piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:53/1016)

Amarantus Bio z kurczakiem z parowaru 206

zresztą widać na załączonym wyżej obrazku :)Będzie i zdrowo i z mięskiem :) Czyli tak jak lubię najbardziej :)  Składniki : 4 łyżki ziarna amarantusa bio 1 filet z piersi kurczaka natka pietruszki szczypiorek 3 łyżki oliwy z oliwek z oregano Przyprawy : pieprz ziołowy kmin rzymski majeranek czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka myjemy(...)odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i przekładamy do głębokiego talerza. Pierś polewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek. Mieszamy aby każdy kawałek był obtoczony cały w oliwie. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, kminem rzymskim, majerankiem, czosnkiem granulowanym i znów mieszamy, odstawiamy talerz z mięsem na bok na 15-20 minut.4 łyżki ziaren amarantusa wsypujemy na sitko z małymi oczkami, płuczemy

Parowar Faceta
pyszne placuszki z kurczaka dla całej rodziny 500

sposobów można jeść filety z piersi kurczaka? Chyba są to dania niepoliczalne, bo jest to zdecydowanie najpopularniejsze mięso, jakie jemy, nie tylko w naszych domach, ale w ogóle również w restauracjach. Kurczakowe cycki chyba każdy lubi. Jednak na polskich stołach króluje jeden przepis, czyli piersi panierujemy w jajku i bułce i smażymy jak schabowego... Klasyka jest ok, ale czasem warto(...)zajadały się tymi placuszkami. Oczywiście to, co dodajemy, może podlegać modyfikacjom - nie lubisz cebuli? Wyrzucamy z przepisu! Wolisz ser żółty? Potarkuj i dodaj! I też będzie pysznie! Placuszki z piersi kurczaka Czas przygotowania: 15 minut dla 4 osób Składniki: cały filet z piersi kurczaka 1 średnia cebula 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Kurczak w stylu marokańskim z kuskusem i sosem tzatziki 97

marokańskim. Słodko-kwaśno-pikantny smak tego dania na pewno mile Was zaskoczy. Jak wiadomo Maroko to królestwo przypraw. Więc i w tym daniu nie mogło zabraknąć podkreślającego delikatny smak piersi kurczaka cynamonu, goździków, czy sumaku. Ta ostatnia przyprawa pochodzi z jagód (owoców) dziko rosnącego krzaka, który rośnie na wszystkich obszarach śródziemnomorskich, oraz w części środkowej Bliskiego Wschodu. To czerwono-bordowy(...)kuchnianadatlantykiem.com. Wprowadziłam kilka zmian: zamiast orzeszków piniowych dałam ziemne, olej arganowy/oliwę zastąpiłam olejem sezamowym. Dodatkiem do kurczaka jest kuskus i sos tzatziki. Polecam! Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka 3 łyżki mąki pszennej ok. 5 łyżek oleju (arganowego, sezamowego) lub oliwy 2 duże cebule 3 łyżki rodzynek 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sumaku

MyCookBook.pl
Burgery z kurczaka z posypką sezamową 113

Pyszne, soczyste i mięciutkie burgery z piersi kurczaka. Zmielona papryka, cebula i czosnek nadały im niezwykłego aromatu. Panierka z krakersów i sezamu dodatkowo urozmaiciła smak! Wpis przygotowałam z myślą o portalu Kobiece Porady, gdzie znajdziecie wiele rewelacyjnych  przepisów kulinarnych  , artykułów, porad i ciekawostek.  1 filet z piersi kurczaka 1 biała cebula ½ czerwonej papryki 2 ząbki czosnku(...)żółtego sera 2 łyżki świeżego szczypiorku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Panierka: 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka białego sezamu 6 krakersów Filet z piersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso przekładamy do rozdrabniacza lub maszynki do mielenia. Dodajemy posiekaną cebulę, kawałki papryki i ząbki czosnku. Całość rozdrabniamy na gładką i drobną masę. Mięso z warzywami

VioletoweKucharzenie
Pierś z kurczaka w sosie musztardowym 84

Smaczny obiad w mniej niż 30 minut? Tak, to możliwe. Wystarczy pierś z kurczaka, ryż, śmietanka 30% i musztarda. Do tego odrobina posiekanego pora i mamy gotowy obiad. Przed przygotowaniem tego dania miałem mieszane uczucia, jednak po spróbowaniu wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. Gorąco polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjnie smażona pierś z kurczaka. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka(...)oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku 2 woreczki ryżu 1/2 pora 100 ml śmietanki 30% Sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka standardowo oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy. Kroimy w kosteczki, paseczki lub inny kształt. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie używamy przyprawy do kurczaka lub innej, którą lubimy. Podsmażamy

Programista w kuchni
Pierś z kurczaka w sosie musztardowym 101

Smaczny obiad w mniej niż 30 minut? Tak, to możliwe. Wystarczy pierś z kurczaka, ryż, śmietanka 30% i musztarda. Do tego odrobina posiekanego pora i mamy gotowy obiad. Przed przygotowaniem tego dania miałem mieszane uczucia, jednak po spróbowaniu wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. Gorąco polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjnie smażona pierś z kurczaka. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka(...)oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy 2 ząbki czosnku 2 woreczki ryżu 1/2 pora 100 ml śmietanki 30% Sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka standardowo oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy. Kroimy w kosteczki, paseczki lub inny kształt. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie używamy przyprawy do kurczaka lub innej, którą lubimy. Podsmażamy

Programista w kuchni
KURCZAK Z CUKINIĄ MARCHEWKĄ I POREM 385

dzisiejszym daniu warzywa są głównym składnikiem. Powinno się je jeść w dużych ilościach. Łatwiej pewnie jest usmażyć pierś kurczaka i po sprawie. Wystarczy pokroić do niej ulubione warzywa i pyszne danie mamy w parę minut. Składniki: pierś z kurczaka 2-3 szt. marchewek 1-2 szt.średnich, młodych cukinii kawałek pora kawałek świeżej czerwonej papryki 2-4 ząbki czosnku kawałek(...)rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wkładałam kolejno: marchew czerwoną świeżą paprykę pora cukinię Warzywa wymieszałam, przyprawiłam pieprzem i solą. Smażyłam je dosłownie parę minut, aby były lekko twarde. Pierś kurczaka podsmażyłam. Przełożyłam ją do usmażonych warzyw. Wymieszałam. Podawałam z makaronem i posypanym parmezanem. Smacznego

potrawyregionalne
Szybka i dietetyczna pierś kurczaka 493

jest pierś z kurczaka, o ile nic nie sknocimy po drodze. Dziś chcę zapoznać Was z moim przepisem na dietetyczną pierś, która bynajmniej w tyłek nie idzie. Lista zakupów: Pierś kurczaka – tyle, ile zjecie Płatki owsiane – kilka garści, na panierkę 1 jajko Olej kokosowy do smażenia Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='Filet z piersi

Proste-przepisy.pl
Sałatka z kaszą bulgur 138

której bazą jest delikatna kasza bulgur (może być z vermicelli ), do tego kilka smacznych dodatków.     Składniki: -10 dkg kaszy bulgur -20 dkg mrożonego groszku -pojedynczy filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -6 średnich ogórków konserwowych -2 cebulki szalotki -kilka suszonych pomidorów -ok. 2 l bulionu warzywnego -majonez Jajka gotujemy na twardo. Do trzech garnków wlewamy bulion warzywny(...)piersi kurczaka i kaszy po 1/2 l -do groszku 1 l. Pierś gotujemy 25 minut, groszek 10 minut, kaszę 20 minut. Groszek kaszę i fileta odcedzamy i studzimy. Jajka obieramy i też studzimy. Suszone pomidory, ogórki i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone ogórki odsączamy na papierowym ręczniku. Fileta z piersi kurczaka kroimy w grubą kostkę. Do miski wrzucamy wszystkie

Maminek kulinarny
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 382

zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać starte pieczarki i smażyć aż odparują wodę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka naciąć tworząc kieszonkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dno każdej kieszonki włożyć złożony na pół plasterek sera a następnie pieczarkowy farsz. Ciasto francuskie rozwinąć(...)dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przekroić na dwa równe kawałki. Na środku każdego kawałka ułożyć nadzianą pierś kurczaka. Ciasto z boków ponacinać w paski o szerokości ok 2cm. Następnie paski ciasta zaplatać na przemian jak warkocz. Zawinięte piersi posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się

Monia miesza i gotuje
Pierś z kurczaka w sosie sriracha 165

przepadam za zbyt ostrymi smakami dlatego przełamałam go miodem i całość podałam z makaronem “sojowym”. Wyszedł pyszny, wyrazisty i gęsty sos, który oblepił kawałki delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Polecam to zestawienie:). Pierś z kuczaka w sosie sriracha pierś z kurczaka makaron z fasoli Mung ( tzw. sojowy ) szczypiorek biały sezam sól, pieprz olej Sos 1/4 szkl sosu sriracha(...)łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki miodu 1 łyżka świeżo startego imbiru 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oleju sezamowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie wlać 1-2 łyżki oleju i obsmażyć krótko mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać do kurczaka. Smażyć, aż sos się zredukuje

Pieguskowa Kuchnia
Pierś z kurczaka w sosie sriracha 286

przepadam za zbyt ostrymi smakami dlatego przełamałam go miodem i całość podałam z makaronem „sojowym”. Wyszedł pyszny, wyrazisty i gęsty sos, który oblepił kawałki delikatnego mięsa z piersi kurczaka. Polecam to zestawienie:). Pierś z kuczaka w sosie sriracha pierś z kurczaka makaron z fasoli Mung ( tzw. sojowy ) szczypiorek biały sezam sól, pieprz olej Sos 1/4 szkl sosu sriracha(...)łyżki sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki miodu 1 łyżka świeżo startego imbiru 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oleju sezamowego Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnie wlać 1-2 łyżki oleju i obsmażyć krótko mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać do kurczaka. Smażyć, aż sos się zredukuje

Pieguskowa Kuchnia
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 535

zielonej papki słodką śmietanę, czosnek i trochę soku z cytryny, a nabiera naprawdę dobrego smaku. Każdy powinien spróbować i dopiero ocenić czy taki straszny. Ja prezentuje mięsną wersję z piersią kurczaka. Polecam:) Składniki 250 g szpinaku 200 g makaronu 200 g śmietanki 30% 1 pierś kurczaka dwa ząbki czosnku sok z połowy cytryny sól, pieprz i gałka muszkatołowa  oliwa(...)smażenia garść płatków migdałowych Przygotowanie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pierś kurczaka  kroimy w kostkę, smażymy mieszając do miękkości około 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni gdzie był kurczak, dodajemy zamrożony szpinak i w całość podsmażamy 10 minut, do momentu, aż zrobi się zielona papka

zjem to blog kulinarny
Szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 187

coś słodkiego grillowanego. Moją ulubioną potrawą na grilla są szaszłyki. W przeróżnych kombinacjach. Tym razem zachwyciły nas takie. Są obłędne. Składniki (na około 15-18 dużych szaszłyków): 1/2 kg piersi kurczaka 1 mały ananas 2 czerwone papryki sól, pieprz, chilli, papryka wędzona Pierś kurczaka kroję w dużą kostkę. Ananasa obieram, wykrawam twardy środek i również kroję w dużą kostkę. Paprykę(...)kroję w kwadraty. Pokrojone piersi kurczaka marynuję w soli, pieprzu, papryce wędzonej i chilli. Na patyczki do szaszłyków nabijam kolejno paprykę, kurczaka, ananasa i powtarzam składniki tak by zaczynały i kończyły się na papryce. Gotowe szaszłyki wkładam do lodówki na godzinę. Następnie grilluję na patelni grillowej lub grillu po 10 minut z każdej strony na średnim ogniu, uważając

Mango Papaja
Pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą i pomidorami podana z młodymi ziemniaczkami 113

miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością niebawem pojawi się to co pojawić się miało i tak.  Tymczasem poniżej, wspomniana wyżej petarda, czyli pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą, bazylią i pomidorami podana z młodymi ziemniaczkami. Serio, nic dodać, nic ująć.  Składniki (na 2 porcje): 2 piersi kurczaka pęczek botwiny  50 gram(...)młodych ziemniaczków: świeży tymianek lub świeży koperek  Botwinę siekam. Na rozgrzanym oleju smażę czosnek i posiekaną botwinkę. Po kilku chwilach dodaję fetę, całość duszę jeszcze minutę. Doprawiam pieprzem. Piersi kurczaka doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką z każdej strony. Nożem wycinam wgłębienie w piersi zarówno jednej, jak i drugiej do których nakładam po porcji farszu. Tak przygotowane piersi

Mango Papaja