piersi kurczaka – 500 g Brązowy ryż – 200 g Słodki ziemniak – 150 g Brokuł – 150 g Zielony groszek z puszki – 150 g Krojone pomidory z puszki(...)Papryczka chilli – 1 szt. 2 ząbki czosnku Łyżka startego imbiru Oliwa z oliwek Łyżeczka pieprzu, soli, curry, kolendry, trawy cytrynowej, cynamonu, kminku Przygotowanie Filet z piersi kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oczyszczamy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem, curry, smażymy na oliwie z oliwek i odstawiamy. Rozgrzewamy w garnku oliwę z oliwek i smażymy drobno posiekaną czerwoną cebulę do momentu
ale Pysznieroladek i nie żałuję... już wiem, że szpinak będzie częstym gościem w moim domu :)Składniki:500 g mrożonego szpinaku,1 ser feta,2 łyżki masła,1 ząbek czosnku,2 piersi kurczaka,2 łyżeczki przyprawy do drobiu, 50 g płatków migdałowych.Przygotowanie: Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy(...)całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Piersi kurczaka kroimy na cztery części i rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Układamy szpinak na rozbitych kotletach. Zwijamy piersi kurczaka w roladki. Układamy je na folii spożywczej i zawijamy. Wstawiamy najlepiej na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju
Aga w kuchniSkładniki (na 1 porcję) - mięso z piersi kurczaka (ok. 100 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - łyżeczka miodu (ok. 12 g), - garść sałaty (ok. 30 g), - ½ ogórka zielonego (ok. 55 g), - 5 pomidorków koktajlowych (ok. 100 g), - 1/4 melona (ok. 150 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - łyżeczka musztardy (ok. 10 g), - 1/4 szklanki malin(...)przyprawy: pieprz, sól. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka kroimy w paski, marynujemy w oleju, połowie miodu, szczypcie soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. 2. Sałatę rwiemy na kawałki. 3. Ogórka kroimy w półplasterki. 4. Pomidorki przekrawamy na pół. 5. Z melona wydrążamy kulki. 6. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z musztardą, malinami i resztą miodu. 7. Na sałacie
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpory nie łączyłam owoców z mięsem (poza udkami w morelowej marynacie). A w jednym zestawie konkursowym jest śliwka :) spróbowałam i nie żałuję :) I tak oto przygotowałam pierś kurczaka o bardzo ciekawym posmaku. Podane z kaszą gryczaną polaną sosem stanowią świetną odskocznię od codziennej kuchni. Składniki: 1 duża pierś kurczaka 1 mały słoiczek (190g) dżemu śliwkowego (przepis tutaj ) 2 torebki kaszy(...)cebula biała 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka szałwii 1 płaska łyżeczka pieprzu mielonego 3 łyżki oleju do smażenia świeża natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w dość duże kawałki - dużą kostkę. Cebulę obieramy, siekamy, czosnek obieramy, ale nie kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej - musi być bardzo gorący! Wrzucamy
Kolorowy Przepisowniktego surówkę z marchwi lub z selera. Doskonale smakują też solo, jako przekąska , lub dodatek na kanapkę w towarzystwie zielonej sałaty i pomidora. 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka (dobra cena i jakość KLIK) 1 jajko + 20 ml wody Przyprawy : sól, zmielona suszona włoszczyzna , biały pieprz i odrobina imbiru płatki kukurydziane olej Mięso z piersi(...)odstawiam na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie filety obtaczam w płatkach kukurydzianych i od razu smażę, z obu stron na rumiano. PIERSI Z KURCZAKA DOBRA CENA I JAKOŚĆ Testuj produkty z Biedronki, zgłoś się :) Polecam skandynawskie inspiracje
Takie tam pichcenieodcedzicie z zalewy. Sałatka jest bardzo syta, więc z całą pewności zaspokoi każdy głód. Zatem biegnijcie do sklepu po składniki i do dzieła…. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka słoiczek selera konserwowego 1 puszka ananasa (możecie kupić już pokrojony) 150g sera żółtego puszka kukurydzy ząbek czosnku sól pieprz 4 łyżki majonezu olej do smażenia Sałatka z kurczakiem, ananasem(...)selerem konserwowym – przepis Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w większą kostkę. Marynujemy je w oleju, przeciśniętym przez praskę czosnku, soli i pieprzu. Smażymy na patelni (już bez dodatku oleju). Odstawiamy do ostygnięcia. Ananasa kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce, kukurydzę i selera odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy w misce z majonezem i doprawiamy do smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szalotka 1 ząbek czosnku pęczek natki pietruszki masło lub oliwa z oliwek do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki bulionu 150 g piersi kurczaka 250 g boczniaków pomidorki koktajlowe mozzarella sól, pieprz, majeranek Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Na maśle podduś boczniaki z solą, pieprzem i majerankiem. Ściągnij(...)ognia. Na tej samej patelni podsmaż (do zarumienienia) pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, dopraw tym samym zestawem przypraw co grzyby. Ściągnij z ognia. Ponownie na tej samej patelni, na maśle, podduś czosnek i szalotkę. Wlej bulion oraz śmietanę i duś sos 10 minut. Na koniec dodaj boczniaki, pierś kurczaka, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i posiekaną natkę pietruszki. Składniki dokładnie
Mango PapajaBardzo prosta do przygotowania sałatka. Większość składników wystarczy wyjąć z puszki, do tego dodać upieczoną lub wędzoną pierś kurczaka, plasterki pora, pokrojoną świeżą paprykę oraz kosteczki żółtego sera. Myślę sobie, że dla wzbogacenia smaku, można by dodać jeszcze 2-3 jajka ugotowane na twardo. Niewielki nakład pracy, a efekt bardzo zadowalający:) 1 większa lub 2 mniejsze wędzone piersi kurczaka puszka(...)wodą. Odstawiamy do osączenia. Następnie przekładamy do miski. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa po odsączeniu kroimy na mniejsze części. Fasolkę przepłukujemy na sicie. Wszystkie składniki łączymy w misce. Wędzoną pierś kurczaka (bez skórki) kroimy w kosteczkę. Po usunięciu gniazda nasiennego z papryki, kroimy ją w kosteczkę. Ser żółty kroimy w podobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z kilkoma łyżkami majonezu
Smaki Na Talerzuzrobić na obiad. Wtedy pozostaje tylko opcja - ,,sprawdź co masz w lodówce?". No i co było? Znalazłam ser camembert, serek topiony, pęczek natki pietruszki i czekający filet z piersi kurczaka. Na szybko przygotowałam taki obiad! A smak zaskoczył mnie samą! Kruche i rozpływające się w ustach mięso nadziane pietruszką i serem camembert. Do tego kremowy sos na bazie mleka(...)serka topionego. Rewelacyjny obiad! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa curry Ostra papryka 60 g sera camembert z ziołami ½ pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki pszennej ok.1 szklanka mleka 60 g kremowego serka topionego Sól Pieprz Gałka muszkatołowa Filet z piersi kurczaka przecinamy na pół. Staramy się aby nie przeciąć
VioletoweKucharzenieOstatnio natknęłam się na przepis Ewy Wachowicz na kotleciki z indyka, akurat w lodówce miałam piersi kurczaka, więc zmieniłam trochę przepis i zrobiłam dzisiaj na obiadek. Moim bliskim bardzo smakowały!!! 😃Kotleciki podałam w towarzystwie pieczonych frytek oraz surówki Coleslaw. Składniki: piersi kurczaka 2 szt, cebula 1 szt, czosnek 4 ząbki, ser żółty 200 g, natka pietruszki 2 łyżki, szczypiorek(...)łyżki, curry 2 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, jajka 2 szt, mąka ziemniaczana 3 łyżki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Do tego dodajemy drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany szczypiorek i natkę.Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy wszystko razem. Kotleciki kładziemy
kulinarne odsłony patiDziś przedstawiam przepis jednego z moich ulubionych autorów Gino D’acampo z jego książki „Fantastico! Modern Italian Food”. Chrupiąca, panierowana pierś kurczaka podana z salsą pomidorową z oliwkami i pikantnym szpinakiem jest doskonałym pomysłem na szybki obiad nawet w zabieganym tygodniu lub też ten leniwy weekendowy ;). Danie jest szybkie, łatwe i przyjemne w przygotowaniu więc poradzi sobie(...)każdy. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Panierowana pierś z kurczaka z salsą pomidorową (2 porcje) Składniki na kurczaka: 2 duże, piersi z kurczaka bez skóry i bez kości mąka do posypania 2 średnie jajka, roztrzepane i doprawione od serca solą i pieprzem 70g drobnej bułki tartej sól i pieprz Składniki na szpinak: 8 łyżek oliwy z oliwek
karmelowypysznym dressingiem musztardowo-miodowym. Dobra dla wszystkich dbających o zdrowy styl życia. Najlepiej smakuje na ciepło, z opieczoną bagietką lub kromką pełnoziarnistego chlebka. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe piersi kurczaka 1/2 małej sałaty lodowej 1 mała cebula czerwona 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g pieczarek 2 łyżki natki pietruszki oliwa przyprawy: po 1/2 łyżeczki: świeżo zmielonego czarnego(...)soku z cytryny, sól WYKONANIE WINEGRET : W miseczce rozcieramy musztardę francuską z miodem i szczyptą soli. Dodajemy oliwę i sok z cytryny. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. PIERSI KURCZAKA osuszamy i oczyszczamy z białych błon. Nacieramy z obu stron przyprawami oraz 1 łyżką oliwy. Odstawiamy do zamarynowania. Cukinię i pieczarki kroimy w 2-3 mm plastry, paprykę
cool and mintypospolitą rzeczą władacie…” Warto nad nimi się zastanowić. Po tych rozważaniach poszłam do kuchni, aby przygotować obiad. Swoją złość wyładowałam podczas rozbijania mięsa. Zrobiłam dzisiaj coś nowego: kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem. Wyszły naprawdę bardzo smaczne i mają jeszcze jedną zaletę – przed panierowaniem można je zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu(...)Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić ze zbędnych włókiem i kostek. 2. Każdą ćwiartkę podzielić na 2 kotlety (patrz
W mojej kuchni