pierogi - 9067 przepisów (strona:264/605)

Pieczone pierożki z dynią i Toczonym z czarnuszką 52

Podpłomyk level master, a zarazem ultra łatwa wersja pierogów. Robicie super szybkie ciasto podpłomykowe, wykorzystujecie przepyszny i kremowy Toczony z czarnuszką – czyli cudowny „serek” z nerkowców od Wege Sióstr i dodajecie pieczoną dynię. To się nie może nie udać – wpadajcie po przepis na  … Artykuł <strong>Pieczone pierożki z dynią i Toczonym z czarnuszką</strong

Flymetothespoon
Paszteciki z mięsem do barszczu idealne 37

Chrupiące pierogi vel paszteciki i empanadas z farszem mięsnym idealne do barszczu. PASZTECIKI Z MIĘSEM SKŁADNIKI NA FARSZ 600 gramów antrykotu wołowego; 2 ćwiartki z kurczaka; jarzyna do rosołu; 2 cebule; 2 wiejskie jajka; suszony majeranek; suszony cząber; słodka mielona papryka; gęsi lub wieprzowy smalec; CIASTO NA PASZTECIKI 600 gramów mąki pszennej; 200 ml letniej... Artykuł Paszteciki z mięsem

Kuchnia Tomka
Wartościowy czas z dzieckiem 52

prostu kwestia wyborów, coś za coś – wybieram czytanie książeczek z dziećmi zamiast wymyślnego obiadu, wybieram granie w grę z dzieckiem zamiast zrobienia zaległości domowych, wybieram rodzinne lepienie pierogów zamiast sprzątania. Dzieci nie będą pamiętały tego co było na obiad tylko jaka atmosfera była przy stole, nie będą pamiętały jak bardzo było posprzątane tylko co robiliśmy razem. Mogą pamiętać matkę

Dorota Smakuje
Kartacze z mięsem 64

minut w zależności od wielkości klusek. Możesz również obgotowywać je w bulionie, który pozostał po przygotowaniu farszu. Podawaj z podsmażoną cebulką lub skwarkami. Zobacz też przepisy na obiady Pierogi z serem pleśniowym i gruszką Pikantna zupa z dyni Kopytka z sosem kurkowym Jajka po szkocku Placki z cukinii Ewy Wachowicz Parmigiana z bakłażana Zobacz też nowe przepisy Kartacze

okolicepalnika.pl
Pierogi z grzybami 112

łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli wrzątek farsz: 1 kg grzybów leśnych 1 cebula 1 marchewka 50 g kaszy manny 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki … Czytaj dalej Pierogi z grzybami

czarrna od kuchni
Mięsny pieróg z patelni 59

Taki sobie pieróg wymyśliłam nie chcąc odpalać piekarnika. Będzie smakowicie, aromatycznie i odżywczo. Polecam na obiad, kolację czy śniadanie, w pudełku do pracy będzie znakomity. Mięsny pieróg z patelni. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kluski leniwe 47

mąki i jajek lub z dodatkiem ziemniaków. U mnie w domu zawsze pojawiała się ta pierwsza wersja, na słodko. Dodatkowo okraszone masełkiem z podsmażoną bułką tartą – smak dzieciństwa. Pierogi leniwe przygotowuje się super szybko, wystarczy zmielić twaróg, zagnieść ciasto i ugotować kluski w osolonej wodzie. 30 minut w zupełności wystarczy na przygotowanie tych pysznych kluseczek . Zatem jest

Gotuj z Prezesem
Buraczane ravioli z kozim serem w sosie chrzanowym 58

była prawdziwa uczta, buraczane pierogi i sos chrzanowy. Pikantny sos idealne współgra z kremowym wnętrzem pierożków i jego zewnętrznym cudnym kolorem. Do zabarwienia ciasta użyłam zakwasu buraczanego , jest idealny. Polecam gorąco. Buraczane pierożki z serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu. 977

Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam według przepisu, który znalazłam w swoim starym zeszycie z przepisami. Kluseczki smakują przepysznie, są

Pani M - kuchnia smakowita
🍒 Pierogi z serem na słodko 🍓 57

jednolite ciasto. w razie konieczności podsypujemy ciasto maka. przygotowane ciasto rozwałkować na cienki placek. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na środek kawałka ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i dokładnie skleić. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub

Kulinarne przygody
Czebureki z mięsem i cukinią 64

rozklepujemy dwa placki o śr ok 22-24 cm  Do wystudzonego mięsa scieramy na tarce ser i mieszamy.  Rozdzielamy nadzienie na dwie porcje i nadziewamy dwa duze pierogi , brzeg dociskamy widelcem Czebureki smażymy na wolnym ogniu na oleju z obu stron. Podajemy z ulubionymi sosami

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z kaszą gryczaną, kapustą i grzybami leśnymi 65

grzybki, Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kminkiem i dusimy pod przykryciem podlewając wywarem z grzybów, w razie potrzeby wodą aż do miękkości.  Kapustę mieszamy z kaszą i lepimy pierogi

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania