pierogi - 9067 przepisów (strona:268/605)

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami 144

królika (samego mięsa po ugotowaniu 1 kg) 800 g kapusty kiszonej 400 g odgotowanych grzybów leśnych 3 średnie cebule sól, pieprz słodka papryka ciasto: 1 kg … Czytaj dalej Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

czarrna od kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 133

Pierogi z kapustą i grzybami uwielbiam, ale zazwyczaj robię je tylko na Wigilię 😉 W tym roku skorzystałam z wysypu grzybów i zrobiłam je również przed Świętami. Z przepisu wychodzi

Bullio
DROŻDŻOWE PIEROŻKI NA KEFIRZE Z GRZYBAMI+ FILMIK 96

Odkładamy aż ostygną. Ciasto przekładamy na stolnicę posypaną mąką i ponownie zagniatamy. Rozwałkowujemy na cienki placek, następnie wycinamy dużą szklanką kółka. Na każdy placek nakładamy farsz i zagniatamy jak pieroga. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w równych odległościach. Smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 % C, ogrzewanie góra/dół. przez

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z serem kozim i figą 96

Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Przysmażamy na maśle

R'n'G Kitchen
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 101

różnicę, gdyż ricotta jest bardziej delikatna i lekka niż najbardziej odchudzony twaróg. Takie też są pierożki: delikatne i lekkie. Czas: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia

Niedzielny kucharz
Pierogi z jagodami i śmietaną 97

sezon jagodowy to czas na te pyszne małe pierożki. Podałam je teraz ze śmietaną, smakują wybornie. Ciasto jest kremowe i w połączeniu z jagodami dają niesamowite doznania smakowe, Pierogi jagodowe ze śmietaną. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Co zrobić z mięsem z rosołu? Najlepiej pyszne kołduny! PRZEPIS 117

aromatycznym rosole są po prostu pyszne. Robiąc je, sprytnie wykorzystasz mięso, które zostało po gotowaniu. Przepis na wyjątkowo aromatyczny rosół znajdziecie tutaj , a na pyszne i elastyczne ciasto na pierogi tutaj . Zostaje więc tylko zrobienie farszu i ulepienie kołdunów. Przepis na kołduny z mięsem z rosołu Zrób tak: mięso (do gotowania rosołu, jak w naszym przepisie, zawsze używamy całego

Kulinarna Polska
Drożdżowe pierożki z grzybami i sosem grzybowym 113

były pyszne ale u Was mogą być pyszne jeśli sobie zrobicie sami. Grzyby mogą być świeże z lasu i mrożone lub pieczarki. Sos grzybowy szybki smakuje wybornie z tymi pierogami, polecam, gotujemy. Pierożki drożdżowe z grzybami, pyszne, na parze. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jogurtowy sos czosnkowy 190

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomidory z mozzarellą i pesto 174

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 104

różnicę, gdyż ricotta jest bardziej delikatna i lekka niż najbardziej odchudzony twaróg. Takie też są pierożki: delikatne i lekkie. Czas: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia

Niedzielny kucharz
Sezamowe pierożki z leśnym farszem / Sesame dumplings with forest stuffing 113

Podziel na 3 części i wałkuj podsypując dodatkową mąką na grubość 3 mm. Wykrawaj kółka, kładź po łyżeczce farszu i zlepiaj pierożki. Resztki ciasta zlepiaj i ponownie rozwałkowuj. Układaj pierogi na natłuszczonej blaszce. Gotowe pierożki posmaruj z wierzchu białkiem rozmąconym z mlekiem i posyp sezamem lub makiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 25 minut. Ingredients

Delicious Place
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 171

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gnocchi z sosem pomidorowym szpinakiem i parmezanem 190

ubrudzić się w mące. Wbrew najnowszym trendom żywieniowym jestem maniakiem glutenu, tak samo mają Bogusia, Marysia i Zosia. Dlatego często przygotowujemy w domu różnego rodzaju pierogi, kluski czy pizze. Jedynym negatywnym aspektem jest powstający w trakcie przygotowywania tych dań bałagan. Na szczęście znalazłem rozwiązanie jak poradzić sobie z kuchennym “rozgardiaszem

kuron.com.pl
Mule w cydrze 158

Mule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania