Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 1 szklanka mąki pszennej; 2 jaja; 1/2 łyżki soli; 1/2 łyżki czarnego pieprzu; Olej do smażenia. Sos chili do polania stripsów z kurczaka: 2 łyżki oleju; 1 łyżka niesolonego masła; 1/2 łyżki pieprzu cayenne; 1 łyżeczka cukru trzcinowego; 1/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego; 1/4 łyżeczki soli; Sposób(...)przygotowania: Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych błon i nadmiaru tłuszczu i pokroić w niewielkie paski. Przygotować 2 miseczki. Do jednej wsypać mąkę, pieprz i sól i dokładnie wymieszać. Do drugiej wbić jaja i roztrzepać widelcem. Paski kurczaka panierować kolejno w mące z przyprawami, następnie w roztrzepanych jajkach i znów w mące. Odstawić na 10 minut
Gospodyni MiejskaSztuka) Ser mozzarella – 30 g (2 x Porcja) Ogórki kiszone – 60 g (1 x Sztuka) Cebula dymka – 20 g (1 x Sztuka) Filet z piersi kurczaka (bez skóry) – 200 g (2 x Porcja) Czas przygotowania: 30 minut 1. Groszek i ziemniaki ugotuj i zrób z nich puree z dodatkiem masła i przypraw. 2. Piersi
Powiedz dietom niedarmową dostawę od 99 zł Kody rabatowe ważne są w dniach 29.05.2017 – 30.06.2017. Promocje nie łączą się. A wracając do przepisu… Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka podlaskiej przyprawy do drobiu (można nabyć w Sklep Zdrowia) około 2 łyżki oleju kokosowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) około 3/4 opakowania mrożonych warzyw na patelnię(...)leśnymi grzybami około 1/2 szklanki ekologicznego przecieru pomidorowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa pokryła mięso). Następnie dodajemy mrożone warzywa na patelnię z leśnymi grzybami
Słodkie okruszkiprzygotowaniu i na pewno będą stanowić pyszny dodatek do tradycyjnych dań z grilla. Mięso z indyka oczywiście możemy zastąpić kurczakiem. Szaszłyki z indyka i ananasa Składniki : 400 dag piersi z indyka połowa świeżego ananasa Na marynatę : łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki papryki ostrej ok. 1/3 łyżeczki kurkumy ok. 1/4 łyżeczki chili w proszku łyżka oliwy(...)szaszłyków Zanim przystąpimy do przygotowania mięsa, musimy namoczyć patyczki do szaszłyków. W tym celu wkładamy je do miski z wodą, dzięki temu nie będą się nam przypalać. Pierś z indyka myjemy i czyścimy z błon. Kroimy ją w cienkie, podłużne paski. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę/olej. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki
PatiGotujePita: 1 ½ szklanki mąki pszennej+ do podsypywania Ok 1 szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli 12g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Olej do smażenia Nadzienie: 2 duże piersi z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat (gotowych do spożycia) 1 duży pomidor ½ opakowania sera sałatkowego typu Feta Kilka czarnych oliwek Sos: 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 małe ząbki czosnku(...)odrobinę grubszym rantem. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (najlepiej rozsmarować go pędzelkiem) po ok 3 minuty z każdej strony. Pita ma być rumiana, z delikatnymi wybrzuszeniami. Nadzienie: Piersi z kurczaka kroimy na długie, cienkie słupki i zaplatamy w warkocze. Oprószamy solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanej z łyżką oleju patelni grillowej na złoty kolor. Sałatę łączymy
Kuchnia w czekoladzieSoczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być(...)mdły. Pieczarki podsmażamy, aż wyparuje z nich woda. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki i podsmażamy jeszcze 1 minutę. Farsz studzimy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem. Woreczek ułatwia rozbicie miękkiego mięsa drobiowego, bez jego uszkadzania. Rozbite płaty mięsa, z obu stron, solimy i pieprzymy. Na mięso nakładamy pieczarki. Mięso rolujemy
Smak mojego domupełnowartościowe danie, którym możemy ugościć sympatyków zdrowego jedzenia. A czy Wy już rozpoczęliście sezon grillowy? Składniki (2-3 porcje): Szaszłyki (ok. 8 szaszłyków): 1 podwójna (ok. 400 g) pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 0,5 (ok. 300 g) cukni 1 czerwona cebula 16 niedużych pieczarek (same kapelusze) 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki(...)patyczki do szaszłyków Ryż: 3/4 szklanki (150 g) suchego ryżu 0,5 (ok. 300 g) cukini 1 łyżka masła 1 łyżeczka curry 1/4 łyżeczki chili sól pieprz Przygotowanie: 1) Pierś z kurczaka, paprykę oraz cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 2) Pieczarki oczyścić, obrać i usunąć nóżki. 3) Cebulę obrać i pokroić na 8 równych części. 4) Wszystko wrzucić
Fitsweet.meSkładniki (na 1 porcję) - mała cebula (ok. 70 g), - 2 łyżeczki oleju (ok. 10 g), - pół woreczka kaszy pęczak (ok. 50 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 150 g), - 1/3 małej główki młodej kapusty (ok. 200 g), - 1/2 mniejszej cukinii (ok. 112 g), - łyżka szczypiorku (ok. 8 g), - przyprawy: zioła prowansalskie, papryka słodka, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Szklimy(...)oleju. 2. Do cebuli dodajemy kaszę i smażymy ok. 1-2 minuty. 3. Kaszę zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy ok. 20 min. (najlepiej pod przykryciem). 4. Mięso z piersi kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w łyżeczce oleju, papryce słodkiej, soli, pieprzu i smażymy na patelni teflonowej. 5. Do kaszy dodajemy usmażonego kurczaka, poszatkowaną kapustę, pokrojoną w kostkę cukinię
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSezon truskawkowy. Uwielbiamy połączenie owoców z mięsem i zieleniną. Dlatego proponujemy taką sałatkę. Składniki wędzona pierś kurczaka 300 g szpinaku 200 g sera pleśniowego, łagodnego ok. 10 truskawek orzeszki piniowe Sos: 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżka wody mineralnej 1 łyżka miodu szczypta pieprzu Przygotowanie Umyłem szpinak i truskawki(...)Odciąłem z truskawek szypułki, pokroiłem je na połówki, większe na ćwiartki. Ser rozdrobniłem na małe kawałki. Wędzoną pierś kurczaka pokroiłem na plasterki. Na talerzu rozłożyłem szpinak, na nim kurczaka, posypałem truskawkami, uprażonymi orzeszkami piniowymi. Całość polałem sosem. Sos : wszystkie składniki dokładnie wymieszałem
R'n'G KitchenProsta,smaczna i szybka potrawa a w dodatku cieszy oko kolorem. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula 1,5 szt papryki kolorowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu balsamicznego sól,pieprz,bazylia przyprawa gyros Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na paseczki. Przyprawić przyprawą gyros,polać niewielką ilością oliwy,wymieszać i odstawić
Niespełnione zdolności kulinarnewiosenny lunch czy kolację. Nie wymaga wielu składników, a jest naprawdę bardzo pyszna. Można podać z grzankami albo świeżą bagietką. Składniki sałatkę z kurczakiem: główka sałaty lodowej puszka kukurydzy pierś z kurczaka 4 ogórki gruntowe pęczek koperku 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa do kurczaka (opcjonalnie), papryka słodka i ostra Przygotowanie Piersi
e-PrzepisyKulinarneteż: Makaron ze kurczakiem, szpinakiem i serem pleśniowym Przepis na makaron z kurczakiem i brokułami w sosie serowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki 200 g piersi z kurczaka 100 g brokułów 100 g złotego sera pleśniowego 250 g śmietanki do sosów 18% sól oraz pieprz olej do smażenia Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę
Kuchnia Bazyliibazylią… Polecam Wam ten pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Podana porcja starczy na 2 osoby lub jedną bardzo głodną Spróbujcie. Składniki: (na 1-2 porcje) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 czerwona cebula 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki – u mnie od Greckie Przysmaki 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu szczypta soli ziołowej 2-3 łyżki oleju 4 łyżki(...)ilość przed gotowaniem) około 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażamy chwilę pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone w małą kostkę mięso (pierś z kurczaka). Całość doprawiamy słodką czerwoną papryką, pieprzem i solą ziołową. Mieszamy aby przyprawy ładnie pokryły mięso. Smażymy. Po chwili dorzucamy pokrojone na półplasterki (obrane) pieczarki. Całość smażymy, co jakiś
Słodkie okruszkidzisiejsza zupka. Kalafior umyć, podzielić na mniejsze kwiatki. Twardy środek kalafiora dodać do garnka, po ugotowaniu wyrzucić. Marchew obrać i pokroić w plasterki, por pokroić w pół plasterki. Pierś kurzą podkroić w cienkie paseczki. Do garnka wlać wodę, dodać pierś kurzą, marchew, cebulę,por, vegetę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 5 minut. Następnie dodać kwitki kalafiora, paprykę wędzoną
Kuchnia Pokoleńszybkiego, lekkiego i mega dobrego. Sezon na szparagi w pełni więc trzeba korzystać i zajadać się nimi. Z dodatkiem chrupiących grzanek z pesto domowym. 1 pęczek szparagów białych 1 pierś z kurczaka 1 gałązka pomidorów koktajlowych pomidorki żółte i czerwone koktajlowe 1 kulka mozzarelli natka pietruszki przyprawa do kurczaka pesto: 100 g roszponki 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów włoskich(...)pojemnika wysokiego przekładam składniki pesto i miksuję blenderem. Szparagi obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie, odcedzam. Do naczynia do zapiekania przekładam pesto, układam na nim szparagi. Pierś z kurczaka kroję na trzy części , posypuję przyprawą do kurczaka i odstawiam na 30 minut. Układam na szparagach, dodaję pomidorki. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni, wstawiam pokrojoną bułkę na kromki
wesoła kuchnia