pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:156/253)

,,Kotlet po hawajsku z ananasem i jarzębiną” 130

łyżeczka miodu Sweet& Fit Stovit Sok z połowy cytryny Przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki mąki tłuszcz do smażenia. Dodatkowo: 4 krążki ananasa z puszki Helio 4 łyżki jarzębiny do mięs i serów Stovit Przygotowanie: Każdą z piersi przecinamy na pół, tak aby powstały cztery podobne kotlety. W razie potrzeby lekko(...)dwie godziny do lodówki. Następnie obtaczamy w jajku i w bułce tartej. Każdy kotlet smażymy na rumiany kolor z dwóch stron. Następnie wykładamy kotlety na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na każdego kotleta kładziemy plasterek sera i ananasa. Pieczemy przez ok. 15 min. do 180°C. Kotlety doskonale smakują z łyżeczką jarzębiny

Podróż w kulinaria
Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką 155

zielonych oliwek 330 g kwaśnej śmietany 18% 100 g słonego sera kanapkowego lub fety 2 jajka 1 kulka mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać oliwą i przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włączyć palnik i smażyć mieszając od czasu do czasu(...)odparuje nadmiar wody (całość musi mieć gęstą konsystencję). Wyłączyć palnik i zostawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Formę tortową o średnicy 27 cm wyścielić papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć formę ciastem francuskim podwijając boki do góry. Do mięsa i szpinaku dodać pokrojone oliwki, umytą roszponkę (odrobinę zostawić do dekoracji i podania w osobnej miseczce), śmietanę, rozdrobniony

Passions hobbies life
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 165

naszym letnim domowym stole:) Składniki: pierś z kurczaka pomidorki koktajlowe kilka pieczarek obranych i pokrojonych w grubsze kawałki olej vegeta natur, papryka ostra i słodka, lubczyk, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: pierś myję, osuszam ręcznikiem, kroję na większe kawałki, polewam olejem i przyprawami, dobrze obtaczam mięso z każdej strony, odstawiam na noc do lodówki, pomidorki myję, nadziewam na zmianę na szaszłyk(...)piekarnika na środkową półkę bez termoobiegu z temp. 180C grzanie góra-dół i podpiekam z obu stron przez kilka minut do gotowości mięsa. Może się wydaje, że pierś smażona, potem pieczona jest przesuszona, ale wcale tak nie jest – jest soczysta, całe przygotowanie trwa naprawdę kilka minut. Musicie sami sprawdzić kiedy mięso jest już w pełni gotowe, np. odrywając

Zasmakuj Kuchni
Zupa krem z pieczonej dyni 79

samych warzywach. Dodając mniej imbiru można sporządzić wersję dla dzieci.  Mojej dwuletniej córce doskonale smakowało, szczególnie, że podana była z kuleczkami groszku ptysiowego. Składniki: ok. 200-300 g pieczonej dyni - dynię upiekłam jeszcze w zeszłym roku i zamroziłam kilka porcji. Można dorzucać do zupy nawet w formie zamrożonej 2-3 średnie ziemniaki 1 średnia marchewka pół pora(...)pokrojone w kostkę. Dodać marchewkę startą na jarzynówce oraz zamrożoną dynię. Całość gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Tak jak już pisałam, można dodać mięso (np. pierś z kurczaka) - wtedy całość będzie treściwsza. Kiedy ziemniaki są miękkie należy zblendować całość na krem. Jeśli będzie za gęsty dolać wody, jeśli będzie za rzadki należy trochę podgotować i odparować.  Doprawić

Ze smakiem bez glutenu
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 172

naszym letnim domowym stole:) Składniki: pierś z kurczaka pomidorki koktajlowe kilka pieczarek obranych i pokrojonych w grubsze kawałki olej vegeta natur, papryka ostra i słodka, lubczyk, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: pierś myję, osuszam ręcznikiem, kroję na większe kawałki, polewam olejem i przyprawami, dobrze obtaczam mięso z każdej strony, odstawiam na noc do lodówki, pomidorki myję, nadziewam na zmianę na szaszłyk(...)środkową półkę bez termoobiegu z temp. 180C grzanie góra-dół i podpiekam z obu stron przez kilka minut do gotowości mięsa. Może się wydaje, że pierś smażona, potem pieczona jest przesuszona, ale wcale tak nie jest - jest soczysta, całe przygotowanie trwa naprawdę kilka minut. Musicie sami sprawdzić kiedy mięso jest już w pełni gotowe, np. odrywając kawałek

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem sosem koperkowo-śmietankowy i parmezanem 123

osób) około  1 kg piersi z kurczaka 1 brokuł ugotowany 5 większych pieczarek 1 kulka mozzarelli 1 pęczek 1 świeży koperek posiekany 400 ml. rzadkiej śmietany Boczek plastry  (wedle uznania ) Nie musimy go dawać. Pieprz,sól 1 szklanka Sera żółtego  tarkowanego 5-6 łyżek tartego parmezanu Sposób: Kurczaka myjemy , oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekrajamy na pół(...)patelni nie dodajac tluszczu. To samo robimy z boczkiem jeśli dodajemy. Pieczarki umyte kroimy cienko . Śmietanę roztrzepujemy dodając  pieprz,sól Układamy  kurczaka w naczyniu żaroodpornym  dodajemy pieczarki , boczek i brokuł Pieczemy w temperaturze 150 C 10 minut Następnie wyciagamy z piekarnika zalewamy śmietaną I dodajemy posiekany szczypiorek,mozzarelle,żółty ser i parmezan. Pieczemy około  20 minut

Viola cooks with passion
Kurczak w orzechach na roszponce z warzywami i owocami 170

wiecie czasem co zrobić z pozostałym z obiadu kurczakiem. Mam dla Was pyszny przepis na takiego pozostałego, gotowanego lub pieczonego kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych(...)dania. Powinnam wszystko posypac jeszcze pestkami dyni, ale mi wyszły :).... więc nie podaje ich w składnikach, choć taki był zamysł. WSKŁADNIKI: 350-400 g ugotowanego lub upieczonego kurczaka bez kości, np. pierś lub udka na krem do kurczaka: 50 g orzechów 20 ml soku z limonki lub cytryny 60 ml wody 30 ml oleju rzepakowego nierafinowanego lub delikatnej w smaku

Sztuka gotowania w/g Samiry
Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej. 280

jeszcze około 2 minut, odstawiamy do wystudzenia. Filety oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem ( tłuczek do mięsa Hendi )na cienkie kotlety (uważając, aby nie przedziurawić mięsa). Następnie piersi z kurczaka przyprawiamy solą (delikatnie), pieprzem oraz papryką z dwóch stron.  Na każdym filecie rozsmarowujemy musztardę, nakładamy natkę pietruszki i pieczarki, kładziemy pasek tofu o szerokości około(...)naczynia żaroodpornego, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.  Piekarnik ( opiekacz 390 Hendi ) rozgrzewamy do 200ºC. Roladki polewamy rozpuszczonym masłem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez ok. 30 minut.  Smacznego

Symfonia smakowa
Perliczka z kaparami 145

piersi perliczki (może być kaczka lub kurczak), 200 ml bulionu, 2 łyżki masła, imbir mielony, sól, 4 łyżki kaparów, 50 g słoniny, 1/2 łyżki mąki, Piersi perliczki oprószyć solą, natrzeć grubo imbirem. Podsmażyć na maśle w rondlu z grubym dnem, wlać bulion i dusić około 20 minut. Piersi wyjąć i trzymać w cieple. Słoninę pokroić w drobna kostkę, podsmażyć wytapiając(...)trochę tłuszczu, dodać mąkę i dokładnie wymieszać, zagotować, dodać do sosu, w którym dusiły się piersi. Dodać kapary, 1-2 łyżki octu winnego i zagotować. Doprawić do smaku. Podałam z sałatką z pieczonych buraków. zastawa

królestwo garów
Szaszłyki z kurczaka i indyka 375

środku zimy także można zjeść pysznego szaszłyka, ja zdecydowałam się na dwa rodzaje drobiu: kurczaka i indyka. Potrzebujemy: 0,5 kg piersi z kurczaka i indyka 2 duże papryki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule oliwa z oliwek/olej natka pietruszki majeranek oregano chili/pieprz cayenne papryka słodka pieprz i sól patyczki do szaszłyków Mięsko myjemy i kroimy(...)kroimy i umieszczamy w osobnych miskach. I zabieramy się za nakłuwanie ;) Ja robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli spodobał

Kolejny blog o gotowaniu
Kurczak faszerowany 419

mleku. Filety z udek przyprawiamy solą i pieprzem. Pierś, wątróbkę, czosnek i odciśniętą bułkę mielimy w maszynce.    Natkę pietruszki drobno siekamy.    Mieszamy dokładnie mięso z margaryną, natką pietruszki i garścią bułki tartej. Dodajemy sól, cukier i pieprz do uzyskania zdecydowanego smaku.    Rozkładamy skórkę z kurczaka, na niej układamy warstwę filetów z udek(...)Formujemy i obwiązujemy sznurkiem. Posypujemy słodka papryką.   Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju, posypujemy słodka papryką, przekładamy przygotowanego kurczaka i skrapiamy olejem.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i pieczemy pod przykryciem przez 60 minut.    Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C, zdejmujemy pokrywę naczynia i pieczemy ok. 20 minut. Gotowe

Maminek kulinarny
Kurczę pieczone na piwie 322

piersiach kurczaka i wkładamy pod nią dwa kawałki wielkości 1/3 kostki każdy oraz spora ilość świeżych gałązek tymianku. Skórę na udkach nacinamy u samego dołu i tam również wkładamy pozostałą przepołowioną cząstkę masła i tymianek. Proponuję by pod skórę dodać po kilka suszonych pomidorów, które są miłym urozmaiceniem :) Sokiem z marynaty jaki pozostał w naczyniu polewamy kurczaka. Możecie wstrzyknąć(...)pieczemy w temperaturze 200 - 220 stopni. Czas pieczenia jest uzależniony od wagi ptaka. Zgodnie z zasadami jakie zdradziła mi babcia, każdy kilogram mięsa powinniśmy piec przez godzinę. Zatem jeśli kurczak warzy 1,5 kg pieczemy go przez 1,5 godziny, pamiętając by co ok 10 minut otworzyć piekarnik i polać naszą pieczeń tłuszczem, który się z niej wytopił. Dzięki temu

Taste Of My Day
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 130

Znakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz.  SKŁADNIKI:  4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści

Gotowanie Patki
Zapiekanka Ryżowa Z Pieczarkami, Kurczakiem I Serem 178

oliwa może być smakowa masło do wysmarowania foremki 1. Ryż gotujemy krócej niż podano na opakowaniu. 2. Na oliwie szklimy pokrojoną na drobną kosteczkę cebulkę, następnie dodajemy pokrojona pierś z kurczaka, na koniec dajemy starte lub pokrojone pieczarki. Do tego przeciskamy czosnek, pieprzymy, solimy i dajemy 1 łyżeczkę suszonych warzyw. 3. Całość smażymy około 10-15 minut, można pod przykryciem(...)doprawić jeszcze do smaku. 5. Foremkę smarujemy masłem. Najpierw wykładamy połowę ryżu, na to połowę sosu pieczarkowego, a następnie resztę ryżu i sou. wierzch posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w 200 stop przez około 25 minut

Gotowanie...to proste !
Kurczak z makaronem w sosie z serków topionych 532

Kurczak z makaronem w sosie z serków topionych Dzisiaj dam Wam przepis na jedno z ulubionych dań w moim domu mówimy na to " makaron z serkami

Monka gotuje