chociaż robię sałatek bardzo dużo różnych,to mój mąż stwierdził , że jest najlepsza-mi również bardzo posmakowała i na pewno jeszcze nie raz ją zrobię-polecam Składniki: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 1 cebulka czerwona pół czerwonej papryki makaron w kształcie ryżu 3-4 łyżki majonezu łyżka ketchupu pikantnego łyżeczka musztardy(...)olej do smażenia sól,pieprz Przygotowanie: Pierś pokroić na kawałeczki i przyprawić ulubionymi przyprawami, usmażyć na złoto.Pieczarki również pokroić w półplasterki i usmażyć na oleju na złoto,na końcu odrobinę posolić.Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić,dodać do kurczaka i pieczarek.Jak już wszystko wystygnie to kroimy korniszony,paprykę i cebulką w kostkę ,dodajemy do pozostałych składników ,dodajemy
Swojskie jedzonkonawet już taki świąteczny bym powiedziała. Składniki: grzyby - czym więcej tym lepiej, myślę ze użyłam ok 300 gram cebula masło 330 gram kwaśnej śmietany 3 jajka sól, pieprz pierś z kurczaka w zależności od wagi ale ok 500 gram przyprawa do kurczaka wędzona papryka żółty ser na ciasto: 150 gram mąki 100 gram masła 1 łyżka śmietany kwaśnej 1 jajko(...)Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy przyprawą do kurczaka i wędzoną papryką, smażymy kilka minut i odstawiamy na bok w miseczce. Grzyby oczyszczamy, opłukujemy w zimnej bieżącej wodzie, tę czynność wykonujemy dwukrotnie. Następnie razem z cebulą
Życie zaczyna się w kuchnikurczak w asyście grzybów, cebuli, natki pietruszki i szczypiorku. Całość podana z żółtym serem. Jednakże pierwsze skrzypce grają grzybowe naleśniki. Polecam na pyszny obiad. Farsz: 400 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 2 cebule 150 g pieczarek 100 g podgrzybków, borowików 2 łyżki natki pietruszki (świeżej) 2 łyżki szczypiorku (świeżego) ¼ szklanki wody 150 g żółtego sera Sól Pieprz(...)mąki pszennej 3 łyżki zupy grzybowej 1 jajko ¼ szklanki wody gazowanej ¾ szklanki mleka Sól Pieprz Dodatkowo: 2 jajka (do panierowania) Bułka tarta (do panierowania) Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Podgrzybki oraz borowiki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy
VioletoweKucharzeniebyła to niespodzianka na późną kolację w trakcie pracowitego tygodnia. W Waszych kuchniach może to być danie, które podkreśli wyjątkowe chwile. Spróbujcie. Naprawdę polecam. Składniki: • 250 g piersi z kurczaka (połówka) • 200 g kurek • 200 g śmietany 36% • 1 większa szalotka • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki świeżej lub suszonej • 1 łyżka sosu sojowego • 1 łyżka przyprawy do kurczaka (ja użyłam(...)himalajskiej, pieprzu, czosnku) • 1 łyżka oleju • sok z cytryny • 400 g makaronu pełnoziarnistego Sposób przygotowania: 1. Kurki oczyścić. Większe pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości. Dokładnie opłukać. 2. Pierś kurczaka pokroić na nieduże kawałki. Przełożyć do miseczki i oprószyć przyprawami. Odstawić na 15 minut. 3. Wstawić makaron. Ugotować go zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie przygotować
W mojej kuchnitylko po kolei wokuję wszystkie składniki, odcedzam makaron i mieszam w jedną całość. Chow mein z krewetkami Składniki: 4 -5 porcji 250 g chow mein makaronu, noodles 400 g piersi z kurczaka 1 łyżka kukurydzianej mąki 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 łyżki oliwy 1 por średniej wielkości 3 ząbki czosnku 1 żółte chili 1 jalapeno 2-3 łyżki(...)jasnej soi 2 łyżki ryżowego octu 1 pęczek kolendry 250 g pieczarek 2 pak choi 500 g krewetek, w skorupkach Potnij piersi z kurczaka na cienkie plastry i wymieszaj z kukurydzianą mąką. Obierz krewetki. Resztki skorupiaków wykorzystaj na bulion. Przekrój papryki na pół. Oczyść z gniazdek i pokrój na cienkie paski. Chili, jalapeno i por pokrój w krążki, czosnek
codojedzeniaSKŁADNIKI: - 280g ryżu (nieugotowany) - 250 g piersi z kurczaka - 1 łyżka przyprawy do drobiu - opakowanie warzyw na patelnię - pół łyżeczki curry - pół łyżeczki kurkumy - 5-6 szkl. rosołu lub bulionu drobiowego (lub więcej, tyle ile wchłonie ryż) - szczypta pieprzu - szczypta soli - 3łyżki oleju do smażenia WYKONANIE : Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wsypać surowy ryż, podsmażyć ok. 2 minut, po czym(...)wyczerpania bulionu. W razie gdyby ryż dalej był za twardy, wlać dodatkową porcję bulionu, tak aby ryż był miękki. Na drugiej patelni podsmażyć na łyżce oleju pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i posypaną przyprawą do drobiu. Do podsmażonego kurczaka dodać warzywa, dusić całość na niewielkim ogniu, aż warzywa będą miękkie. Gdy ryż wchłonie cały płyn, dodać przyprawy (curry,kurkumę
Dziś Ja gotujemakaronem kokardki od #Lubella #makaronlubella na #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubella #lubellauwielbiam Składniki na 2 osoby: około 250 g makaronu mini kokardki od Lubelli 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka 1/2 kostki fety 1/2 puszki pomidorów (w kosteczkę) 1 ząbek czosnku 6-7 łyżek śmietanki 30 % kilka listków świeżej bazylij sól, pieprz do smaku oraz przyprawa do kurczaka olej/oliwa(...)smażenia 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Pierś kroimy w kosteczkę, obsypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i przesmażamy na oliwie/oleju. 3. Na tej samej patelni podgrzewamy pomidory, dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, posiekane listki bazylij, pokruszoną większą cześć fety oraz śmietankę. Następnie mieszamy makaron z tym sosem oraz wcześniej podsmażonym kurczakiem. 4. Naczynie do zapiekania smarujemy
Gotowanie...to proste !każdego dnia, niezależnie od pogody. Wystarczy patelnia grillowa i składniki. Oczywiście trochę czasu też się przyda. Zapewniam, że wszyscy będą zachwyceni takim smacznym daniem. Zapraszam Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/4 łyżeczki soli, pieprzu kurkumy, curry, czosnku suszonego 2 łyżki oleju 6 pomidorków koktajlowych 1/4 małej cukinii 1 łyżeczka ziół prowansalskich sałatka: 1 garść mixu sałat 1/4 ogórka zielonego(...)rzodkiewki szczypta soli i pieprzu 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy a następnie kroimy w kostkę wielkości pomidorków koktajlowych. Przyprawy mieszamy z olejem i polewamy pokrojoną pierś, mieszamy aby mięso było całe pokryte marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Warzywa myjemy i osuszamy. Cukinię do szaszłyków kroimy w kostkę wielkości pokrojonego mięsa. Sałatka: Obieramy cukinię
słodkie i nie tylko historie kulinarnezachodzie teren jest górzysty dlatego też zachowały się tam dziewicze plaże osłonięte białymi skałami i klifami. Połączenie jasnych klifów i turkusowej wody to coś co zapiera dech w piersiach. Środkową część tworzą liczne gaje oliwne, cytrusowe i winnice. Masowa turystyka zatem koncentruje się głównie na południowym i wschodnim wybrzeżu - tam też był położony hotel, w którym się zatrzymaliśmy - w miejscowości(...)Wybraliśmy się tam właśnie z myślą o tym, aby podziwiać zachód słońca w usytuowanej na wzgórzu restauracji. Zamówiliśmy kolację, wino i zachwycaliśmy się tym imponującym i zapierającym dech w piersiach widokiem... Kolacja, wino, a w tle zachód słońca na Keri. Zachód słońca na Keri. Zachód słońca na Keri. Klify okryte blaskiem zachodzącego słońca - Keri. Zachód słońca - Keri. Zachód słońca
MintTasteSkładniki: - 1 mała cukinia - 3 łyżki oliwy - 200g piersi z kurczaka - makaron tagiatelle lug spaghetti (250g) - opakowanie serka koziego - starty parmezan - szczypta kurkumy - oregano - sól morska - świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: - makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu; - pokrojoną pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i kurkumą i smaż na patelni z oliwą; - następnie na patelni, na której
MintTasteprosty i dość szybki w wykonaniu (nie potrzebujemy czasu na marynowanie mięsa). Składniki : • 2 filety z kaczki ze skórą • pieprz • sól Przygotowanie : 1. Nagrzewamy piekarnik do 200°C 2. Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem. 3. Nacinamy skórkę w kratkę ale tak by nie naciąć mięsa i posypujemy pieprzem z obu stron. 4. Na rozgrzanej patelni kładziemy piersi . Najpierw smażymy stronę
Keto Przepisyjest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany 2 cebule 1 zupa borowikowa Winiary 2 szklanki wody Sól Pieprz 200 g pieczarek 20 g suszonych podgrzybków 100 g sera camembert z ziołami(...)arkusz ciasta francuskiego (300 g) Suszone podgrzybki zalewamy wodą na całą noc. Filet z piersi kurczaka kroimy w cienkie plastry i przyprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Smażymy na rumiano z każdej strony, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Przesmażamy ją na patelni po smażeniu kurczaka. Gdy delikatnie zmięknie dokładamy pokrojone w plastry pieczarki. Przesmażoną
VioletoweKucharzeniejesiynne abo zimowe dni. A zołza 10 je tak dobro, że nawet talyrz ôd 11 moji Baby 12 bōł wypucowany 13 do ôstatniyj kropelki Co potrza? 0,5 kg piersi ze kurczaka sok ze jednyj apfylziny 14 keliszek biołego wytrawnego abo pówytrawnego wina 1 małoł 15 cebula łeżka masła klarowanego ze 2 łeżki oliwy ze 3 ślizyki 16 zezworu (barzi(...)Wōm zebrało tyż te prziklejōne, fajnie przibrōnołcōne kōnski, kere ôstały po naszym „kokocie” i zlyjcie 33 to do brytfanki, we keryj już na te wino czekajōm kurczakowe piersi. Dolyjcie do tego sok, dociepcie zezwōr, sōl, pieprz i niech sie to tak na mały ôgniu ze godzinka popykoł 34 . Potyn wyciōngcie miyso i wlyjcie do zōłzy śmiytōnki- mogecie jōm pryndzyj zahartować
Chop w kuchnizrobić sobie taką ekspresową ucztę! Prezentowane danie jest naprawdę rewelacyjne i doskonale nadaje się na jesienne dni, ale i nie tylko. Ależ ono kusi swym niepowtarzalnym aromatem... Polecam! 1 pierś z kurczaka (podwójna) papryka słodka sól, pieprz 1 łyżka masła z białymi truflami 1 słoiczek kremu/sosu dyniowego (280g) Dodatkowo: makaron pappardelle Opcjonalnie: natka pietruszki do posypania Umytą i osuszoną pierś
Di gotujewdzięczne i proste danie, które można przygotować szybko:). Wersja z gotowanym mięsem jest równie smaczna jak ze smażonym, moim zdaniem nadaje ono całemu daniu lekkości. 500g fileta z piersi indyka 300g ryżu do risotto 500g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina sól, pieprz, papryka słodka, gałka(...)muszkatołowa 3 łyżki masła 1,5 bulionu drobiowego lub warzywnego 100g twardego sera, u mnie cheddar 1. Filet z piersi indyka gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut. Rwiemy widelcem na małe kawałki. Pieczarki, czosnek i cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki. 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pieczarki, cebulę, marchewkę i czosnek - do odparowania wody
Szefowa kuchni