kaszy gryczanej 2 garści grzybów suszonych 1 duża cebula 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka … Czytaj dalej Pierogi gryczano-grzybowe
czarrna od kuchnisklepu Dajar czeka tam ekstra rabat na produkty #Ambition Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kapusta , kasza kukurydziana , wieprzowina , wino , żurawina
https:KKuchniaMniamczosnkiem Gęsta jarzynowa z brukselką Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Surówka z marchewki z czarnuszką Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z kremowym
Moja smaczna kuchniaUwielbiamy je więc jak mogły by się nie znaleźć na blogu :) Składniki na około 60 sztuk: 3 szkl mąki pszennej (użyłam Lubelli do pierogów ) 1 szkl gorącej wody z mlekiem (mleka tak 3-4 łyżki ) szczypta soli 2 łyżki oleju 250 twarogu półtłustego ( najlepiej lekko kwaskowatego ) 500-600 gr ziemniaków 1 spora cebula zeszklona na oleju sól i pieprz
Gotowanie...to proste !Pyszne pierogi z nadzieniem dla miłośników dań wegetariańskich. Szpinak będący głównym składnikiem farszu ma właściwości lecznicze i jest źródłem wielu witamin oraz minerałów. Idealnie smakuje w połączeniu z czosnkiem i wszelkiego rodzaju serami. Ja osobiście najbardziej preferuję połączenie z serem feta nadającym fantastyczny słony posmak. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaknedli mieszankę pierogową Nutrifree i był to strzał w 10 :) Knedle smakują naprawdę wyśmienicie. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 1,5 szklanki Mixu do pierogów Nutrifree (Mix per Pasta Fresca) sól 1 kg średnich truskawek (umytych i odszypułkowanych) Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Przestudź i obierz. Ziemniaki przepuść przez praskę lub zetrzyj
Kuchnia bezglutenowaskomplikowanego, i jak to u mnie w domu bywa, im mnie wydziwiania tym więcej zachwytów. Składniki na około 20 wielkich kluch: 2,5 szklanki mąki pszennej (polecam Basię do pierogów) szklanka gorącej wody szczypta soli 2 łyżki oliwy to może być dowolna szklanka/kubek itp. ważne aby tym samym naczyniem odmierzać składniki, ale i tak jak to w życiu bywa
greenscarfjeśli nie są mrożone, dokładnie myję i zasypuję cukrem. Przed samym lepieniem pierożków dodaję mąkę ziemniaczaną, dobrze przesiewać ją bezpośrednio na jagody. Dzięki temu nadzienie będzie bardziej spójne. Ugotowane pierogi u mnie jada się z kwaśną śmietaną czy gęstym jogurtem i odrobiną cukru. *Lepiej używać owoców świeżych, gdyż mrożone mają znacznie więcej wody i ich struktura jest odmienna. Sposób
Karczma Honoriettysoku i wlać do jeżyn. Zamieszać i zagotować. Sos powinien być nadal płynny, ale zawiesisty. Polewać po gorących pampuchach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta drożdżowe , Dla dzieci , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: drożdże , jeżyny
https:KKuchniaMniamPokażę Wam dzisiaj jak zrobić pyszne pierogi jak u babci. Całe przygotowanie jest troszkę czasochłonne, ale uwierzcie mi warto się chwilę pomęczyć, żeby potem móc się porządnie najeść. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaWitajcie !!! Sezon jagodowy już w pełni dlatego na blogu nie mogło zabraknąć przepisu na moje ulubione pierogi. Przepis mam od babci, która jest mistrzynią w robieniu pierożków wszelkiego rodzaju. Uważnie przyglądałam się jej pracy i po raz pierwszy spróbowałam przygotować to danie samodzielnie. Zaczynamy ! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamoich mięsożernych domowników to był strzał w dziesiątkę, bo podejrzewam że z samymi ziemniakami i serem by im nie smakowały, wkładka mięsna musi być i tak powstały „unowocześnione” pierogi ruskie. Są bardzo smaczne, najlepsze zaraz po ugotowaniu. Składniki: Ciasto: 60 dag mąki poznańskiej Około 350-400 ml gorącej wody 1 jajko Farsz: 70 dag gotowanych ziemniaków
Wanilia i Kardamondość słony. Odstawiamy do przestygnięcia. Gdy ciasto odpoczywa kończymy farsz dodając sery i ziemniaki. Na krążki z ciasta kładziemy cienki plaster szynki a na to farsz i zawijamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy z rukolą i parmezanem. SMACZNEGO. CMOK
Pasje JolkiKnedle ze śliwką to najbardziej lubiane przez nas kluchy. Nic im się nie równa - żadne kopytka, kluski śląskie, pierogi nawet te na słodko z jagodami (choć też je bardzo lubimy). Cały rok czekam by móc przygotować właśnie takie domowe knedle, ze śliwkami zerwanymi z własnego ogródka. Dzieci się cieszą, że zjedzą śliwki robaczywki w pysznym cieście a przy okazji
Poezja Smaków - blog kulinarny