pierogi - 9277 przepisów (strona:299/619)

Kluski leniwe z wędzonym twarogiem 37

kluski łyżką kładzione. To zależy czy masz dużo czasu czy mało. Podpowiem Ci także, jak zrobić mięciutkie leniwe i jak gotować aby się nie rozpadały. Leniwe ruskie z twarogiem Pierogi leniwe z ziemniakami to bardzo stary przepis, Babci leniwe były z sera wiejskiego robionego na węglowej kuchni, często był dodawany jeszcze ciepły do zimnych ziemniaków. To była biedna wersja

Dieta moja pasja
Młoda kapusta z mięsem mielonym 36

podobnie zresztą jak kurczak pieczony na młodej kapuście , czy też młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą danie mięsne. Jeśli starasz się unikać mięsa, mam dla Ciebie przepis na pierogi z młodą kapustą i pieczarkami . Młoda kapusta z mieloną wieprzowiną, to danie, które szykuję w na jednej patelni, bez konieczności włączania piekarnika. W zależności od rodzaju mięsa, którego użyjesz, może

Kuchnia Na Wypasie
Leniwe pierogi pomidorowe 63

pierogi leniwe przygotowałam z biaego sera i ziemniaków. Polałam masłem z prażonymi migdałami.  Składniki: 500 g białego sera (dałam bio) 350 g ziemniaków ugotowanych mączystych 2 jaja koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki (pełne) 150 g mąki (dałam orkiszową) + 50 g do podypywania 1-2 łyżeczki soli  50 g mąki ziemniaczanej Okrasa: 1/2 kostki masła szczypta cukru trzcinowego

AZgotuj!
Nasze polecajki – książka „Polka w Korei” 38

szynką, serem, jajkiem i cebulką) posypane obficie cukrem… Za to są potrawy, które my dobrze znamy i lubimy, na przykład ryż na słodko – gotowany na mleku albo pierogi z owocami, a dla nich są niczym obraza ich przodków i to do trzech pokoleń wstecz Te i wiele innych ciekawostek na temat Korei południowej i jej mieszkańców dowiecie

Blog z Apetytem
Co można zamrozić po świętach 52

strogonow, gołąbki pieczywo – najlepiej pokrojone w porcje pasztecik, kulebiaki ciasta np babki, mazurki, serniki, makowce oprócz tych z galaretką czy z kremem czekoladę – jeśli dostaniecie nadmiar czekoladowych zajączków pierogi, uszka śledzie surowe, śledzie w oleju pascha z twarogu hummus, guacamole ugotowane ziemniaki, ugotowany ryż, ugotowany makaron naleśniki Czego lepiej nie mrozić: gotowane jajka, faszerowane jajka, pasty jajeczne galarety

Dorota Smakuje
Wegańskie zamienniki mięsa 42

placki ziemniaczane, gulasz z ziemniaków czy pieczone ziemniaki z różnymi dodatkami. Można z nimi również przyrządzić zawiesiste zupy, a także wykorzystać je do przygotowania smacznych i pożywnych farszów do pierogów czy naleśników. Grzyby Grzyby to kolejny świetny substytut mięsa i idealnie sprawdzi się w sytuacji, gdy rezygnujemy z jedzenia mięsa lub wykluczamy w diecie produkty odzwierzęce. To prawdziwe bogactwo

Smaki Na Talerzu
Litewskie szpekuchy wielkanocne 46

równych części i każdą z nich rozwałkuj na okrąg ok. 8-10cm średnicy. 5. Na środek każdej części wyłóż po 1,5 łyżki farszu i zlepiaj jak pierogi. 6. Układaj szpekuchy zlepieniem do góry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmaruj szpekuchy białkiem jaja i piecz przez 20min. w 180*C. Farsz: 1. Boeczk pokrój w drobną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Robot kuchenny i blender 3w1 Ninja BN800EU 47

blenderze wysokoobrotowym 3w1 Ninja BN800EU Malakser i blender 3w1 Ninja BN800 potrafi sprostać nawet największym kuchennym wyzwaniom. Miksuje twarde i miękkie produkty, wyrabia ciasta (także na chleby, pizze i pierogi), mieli, sieka, szatkuje, kroi w plasterki, ściera jak tarka, kruszy lód oraz blenduje koktajle i zupy na gładki, jedwabisty krem. Siekanie za pomocą robota kuchennego Ninja 3w1 Malakser

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tych polskich potraw cudzoziemcy nie chcą tknąć. Dla nich obrzydliwe, a my się zajadamy 38

Polska kuchnia jest uważana na całym świecie za jedną ze smaczniejszych. Zwłaszcza pierogi, kiełbasy czy schabowy z ziemniakami i kapustą wzbudzają uznanie wśród cudzoziemców. Są jednak również takie potrawy, które obcokrajowcy omijają szerokim łukiem i dziwią się, jak można coś takiego jeść. Flaczki i inne dania z podrobów Zupa przygotowana z żołądków wołowych to danie, które zazwyczaj budzi obrzydzenie

e-PrzepisyKulinarne
Biała kiełbasa z ziemniakami 55

pierwsze 50 minut pieczemy pod przykryciem, ostatnie 10 – 15 minut bez przykrycia (może być z górną grzałką), aby kiełbasa i ziemniaki lekko się zrumieniły. Zobacz też przepis na pierogi z białą kiełbasą . Dziękujemy, że przeczytałeś ten artykuł do końca. Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Biała kiełbasa z ziemniakami pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki faszerowane mięsem i kaszą bulgur 44

Naleśniki faszerowane mięsem i kaszą bulgur Kolejny pomysł na przetworzenie mięsa, które pozostało nam z obiadu. Taki farsz wykorzystałam też niedawno w pierogach i również wyszło mega pysznie. Do faszerowania naleśników możemy użyć mięso gotowane, pieczone, smażona, a także duszone w sosie. Polecam!     Składniki: 5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK) Farsz: ok 0,5 kg mięsa

Blog z Apetytem
Zupa szczawiowa z jajkiem 35

niewielką kostkę obrane ziemniaki. Po ugotowaniu zupy wyjmij z niej mięso oraz warzywa. 1 marchewkę i pietruszkę zachowaj, z reszty możesz zrobić na przykład sałatkę jarzynową, a z mięsa pierogi lub krokiety. Do czystego już wywaru dodaj ziemniaki i gotuj około 10-15 minut, do miękkości warzyw. Wtedy dodaj pokrojoną w kostkę ugotowaną marchewkę oraz pietruszkę, świeży szczaw

nietylkopasta.pl
Karkówka duszona w sosie własnym 50

Pisałam Wam wcześniej, że coraz częściej mam ochotę na prostotę w kuchni. Chodzi za mną także kuchnia polska. I żeby nie być gołosłowną – w najbliższych dniach gotuję pierogi z mięsem i ruskie, żur śląski (no dobra, My go gotuje), będzie chałka, zjemy bigos. Raczej nie będzie biegania z aparatem, bo większość z tych potraw mam już na blogu

Kardamonovy
Sałatka fasolowa 46

Coś mnie ostatnio wzięło na sałatki, różne, różniaste ale co się dziwić gdy po świąteczno - noworocznym ucztowaniu mam na chwilę przesyt kapusty, pierogów itp. Dzisiejsza sałatka choć ma sytą fasolę jest orzeźwiająca, pyszna i delikatna w smaku. Szybka do wykonania a o to w gotowaniu czasami chodzi. Ma być szybko i pysznie aby potem zrobić sobie herbatkę i odpocząć

Moje Małe Czarowanie
Koszmary kulinarne z PRL-U. Tego dzisiaj nie włożylibyśmy do ust 39

ludzka nie zna granic, dlatego powstawało wiele potraw, z wykorzystaniem tych produktów. Ozorki wieprzowe z sosie chrzanowym stanowiły wykwintne danie na niedzielny obiad, z płucek robiło się farsz do pierogów, a cynaderki czy żołądki można było wrzucić do gulaszu. Ja do tej pory czasami robię gulasz z żołądków drobiowych – przepis można znaleźć tutaj .   A wy pamiętacie jeszcze jakieś

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania