pierogi - 9067 przepisów (strona:303/605)

Wiśnie – najlepsze przepisy na dania z wiśniami 53

Tarta jabłkowo – wiśniowa z płatkami róży Kruche z wiśniami – przepis + film Wiśnie pod kruszonką z imbirową nutą Ryż na mleku o smaku Grzańca z wisniami Owsianka na soku Pierogi z wiśniami Focaccia amarantusowa z makiem, wiśniami i piniolami Konfitura z wiśni Konfitura z wiśni i czerwonej porzeczki Sangria z nalewką wiśniową Koktajl proteinowy na odchudzanie Delikatny Comber

Dorota Smakuje
Drożdżówki z wiśniami, maślaną kruszonką i lukrem 64

oprószyć mąką ziemniaczaną , dobrze wymieszać .   Każdy kawałek ciasta rozpłaszczyć w kulę na środku ciasta wyłożyć 2 łyżki  nadzienia posypać łyżeczką cukru i zlepić brzegi tak jak zlepiamy pierogi. Gotowe bułeczki przyklepać lub ładnie uformować  w kule, układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym zlepieniem do dołu. Przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 20 minut do wyrośnięcia

Wanilia i Kardamon
Wegańskie 'pierogi' z papieru ryżowego... 66

sekund, po czym wyjmuj na ściereczkę. Nakładaj po około 2 łyżki nadzienia i składaj tak ( ZDJĘCIE ): Na dobrej, nieprzywierającej patelni rozgrzej na średnim ogniu resztę oleju. Smaż pierogi na złotawy kolor, po około 5 minut z każdej strony. Podawaj z sosem sojowym, albo chilli do zamaczania

Lejdi of the house
Domowe jagodzianki 54

gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Jagody opłukać, osączyć i wymieszać z cukrem pudrem. Gdy ciasto urośnie, odrywać kawałki ciasta , formować prostokąt, wypełnić jagodami i zlepić jak pierogi. Końcówki podwinąć i ułożyć na blasze z papierem. Przykryć i odstawić do podrośnięcia. Piec w 185 C ok. 20 minut. Z podanych składników ukręcić lukier i posmarować jagodzianki

Smaczne moje
Deser z mango bez cukru 181

mango nie tylko ładnie wygląda, ale także świetnie smakuje. Puszysty, delikatny, słodkie mango, kwaśne jagody i banan z jogurtem tworzą idealne połączenie. Co można zrobić z jagód leśnych poza pierogami, drożdżówką czy naleśniki z jagodami? Zachęcam zrobić deser który zaskoczy, deser do szklanki jak i do kubeczka. Zdrowy, efektowny deser bez cukru na małą i dużą imprezę. Coś słodkiego

Dieta moja pasja
Gołąbki z ryżem, pieczarkami i warzywami 56

Kurczak pieczony z masłem, czosnkiem, papryką i ziołami>>> Pulpety gotowane w sosie z warzywami>>> Indyk ze szparagami>>> Pierogi z kaszą gryczaną i biały serem>>> Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>> Skrzydełka z kurczaka w miodzie>>> Klasyczne kotlety schabowe

Moja Książka Kucharska
Knedle z truskawkami i twarogiem. 74

truskawce to: potas, cynk, sód, wapń, żelazo, magnez, fosfor, mangan. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym źródłem białka i ma najmniej tłuszczu spośród

Zdrowy Styl Joanny
DZIADKOWIE - EMOCJE I UCZUCIA | GRANDPARENTS - EMOTIONS AND FEELINGS - URSZULA KUNCEWICZ-JASIŃSKA I ALEKSANDER JASIŃSKI 61

osoby mocno dotknięte przez ząb czasu. Stare, siwe, "ozdobione" okularami i drewnianą laską. Wzdychające przy wstawaniu z fotela, narzekające na dzisiejszy świat, a przy okazji piekące ciasta i lepiące pierogi. Kłóci się to z obrazem prawdziwych dziadków XXI wieku, którzy są u szczytu swej sprawności (intelektualnej i fizycznej), realizują marzenia i bywają na bieżąco z nowinkami, a ich wygląd

Wypisz Wymaluj
Ekspresowe pierożki kebabowe 717

Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i dzielimy na 8 kwadratów. Na każdy z nich wykładamy porcję farszu. Następnie składamy na trójkąt, zlepiając ze sobą dwa przeciwległe boki i formujemy pierogi. Gotowe pierożki kebabowe wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdego z nich smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy

Przepiski.pl
Co zobaczyć i gdzie zjeść w Polignano a Mare? Włochy / Apulia 55

Polignano a mare B To kolejne polecone nam miejsce. Mała, przytulna knajpka, do której już od południa widniały kolejki przy wejściu. Na miejscu można zjeść m.in. panzerotti – duże pierogi w kształcie półksieżyca wypełnione różnymi farszami. My skusiliśmy się na te dodatkowo smażone, wypełnione mięsnym, gorącym farszem. Drugim zamówionym daniem była wielka bruschetta z warzywami i mozzarellą. BAR LUNA

Ostra na Słodko
Bób w sosie winnym – kuchnia podkarpacka 79

bób trwa krótko i co roku nie mogę się go doczekać. Co roku odkrywam też jakieś nowe-stare przepisy na regionalne dania z bobem. Na blogu znajdziecie przepis na pierogi z bobem, bób z pstrągiem, bób marynowany, bób z cząbrem w sosie śmietanowym, sałatkę z bobem i jeszcze kilka innych. Tym razem zapraszam na bób z kiełbasą i świeżymi

Trzeci talerz
Jagodzianki 254

minutę. Następnie rozwałkować na prostokąt o grubości około 1 cm. Podzielić na 12 prostokątów. Na środek każdego kawałka nałożyć łyżkę lub więcej jagód. Brzegi dokładnie zlepić tak, jak przy pierogach. Uformować podłużną bułeczkę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia miejscem zlepienia do spodu. Odstawić jeszcze na 15-20 minut do wyrośnięcia. Żółtko przełożyć do miseczki, dodać łyżkę

Danka Pichci
Kruche pierożki z truskawkami i serem białym 64

kostkę. Dodajemy do sera i mieszamy.   3. Formowanie ciasteczek: Schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy oprószonej mąką, wałkujemy, wykrawamy krążki o średnicy około 9 cm. Nakładamy nadzienie, zlepiamy formując pierogi, nakłuwamy widelcem.   4. Do pieczenia: Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.   5. Pieczenie: Następnie pieczemy je w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się

Izabelawkuchni
Jak ugotować bób 75

źródłem dużej ilości białka i poosiada małą zawartość kwasów tłuszczowych. Jest często polecany osobom na diecie. Bób można jeść bez niczego lub dodawać go do makaronu lub nawet do pierogów. Przygotowanie bobu jest łatwe, a na początku trzeba porządnie go umyć i włożyć do garnka. Następnie zalać wodą, której powinno być mniej więcej dwa razy więcej niż bobu, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania