pierogi - 9327 przepisów (strona:298/622)

Placki a’la pizza – danie w 5 minut! 25

Fani pizzy z pewnością odkryli już różne wariacje tego włoskiego dania. Na słodko, na słono, w pierogu, na grubym i cienkim cieście. Tym razem mam dla Ciebie przepis na placki a’la pizza. Świetnie sprawdzą się na obiad czy kolację w rodzinie, w której jest masa amatorów pizzy. Na dodatek do ich przygotowania możesz wykorzystać nadmiar warzyw

Rozdomowiona
Airfryer przepisy 24

Ziemniaki pieczone w całości w airfryer Talarki ziemniaczane z frytkownicy beztłuszczowej Ziemniaki Hasselback z air fryer Frytki z air fryera Gniecione pieczone ziemniaki Ziemniaki czerwone pieczone w air fryer Pierogi odgrzewane w air fryerze Odświeżanie pieczywa w air fryer Hot dogi z air fryer Artykuł Airfryer przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Tofu dla początkujących: jak je przygotować? Sprawdź nasz poradnik! 27

tofu. Tofu – w jakich daniach się sprawdzi? Tofu pasuje do niemal każdego dania! Możecie wykorzystać je w stir-fry z warzywami, jako bazę do burgerów czy w farszu do pierogów. Idealnie komponuje się z zupami, takimi jak ramen czy tajska tom kha. Zamarynowane świetnie sprawdzi się jako dodatek do aromatycznych dań z grilla i piekarnika. Z tofu możecie przygotować

kuron.com.pl
Składniki, które zawsze warto mieć w kuchni. Przykładowa lista zakupów 26

muffinki lub chlebki. 9. Ser Ser, zarówno żółty, jak i biały, ma wiele zastosowań. Żółty ser można wykorzystać do zapiekanek, tostów czy pizzy, a biały ser sprawdzi się w pierogach, naleśnikach czy jako składnik sałatek. Zaopatrzenie kuchni w te składniki pozwoli na przygotowanie różnorodnych i pełnowartościowych posiłków. Wystarczy odrobina kreatywności, by każdego dnia cieszyć się smacznymi daniami. Warto dostosować

Blendman
Bajgle 35

pokruszyć drożdże, dodać miód, zagnieść ciasto pod koniec wyrabiania dodać mak i miękkie masło. Ciasto powinno być gładkie, nieco twardsze, niż na tradycyjne drożdżówki, konsystencją bardziej przypomina ciasto na pierogi. Włożyć do miski, przykryć i odstawić na 1,5-2h do podwojenia objętości.  Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 6 kawałków, z każdego uformować kulkę. Przykryć

Obiad gotowy
Czy można mrozić ser biały w wiaderku? 32

miesięcy. Rozmrażanie: Najlepiej rozmrażać ser powoli w lodówce, nie w temperaturze pokojowej. Zastosowanie po rozmrożeniu: Rozmrożony ser najlepiej nadaje się do potraw gotowanych lub pieczonych, np. serników, naleśników czy pierogów. Artykuł Czy można mrozić ser biały w wiaderku? pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Faworki drożdżowe pieczone w piekarniku 28

czasie dzielimy je na trzy równe części. Zaczynamy wałkowanie - blat lub stolnicę oprószamy mąką  i rozwałkowujemy po kolei każdą z części ciasta na cieniutki placek  - jak na pierogi lub klasyczne faworki. Radełkiem kroimy na paski o szerokości 2 cm, długości około 10 - 12 cm, wewnątrz każdego robimy nacięcie ( na około 2 cm długości ),  przekładamy jeden koniec

Kronika Piekarnika
Dania wigilijne dla dzieci 28

dużej wybiórczości pokarmowej. No i wiadomo – to zmienia się co roku, ale też każde dziecko jest inne. DANIA WIGILIJNE DLA DZIECI czyli co mogą zjeść na wigilię niejadki: pierogi z serem na słodko paluszki rybne ziemniaki gotowane lub pieczone kopytka/kluski naleśniki barszczyk z makaronem sam ugotowany makaron ulubione owoce ulubione warzywa ulubiona bułka pieczywo czosnkowe kompot owsianka ryż

Dorota Smakuje
Empanadas z wołowiną 36

mąką wlewamy mleko. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 2 mm i wykrawamy kółka średnicy 10 cm. Na każdy krążek ciasta nakładamy łyżkę farszu i zlepiamy jak tradycyjne pierogi. Zlepione brzegi dociskamy dodatkowo widełkami widelca. Empanadas układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym białkiem. Pieczemy w 190℃ przez 30 minut. Podajemy z pikantnym dipem. * Wpis

Delicious Place
Pierogi bezglutenowe 64

Zapraszam po przepis na pierogi bezglutenowe , które szykuje się szybko, z kilku tylko składników, a do tego ciasto idealnie się wałkuje i sprawdza się do każdego rodzaju farszu

AniaGotuje.pl
Szybkie pierożki z pieczarkami do czerwonego barszczu 78

koniec smażenia dodajemy posiekany por i jeszcze chwilę smażymy. Rozwijamy spód do pizzy. Foremką wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy pieczarkowy farsz. Kółeczka składamy na pół i zlepiamy jak pierogi. Nasze pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam papier ze spodu do pizzy). Każdy pierożek smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku

Słodkie okruszki
Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka 36

przypaleniem kaszy), to danie szczególnie przypadło mi do gustu. Może to dlatego, że też jestem z północy regionu, a tutaj ta kasza była bardziej popularna, np. jako farsz do pierogów czy nawet gołąbków? Niemniej zapewniam, że lekko słona kasza jaglana ugotowana na mleku, która czerpie słodycz jedynie z suszonych śliwek i rodzynek, to danie warte miejsca na świątecznych stołach

Trzeci talerz
Polska kuchnia w Krakowie – przewodnik po lokalnych smakach 36

delikatnego smaku ziemniaczanych kuleczek z aromatem lasu. Dla miłośników bardziej sycących dań doskonałym wyborem będzie pieczeń z mięsa mielonego, podawana z buraczkami i kaszą gryczaną. Nie można też pominąć pierogów ruskich, które są prawdziwą wizytówką kuchni polskiej. W Krakowie znajdziemy je w różnych odsłonach – od tradycyjnych, wypełnionych ziemniakami i białym serem, po bardziej wyszukane wariacje z grzybami czy szpinakiem

Słodkie okruszki
Kulebiak 30

obiecując niezapomniany smak. Dzisiaj pragnę podzielić się z Wami przepisem na kulebiak, potrawę, która nie tylko kusi aromatem, ale również wypełnia serce nostalgią i tradycją. Kulebiak, znany także jako pierogi w cieście, to jedno z najbardziej urokliwych dań kuchni wschodnioeuropejskiej. Jego korzenie sięgają głęboko w historię i kulturę, stanowiąc nieodłączny element rodzinnych obiadów i uroczystości. Przygotujcie się na kulinarną

Marder&Marder Manufacture
PIECZONE DROŻDŻOWE PIEROŻKI. Z KAPUSTĄ I PRAWDZIWKAMI 32

pracować. Na stolnicę/stół wysypujemy trochę mąki. Nasze  ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką spore kółka. Na każde kółko nakładamy kapuściany farsz. Składamy na pół i sklejamy jak pierogi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy sezamem i czarnuszką.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy 25 minut

Walijskie Pichcenie