Bardzo dobre danie, lubię czuć smak szparag. Najlepiej jak są świeże, ale czasami trudno je dostać. Tym razem też użyłam ze słoiczka. Piersi kurze pokroić w mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Z ostrą delikatnie, to danie nie ma być pikantne. Szparagi umyć pod bieżącą wodą. Białe szparagi obrać i odłamać twarde końcówki. Zielone obrać tylko
Kuchnia Pokoleńbędę swoje chwalić :) Tylko pamiętajcie, by z pomarańczy usunąć białą skórkę zwaną albedo, bo jej gorycz popsuje Wam całą frajdę z jedzenia ;) Składniki dla 2 osób: 1 pierś kurczaka 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego ⅓ pora 2 ząbki czosnku 2 pomarańcze 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mała cebula Ok 50g makaronu ryżowego Sól, pieprz(...)Dodatkowo: Orzeszki pinii (ok 3 łyżki) Ziarna czarnego sezamu Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące ziemniaczanej. Zalewamy sokiem z 1 pomarańczy z sosem sojowym i marynujemy przez min. 2 godziny. Olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojoną drobno cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, a następnie plastry pora. Podsmażamy chwilkę i dodajemy kurczaka
Kuchnia w czekoladziegram parmezanu 1 szalotka szczypta szafranu sól i pieprz do smaku granat i płatki kokosa do dekoracji Roladka drobiowa 400 gram piersi z kurczaka przyprawa czubryca 6-7 plastrów szynki parmeńskiej szczypta soli Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną szalotkę. Dodaj ryż oraz szafran i całość smaż jeszcze chwilę. Wlej(...)gotuj ryż aż będzie lekko miękki. Na koniec gotowania dodaj mleko kokosowe i gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec gotowania dodaj masło i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw. Piersi kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dopraw solą i czubrycą. Zawiń kawałki w szynkę parmeńską i smaż na suchej patelni do zarumienienia. Zawiń podsmażone kawałki kurczaka w folię aluminiową
Mango Papajaserowo-kalafiorowa Węgierska zupa gulaszowa Rosół z kaczki Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Żurek na domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki w winie i żurawinie Królik w białym winie i czosnku Polędwiczki wieprzowe sous-vide Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona
Kulinarne przygody Gatitytego aromatyczna natka pietruszki i wyrazista w smaku szynka prosciutto. Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach. Pokrojone w plastry sprawdzą się jako smaczna przekąska. 1 podwójny filet z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz ½ pęczka natki pietruszki 150 g sera feta 70 g sera camembert 15 zielonych oliwek Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty
VioletoweKucharzenieprzyciąga uwagę swoimi kolorami jest zdrowa. Jeśli nie macie pomysłu na "kolejną" albo nieco odmienną sałatkę na świąteczny stół polecam to zestawienie. Składniki: 1 pomarańcza 1/2 granata 1/2 piersi z indyka 2-3 garście rukoli 4-5 pomidorków koktajlowych garść słonecznika prażonego (ja użyłam solonego) Dressing: 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz(...)Przygotowanie: Pierś z indyka myjemy, kroimy w kosteczkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni aż mięso nie będzie surowe i będzie miało rumiany kolor. Rukolę myjemy, osuszamy następnie wykładamy na talerz. Pomarańczę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę, dodajemy do rukoli. Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy w ćwiartki, granata obieramy. Wszystkie składniki wykładamy na rukolę
Kuchnia Pełna Pasjipodać na ciepło z kuskusem i surówką marchewkowo-jabłkową albo w towarzystwie sałaty. Natomiast na zimno roladki doskonale będą się prezentować na półmisku z wędlinami. składniki: 2 średnie piersi z kurczaka sól pieprz suszone śliwki kalifornijskie 3-4 garście sałaty, u mnie rukola i roszponka 1 pomarańcza sos 4 łyżki oleju rydzowego Semco 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka(...)miodu 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Każdą pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa ułożyć kilka suszonych śliwek i zwinąć w roladkę. Każdą roladkę zawinąć dokładnie w folię spożywczą. Końce dobrze zwinąć tak jak cukierka i dodatkowo związać sznurkiem. Odłożyć
Monia miesza i gotujeTaką roladę często przyrządzam na święta Bożego Narodzenia. Jest bardzo smaczna i soczysta, w dodatku bardzo ładnie się prezentuje po przekrojeniu, polecam. Składniki: 1 kilogram piersi z indyka 300 gram mieszanki suszonych owoców Helio 200 gram surowego boczku w plastrach Przyprawa do indyka Sól Słodka i ostra papryka Sznurek do mięsa Sposób przygotowania: Pierś z indyka rozcinamy na duży
Bajeczna KuchniaEfektowna i smaczna sałatka, zadziwi nie jednego waszego gościa przy świątecznym stole. Składniki: 2 słoiki pieczarek marynowanych 3 marchewki ok. 300 g piersi z kurczaka 1/2 słoika kiszonych ogórków 5 jajek 3 ziemniaki 150 g sera żółtego ok. 3 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy koperek (może być mrożony) sól, pieprz Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy
IMPRESJA SMAKUzrealizowania. Do nadzienia wykorzystałam Czerwone pesto, które robiłam wcześniej. Do tego tarta gouda, buraczki i ziemniaczki z koperkiem i obiad gotowy :) Roladki z kurczaka zawinięte w boczek składniki: 2 piersi kurczaka 2 łyżki czerwonego pesto (przepis) około 1/2 szklanki tartego sera gouda 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka około 10 plasterków cienko pokrojonego boczku Roladki z kurczaka zawinięte(...)boczek wykonanie: Pierś rozcinamy w połowie, ale nie do końca tak aby rozłożyła się na pół. Smarujemy równo czerwonym pesto, na to układamy cebulę i tarty ser. Zawijamy dokładnie i oblepiamy szczelnie wędzonym boczkiem. Możemy związać nitką, aby nam się roladki nie otworzyły podczas smażenia. Smażymy z każdej strony, aż boczek już będzie dobrze zrumieniony. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinemięciutki kurczak. Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 15 g świeżych drożdży ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki cukru 0,5 szklanki letniej wody Dodatkowo: 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Kilka suszonych pomidorów z oleju 1/3 szklanki zielonych greckich oliwek 1 łyżka natki pietruszki 7 pieczarek 150 g żółtego sera 3 łyżki passaty(...)olej. Świeże drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do mąki. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Ciasto przykrywamy suchą ściereczką. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka i słodką czerwoną papryką. Smażymy do miękkości na patelni. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki oraz zielone oliwki kroimy
VioletoweKucharzenieogromnie. Kilka razy już chciałam to robić ale miałam obawy. Niepotrzebnie, wyszło super. Smakiem przypomina mi rybkę w occie. Zrobię je jeszcze raz na pewno na Święta Bożego Narodzenia. Piersi kurze pociąć na paki o grubości 1 cm. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Mniej jak zawsze. Kawałki kurczaka panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni obsmażyć kurczaka na lekko
Kuchnia Pokoleńpieczarki, kiełbasa, kukurydza (wszystko w zależności od tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca. Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1. Piersi z kurczaka inaczej - czyli siekane kotlety 2. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3. Makaron, piersi z kurczaka i szpinak
My World by Dagmara Rekpełnowartościowe danie, którym możemy ugościć sympatyków zdrowego jedzenia. A czy Wy już rozpoczęliście sezon grillowy? Składniki (2-3 porcje): Szaszłyki (ok. 8 szaszłyków): 1 podwójna (ok. 400 g) pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 0,5 (ok. 300 g) cukini 1 czerwona cebula 16 niedużych pieczarek (same kapelusze) 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki(...)patyczki do szaszłyków Ryż: 3/4 szklanki (150 g) suchego ryżu 0,5 (ok. 300 g) cukini 1 łyżka masła 1 łyżeczka curry 1/4 łyżeczki chili sól pieprz Przygotowanie: 1) Pierś z kurczaka, paprykę oraz cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 2) Pieczarki oczyścić, obrać i usunąć nóżki. 3) Cebulę obrać i pokroić na 8 równych części. 4) Wszystko wrzucić
Fitsweet.meSkładniki na 3 keksówki {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/12\/pasztet.jpg","recipeIngredient":["0,7 kg mi\u0119sa wo\u0142owego\r","0,5 kg piersi z kurczaka\r","0,7 kg kark\u00f3wki\r","0,5 kg szynki wieprzowej\r","0,3 kg podgardla lub boczku\r","0,25 kg w\u0105tr\u00f3bek drobiowych(...)Piec w 180 stopniach ok 1h - a\u017c g\u00f3ra si\u0119 zrumieni."]} Drukuj Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną Składniki 0,7 kg mięsa wołowego 0,5 kg piersi z kurczaka 0,7 kg karkówki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,3 kg podgardla lub boczku 0,25 kg wątróbek drobiowych 3 łyżki suszonej żurawiny 4 jajka 2 kajzerki
Mieszam w Garnku